Akoze naozaj ozajstne pomlete cvrcky?
Nieeeeeeee,to preco?
@kittyjuliette lebo už ľudia nevedia, čo by vymysleli. A budú ospevovat, aké je to zdravé.
Akoze v pohode 🙂 🙂 🙂 ale ja by som to nezjedla 🙂
@stanislavao ale čoby, ide o hľadanie alternatívnych zdrojov bielkovín... Odpoveďou by mohol byť hmyz, keď si vlastné zdroje raz vyčerpame 😊
Kde predávajú?
@stanislavao Ale ako uz na take nieco niekto pride vobec?Bleeee,ja teda niesom fajnovka,ale toto ee.
A ako pekarka sa modlim,aby takyto cool napad nedostali aj u nas v praci🤣
@kittyjuliette vo veľa krajinách považujú hmyz za lahôdku, za to, že my sme maličký a nepoznáme to, možno to netreba hneď odsudzovať 🤣🤣
@tinka.binka ano,ja viem.Ludia papaju vseliake larvy a ine hnusoby.Ja pisem za seba,ze ja by som to veru nejedla.Asi som konzerva odchovana na nasich,tradicnych jedlach a tak mi to vyhovuje.
Ale tak zasa su krajiny kde tieto jedla resp suroviny su uplne normalne, pre nich by bolo zase "divne" mozno nechutne co jeme my. Sem tam pozeram Bizardne jedla na Travel channel a teda velakrat to hned prepinam..
Baby ani mne sliny netečú ale to len preto lebo nie sme na niečo také zvyknuté ak by sme žili niekde kde chrobáčiky majú namiesto chipsov jedli by sme to bez ohŕňania nosom inak v Taliansku žije kamoska a tam je úplný gurmánsky zážitok akýsi syr s červami kto má odvahu nech si kukne video
Ak by boli pomleté na múku, tak v pohode zjem, ale ako slané čipsy by som to vcelku nikdy nezjedla. Kolega nam priniesol tuším z Thajska taketo "čipsy" a keď sme sa rozpravali, chrumal to a na dolnej pere sa mu pritom prilepila jedna noha z toho cvrcka, dotersz ma nadvihuje, keď si na to spomeniem 🤢 a on sa len smial 🤣😂
@tinka.binka mas pravdu my mame krekry doma 🙂
@klarissa25 kolko hmyzu si uz pojedla ani o tom.nevies,hlavne v pecive a chlebe ale aj v cokolade.
Ved je tam zdava bielkovina. Niekto by nejedolmliecne veci ani kravu.
No priznam sa ze u nas v restike mame raz do tyzdna nejake menü bud ceganske alebo s hmyzom, zaby a tak. Aj ked som bola skepticka moja zvedavost bola vacsia. Mozem povedat ze som uz skusala larvove burgre, cvrckove chleby podobne ako na obrazku, chypsi z hmyzu , ravioly z hmyzu..... a su veci co chutia super ine zase nie. Samozrejme sa u nas podava hmyz spracovany nie v ,,celku,, co podla mna pomaha premoct nechut. Je to zauimava alternativa jedla. Nakolko populacia stupa a nestiha sa produkovat ine. A je v nich naozaj vela bielkovin. Takze neodsudzujem. Aspon viem co jem. Su pekarne kde vam do chlebu pomelu svaby , mysi trus a ine ,,dobroty,, a ani o tom neviete lebo nie su az tak prisne kontrolovane ako pekarne co pracuju s hmyzom.




😲🙈