12 / 17
    Od @verrra1
    tokina
    autor

    Cesto:
    150g špaldovej múky
    50g kokosového oleja (keď je v tohom stave, ja ho skladujem v chladničke, aby bol tuhý)
    50g masla
    40g kokosového cukru (náhodne som naň natrafila v bile)
    1 žĺtok
    štipka soli
    mandľové lupienky
    NÁPLŇ:
    250g tvarohu
    1 žĺtok
    1/2 vanilkový lusk
    trochu cukru (podľa chuti, može byť aj trstinový)
    ovocie može byť ľubovoľné ja som dala jahody cca 200g.

    Všetky suroviny na cesto zmiešame, a treba dať na pol hodinku do chladničky. 2/3 cesta rozvaľkať (alebo rukami popritláčať) do okrúhlej formy. Posypala som aj mletými mandľami. Navrstviť tvaroch zmiešaný zo žĺtkom, vanil.luskom a cukrom. Potom dať ovocie. Ja som použila mrazené jahody, ktoré som na panvici krátko zohriala, aby som ich zbavila šťavy, ktorú som nechala zredukovať a poliala ňou hotový koláčik. Zo zvyšného cesta spravíme pásiky (moje niesú moc súmerné lebo mi pomáhal 3ročný synemoticon), s ktorých spravíme mriežku. Pečieme pri 180' 30-40min.

    Ja som robila koláč v malej forme, ale určite ho nabudúce spravím do väčšej, leb o sa rýchlo zjedol. Preto treba dať všetky suroviny krát dva (okrem žĺtkou, tie stačia po jednom aj do cesta, aj do plnky)

    25. jan 2016

    @tokina prosim ta aky priemer mala ta forma ? vyzera to super jedlo 🙂

    25. jan 2016
    tokina
    autor

    @cimpel to nie je moj recept 😉

    25. jan 2016

    @verrra1 prosim aky mala priemer ta forma ?

    25. jan 2016