tichanska1
4. dec 2017
219 

Mobilná platba na Shell

Jedného pekného dňa mi z Modrého koníka napísali, že ma vybrali na testovanie mobilnej platby na čerpacej stanici Shell. Táto správa ma veľmi potešila, nakoľko pracujem v autoškole ako inštruktorka a tankovať chodím pomerne často.
Vychytávka v podobe mobilnej platby bez nutnosti chodiť platiť dovnútra benzínky a čakať v dlhočížnych radách pri pokladni ma veľmi zaujala. Mám totižto 4 ročného syna Peťka a veľmi nerada ho nechávam v aute samého. No pokiaľ ho zoberiem platiť so sebou vždy si povyberá kopec autíčok, ktoré mu však nekúpim (áno som krkavec  ), a potom odchádza sklamaný.
Riešenie v podobe mobilnej platby mi prišlo ako úplne geniálne. Hneď som si hodila do googlu o čo ide a našla som túto stránku: http://www.shell.sk/motoristi/akcie/pohodlna-platba-v-aute.html Je tu perfektne vysvetlený návod ako to funguje. Keďže, som človek nedočkavý, hneď som si stiahla aplikáciu a začala inštalovať. 

Pre lepšie pochopenie prikladám fotky:
1. Stiahnite si aplikáciu Masterpass AT CZ SK a zadajte všetky potrebné údaje.

2. Ďalším dôležitým krokom je zadanie vašej platobnej karty a jej aktivácia pomocou kódu (v zelenom rámčeku), ktorý nájdete v bankovom výpise. Overenie karty je spoplatnené sumou 0,05 eur.

3. Prídete na čerpaciu stanicu Shell, zapnete si GPS, mobilný internet a bluetooth na telefóne. Otvoríte si aplikáciuMastercard a v nastaveniach si povolíte možnosť: Petrol (viď obrázok), aby ste mohli platiť cez mobil, musí tam svietiť Aktívny. Ja som nad týmto dosť dlho maturovala, priznám sa.

4. Tak a teraz ste pripravený načítať QR kód pri stojane, následne si vyberiete číslo stojanu,za koľko eur chcete natankovať, potvrdíte pin kódom a do 90 sekúnd musíte začať tankovať.

Tankovanie sa väčšinou zastaví tesne pred dosiahnutím stanovenej sumy. V aplikácii pod položkou transakcie si viete následne skontrolovať či všetko prebehlo v poriadku. 

Ďalším znakom, že platba prebehla v poriadku je aj to, že sa vynuluje stojan. Ja som tomu prvý krát vôbec neverila a pre istotu som sa išla spýtať dovnútra či mám naozaj zaplatené. Pani pokladníčka bola veľmi zlatá a povedla mi, že áno, všetko je v poriadku.
Odkedy som túto super novinku vyskúšala, už netankujem inak. Občas si však ľudia z áut stojacich za mnou myslia, že sa hrám s mobilom namiesto tankovania. Väčšinou však mám pri sebe ochranku (pána pumpára), ktorý mi rád príde natankovať. 

Myslím si, že keby mamičky začali používať tento spôsob platenia nielen, že by sa skrátili rady pri pokladni, ale hlavne by im odpadla starosť s deťmi, ktoré musia počas platenia nechať v aute. 

#test_mobilna_platba_shell

Začni písať komentár...

Odošli