Mária Antoaneta bola napriek klebetám, ktoré sa o nej šírili, veľmi skromný stravník. Na raňajky často pojedla iba kúsok chleba a zapila vodou. Slabosť však mala na hustu varenú čokoládu.
Toto vyskusam. Milujem horucu cokoladu
Odpovedz
1. feb 2019
Toto vyskusam. Milujem horucu cokoladu
Potrebujeme:
40 g horkej čokolády
1 a štvrť pohára mlieka
Vaječný žĺtok
Cukor podľa chuti
Váš obľúbený dodatok (kráľovná ľúbila čokoládu s príchuťou vanilky, škorice, mandlí)
Postup:
Polámeme čokoládu na kúsky a spolu s mliekom dáme variť na veľmi malom plameni a za stáleho miešania.
Miešame tak, aby nám neprihorelo ani mlieko ani čokoláda. Celý proces by mal trvať do 5 minút.
Keď je zmes pekne nadýchaná, vyskúšame za lyžičku a pridáme cukor podľa chuti.
Vezmeme dve lyžice čokolády a rozmiešame s vaječným žĺtkom.
Nalejeme to k zvyšnej čokoláde a chvíľu zohrievame, no dávame pozor, aby sa to nezačalo variť, inak sa žĺtko zrazí.
Odstavíme, naservírujeme a posypeme škoricou, alebo čímkoľvek.
Môžeme ozdobiť šľahačkou 🙂