tinka_14
18. nov 2015
66 

Detská zubná ambulancia - poradňa

Kedy je vhodná prvá návšteva u zubára s dieťaťom?

Keď vyrastú prvé zúbky, najlepšie do 1. roku života. Matka dostane informácie, ako sa má starať o zuby, ako vlýva strava na zuby. Dieťa sa zoznámi s prostredím, personálom. Môže sa povoziť v kresle,napustiť vodu....

Drobec 2,5r , dlho kojený a tiež v noci kojený, teraz pije raz za noc čaj.
Obmedzujeme cukor, no zúbky umývame aj 3x denne a aj tak na predných horných štyroch zúbkoch má také biele fľaky.Dá sa to nejako odstrániť?

Tie biele miesta pri ďasne môžu byť znakom začínajúceho kazu. Správnou technnikou

čistenia, fluoridáciou môžete spomaliť, zastaviť proces. Najlepšie by bolo vyhľadať lekára a ukázať v akom štádiu má, podľa toho určí potrebu ošetrenia.

Syn - 1,5r. má na predných zúbkoch taký nerovnomerný a drsný povrch. Na prvý pohľad to vyzerá ako keby to bol povlak, len to je tvrdé a nejde to dole. Zúbky umývame zubnou pastou Elmex od prvého zúbka. Zdá sa mi, že sa mu to urobilo po tom, ako bral antibiotiká. Dovtedy sme taký problém nemali. Čo to môže byť a dá sa to nejako odstrániť, prípadne predísť tomu, aby sa to nerobilo aj na ostatných zúbkoch?

Antibiotiká vplývajú na vyvíjajúce sa zuby. Keď neviete odstrániť drsný povrch navštívte

lekára. Pravdepodobne budete potrebovať hygienu, aj keď váš syn je ešte malý. Hygienička by vám vysvetlila akou technikou máte čistiť zúbky.

Syn má 5mesiacov a má 2 zúbky, ako sa mu o ne starať ? Ako a čím čistiť? 

Najlepšie je začat čistiť zuby kefkou namočenou vo vode alebo jednozväzkovou

kefkou. Môžete používať zubnú pastu. Detské zubné pasty obsahujú primerané množstvo flouru k veku, ak sa dotknete kefky, budete mať len malinké množstvo pasty na kefke, stačí aby ste zvýšili odolnosť zubov. Mali by ste čistiť 2x denne, večerné čistenie je dôležitejšie.

@vydrnik, @monika_35, @lubka87103, @nikuska2258
Ahojte, v článku nájdete odpovede na vaše otázky od doktorky Sabovej zo Schill Dental Clinic.

18. nov 2015

@tinka_14 Dakujem 😉

18. nov 2015

@monika_35 Neni začo 🙂

18. nov 2015

Dakujem

18. nov 2015

@vydrnik Neni začo 🙂

18. nov 2015

Začni písať komentár...

Odošli