tenderka
25. júl 2017
502 

Rukavičky pre predčasniatka

V našej skupine Hačkopletky sme sa zapojili do pletenia a háčkovania ponožiek, čiapočiek a rukavičiek pre predčasne narodené deti.

Tu je návod na rukavičky:

Na ihlice nahodíme 12 očiek pružným nahadzovaním. (Podľa hrúbky vlny a ihlíc sa počet očiek môže líšiť, rukavičky by mali mať šírku cca 5-7 cm.)

Upletieme 10 riadkov vzorom 2 hladko a 2 obratko, posledné očko vždy len preberieme s vlnou pred pleteninou. Potom pletieme ďalších 10 riadkov lícovým džerzejom – líce hladko a rub obrátene. V poslednom  rubovom riadku posledné dve očká preberieme s vlnou pred pleteninou. V nasledujúcom riadku tieto očká spletieme spolu hladko.  

Postupne uberáme, až kým máme na ihliciach 4 očká. V tomto rubovom riadku naberieme krajové dvojočko a v nasledujúcom riadku toto dvojočko upletieme hladko.

Postupne nahadzujeme, až kým nemáme na ihliciach znova 12 očiek - máme hotové špičky prstov. 

Znova naberieme krajové dvojočko, no už toto očko budeme spletať spolu s prvým očkom predošlého riadka – teda ako keby sme spletali tri očká hladko – aby nám zostalo 12 očiek na ihlici. Upletieme 10 riadkov lícovým džerzejom a potom 10 riadkov vzorom 2 hladko a 2 obratko.  Uzatvoríme pružným uberaním a hotovo

Druhá rukavička vyšla takto - pripomína mi to Nema :D  Ešte upletiem zopár párov a potom spárujem, aby sedelo melírovanie. Rukavičky majú dĺžku asi 8 cm.

Pre porovnanie odfotené s bavlnenou rukavičkou pre donosené bábätká.

Ešte dorobiť šnúrky a zopár párov a poletia do nemocnice pre tých, ktorí to potrebujú...

Ako ss celkovo zapojim do projektu prosim

8. jan 2018

Ako sa da pripojit prosin vas do tskeho projektu. Sijem hackujem aj strikujem tak by som rada pomohla

8. jan 2018

Dakujem

8. jan 2018

@velamon pisem 🙂

8. jan 2018

@tenderka nic mi vtedy asi neprislo. Mozem este raz poprosit informacie ak to je aktualne? Dakujem

5. nov 2018

Začni písať komentár...

Odošli