icon
14 / 23
Cisárovná Josephine sa narodila a vyrastala na Martiniku a tak si svoje exotické chúťky so sebou doniesla aj do Paríža. Jej najobľúbenejší koláčik vonia letom a karibikom.
avatar

Potrebujeme:
1 lyžica citrónovej kôry
1 lyžica pomarančovej kôry
1 lyžica citrónovej šťavy
3 lyžice pomarančovej šťavy
4 banány
1/3 pohára hrozienok
2 vajcia
1/3 pohára hnedého cukru (alebo ¼ pohára obyč. cukru)
3 lyžice ananásového džúsu
1 pohár mlieka
Natrhané kúsky starej vianočky, alebo striedky zo starého chleba pre nenáročných
2 lyžice masla
Vriacu vodu

Odpovedz
28. nov 2017
avatar

Postup:
Vymiešame obidve kôry, obidve šťavy, hrozienka a banány a odložíme.
Vymiešame vajcia, cukor a ananásový džús. Pridáme mlieko, vianočku a zamiešame ešte niekoľko krát.
Na „cesto“ vylejeme banánovú zmes, pridáme roztopené maslo, dobre premiešame a vylejeme na pripravenej formy.
Formu postavíme do hlbokého plechu, ktorý naplníme horúcou vodou a takto pečieme asi hodinu a 20 minút, alebo kým nôž pichnutý do stredu nevytiahneme čistý.
Ak sa voda počas pečenia vyparí, dolievame ďalšiu.
Koláč vytiahneme a predtým, než ho vyklopíme z formy, necháme ho 30 minút vychladnúť. Vyklopený koláč ešte necháme odstáť v chladničke dve hodiny a môže sa servírovať

Odpovedz
28. nov 2017