Postup:
Predhrejeme rúru na 170 stupnov, do formy dáme papier na pečenie a vymiešame všetky ingrediencie na tortu, až kým nevznikne mäkká, bezhrudková zmes.
Cesto rozdelíme na dve časti a dáme ich piecť asi na 20 minút, kým nie je zlatisté a pružné. Potom necháme vychladnúť.
Plnenie robíme tak, že miešame maslo, kým nie je krémové a postupne pridávame práškový cukor (a vanilkový exktrakt)
Na spodné cesto natrieme džem (jahodový) a plnku a prikryjeme druhým cestom. Vrch druhého cesta ozdobíme plnkou a jahodami. Môže sa posypať práškovým cukrom.
tento asi aj ja skusim, vyzera byť jednoduchý 🙂
@tomiholjubavi Taky jednoduchy,tak zajtra ten Victoriin kolac urobim👍😉😁
@radusiq inak ja som to uz pri preklade prepocítavala, lebo som bola vyvalená z toho self-raising...a vyguglila som, že „Self-raising flour“ si můžete připravit podle následujícího poměru: 110 g hladké mouky + 1 lžička (3 g) prášku do pečiva" .... takže na 200 gramov sú to dve lyžičky, plus ešte písali dve lyžičky dodať do cesta... čo je spolu dvanásť a to je jeden sáčok 🙂 ...len som to nerozpisovala, nech nekomplikujem.
@stellamaris ano, ved ja som to nemyslela, ze sa lepsie vyznam...vsetci tu na koniku vedia, ze o pečení viem prd 😀 len, ze som na to myslela pri preklade receptu a zahrnula som to tam 🙂
@tomiholjubavi 😁Nemusis vediet piect,mas ine kvality😉Len take dobrotynepridavaj vecer,lebo pribereme😁😁😁ja davam do kazdeho kolaca od oka pdp,vzdy sa vydaria😁
@tomiholjubavi pardon, beriem spat 🙂
@stellamaris joj najlepsie isto nie, to len poucena z vlastnych chyb 😅 - ked som prvykrat piekla so self raising mukou (bielo-modry sacok, podobny ako u nas hladka...) tak mi bublanina najprv narastla ako obrovsky muffin, praskla, vytiekla do rury a pripiekla sa o spodok 🤐
@radusiq nie, čo si...aky pardon 🙂 smelo do toho 🙂 album je dodatkom a vylepšeniam otvorený a všetky tipy sú vitané 👍
@radusiq aj fotky sú vítané 🙂 aj opravy a korekcie tiež 🙂 len som to dodala, aby to niekto neprekypril 😂
@tomiholjubavi perfektnyyy, toto som musela vyskusat, len som dala obyc. vanilkovy krem, ostatne vsetko dodrzanee, mnaaaam 🤩


Potrebujeme:
200 g krupicového cukru
200 g masla
4 vajíčka
200 g hladkej múky
Prášok do pečiva
2 lyžičky mlieka
Na plnku:
100 g masla
140 g práškového cukru
Vanilkový exktrakt (nemusí byť)
Džem
340 g kvalitných konzervovaných jahod