Postup:
Zohrejeme maslo, pridáme mlieko a pomiešame. Pridáme kôru pomaranča a droždie. Keď sa droždie roztopí, pomaly vmiešavame soľ, cukor a väčšinu múky, ale trochu si necháme na neskôr.
Necháme cesto vykysnúť, kým nebude asi 2x tak veľké, ako na začiatku.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a rozdelíme ho na rovnomerné guličky. Postavíme ich na papier na pečenie a necháme hodinu stáť. Za ten čas sa opäť zväčšia raz toľko.
Potom buchtičky potrieme vajcom a pečieme na 225 stupňov 10 minút. Ak sú menšie, tak aj 7. Treba nakúkať, ako to ide.
Po upečení odrežeme z buchtičiek vrch a lyžičkou vydlabeme dno. Vydlabané dná dáme do jednej misy, kde ich rozmiešame s marcipánom a mliekom do krémovej masy a tou naplníme prázdne buchty.
Vyšľaháme šľahačku, dáme na masu, pokryjeme vrchom buchtičky. Posypeme cukrom a podávame v hlbokej mise s teplým mliekom na dne.
.... 14 semiel este nikoho nezabilo😀

Potrebujeme:
Žemličky:
100 g masla
300 ml plnotučného mlieka
50 g čerstvého droždia
1 strúhaná kôra pomaranča
½ lyžičky soli
85 g cukru
550 g múky
1 vajce
Krém:
200 g marcipánu
100 ml mlieka
300 ml šlahačky