Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ.
Pripravíme si menšiu misku, ktorú obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia ostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu.
Kiwi očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do kiwi hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a na druhý deň podávame. Dobrú chuť!
@tinka.binka Mozem sa opytay aly si presne pouzila ten smotanovy syr a kde si ho kupila?
@srdeenko19 tuto mydlis?
@lucka2101 este som ju nerobila, ale chystam sa 🙂 Pravdepodobne ide o mascarpone, alebo tvaroh 🙂
@srdeenko19 tak nic. Inu som nevidela
Mnsaaaam
Ten smotanovy syr moze byt pol na pol mascarpone a lucina aspon tak som davala ked som robila nepeceny nutella cheescake 🙂 a akurat vcera som pozerala recepty na nete lebo mame doma veeela kiwi a tot tu sa zas objavil ten co sa mi najviac pacil,tak to ho budem musiet spravit mam taky pocit 🙂
@andrea_stella prosim prosiiim, potom hod foto 🙂
@tinka.binka fuuu robila som ho v novembri a tusim som ho ani nefotila,ale poslem ti link aj na recept aj na video,sice je po anglicky ,ale je to jednoduchy,trosku drahsi ,ale velmi chutny recept 🙂

200 g – sušienky
100 g – RAJO maslo
Biely krém:
400 g – smotanový syr
350 ml – RAJO smotana na šľahanie
150 g – práškový cukor
2 bal. – vanilkový cukor
1 lyžica – citrónová šťava
10 g – želatína v prášku
Kiwi vrstva:
1 kg – kiwi
200 g – práškový cukor
20 g – želatína v prášku