@sassannka faaakt? Rozmýšľam silno, lebo toľko blbosti čo som už pokupila... ;)
@sassannka presne nad tým maskom som premýšľať, lebo lososa robím na pare, ale mäso som veru ešte neskúšala 😀
@tinka.binka Aj divinu som v tom robila 😀 Nadrobno pokrájať a 20 min. Inak som tam zvykla všetko naraz pohádzať a robiť spolu. Chcelo to trochu cviku, lebo niektorá zelenina (cuketa, hrášok atď.) sa spraví viac nariedko, ale časom som sa naučila namiešať taký pomer so zemiakmi a mrkvou, že bola konzistencia vždy taká, akú som ju chcela mať.
@zuzanamagatova Žuvací reflex cvičiť určite áno, ale ani to sa nedá hneď od začiatku na 5 mesačné bábo... Tomu by som lyžičkou asi nič nepučila radšej a kúsočky už vôbec nie 😒 Väčšinou odhovárajú vždy tí, čo nemajú s danou vecou osobnú skúsenosť, nepoznajú ju a preto jej neveria. Veď neskôr nemusíš rozmixovať dohladka, spravíš si hustotu akú chceš a ostanú aj kúsočky 🙂 Ja som však mixovala dlho, synovi vyšiel prvý zúbok až v 10 mes. a stoličky snáď v roku a pol, na tuhú stravu prešiel až v tom období a nemal absolútne žiadny problém so žuvaním, trénoval na rožkoch a piškótoch 😉
Ja by som ho neodporucila. Vyuzili sme ho max. do roka, nakoniec aj tak isiel na reklamaciu, kedze pri mixovani ho bolo treba drzat. Kupila som si klasicky parny hrniec Morphy Richards a tam som vedela spravit aj na dva dni, v troch oddeleniach sa mohli robit tri rozne veci na rozdielny cas. Neosvedcilo sa mi ani mixovanie do hladka, maly mal potom dlhsie problem ked sme prechadzali na nemixovanu a napinalo ho pri vacsich kuskoch.
@sassannka S tym neodporucanim rozmixovania do hladka je to pravda. Neodporucaju ho ani gastro ani pediatri, nedavno som o tom citala. Prvym krokom by malo byt pasirovanie a nasledne cca od 8m pucenie vidlickou. U nas sa ten problem objavil, rovnako u kamaratky, ktora do 1. roka ficala len na hipp prikrmoch. Ale samozrejme zavisi, nie kazde babo moze mat potom s tuhsou stravou potom problem.
Za mňa top vec 😊👍
@ivanya V prípade kamarátky to bude asi aj nesprávne zvolenými hotovými príkrmami, keďže aj v nich sa mení konzistencia podľa mesiacov, na ktoré sú určené. Konkrétne Hipp má dokonca aj tuhé cestovinové. Neviem, aký typ si mala ty, ale na mojom bolo treba vždy držať koliesko pootočené, inak sa vrátilo späť a mixér sa vypol. Ako som písala, konzistencia sa dá zvoliť dĺžkou mixovania aj druhom surovín, vôbec nie je nutné vymixovať všetko do hladka. V tom nevidím rozdiel, či to seknem čepielkami alebo nožíkom. Jedlo som mala najradšej vždy čerstvé pre drobca a čo bol nsjväčší bonus, zvládol to aj manžel, keď som bola v práci. Za mňa jedna z najlepších investícií, čaká teraz na druhé bábo 😉
@sassannka Kamaratka vie citat etikety 😉 parny mixer Avent je len jeden typ, nehovorila som o drzani kolieska ale nadobky a vedela som aj to, ze dlzka a pocet mixovani rozhoduju o konzistencii. Mixovala som vzdy len 1x cca 5". My sme ho vyuzili kratko - uz okolo roka nam to stacilo tak na 1,5 porcie. Pre mna fakt kratkodoba investicia, ovela lepsie som vyuzila ten druhy spominany parny hrniec a pri druhom babu to bude este praktickejsie. Takto spravim obom naraz, masko, zemiaky a zeleninu a mensiemu len popucim zeleninku. Ale jasne, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, tiez som si ho nevedela zo zaciatku vynachvalit, ale s odstupom casu to vnimam ako kratkodobu a dost drahu investiciu 🙂

Kúp si kľudne aj nový, 100% využiješ, u nás frčal rok. A nedááám 😀