tinka.binka
16. sep 2015

Čokoládové suflé

  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 4 vajcia

Postup prípravy

Krok 1

Vajcia si vyšľaháme do peny s cukrom.medzitým si dáme do vodného kúpeľa roztopiť čokoládu do ktorej pridáme aj maslo.

Krok 2

K roztopenej čokoláde primiešame múku po častiach a nakoniec pridáme aj vajcia vymiešané s cukrom.

Krok 3

Pripravíme si mištičky na suflé alebo aj aj kávové šálky z hrubého porcelánu a vymastíme ich maslom.

Krok 4

Naplníme ich do 3/4 čokoládovou zmesou.Pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút.(záleží od rúry )Dezert musí byť zvonku upečený a z vnútra tekutý.Odporúčam to vyskúšať na jednej miske dopredu.

Krok 5

Podávame so zmrzlinou ešte teplé..

Začni písať komentár...

Odošli