Romanovci boli známi tým, že mali radi jednoduché, bežné jedlá. Najobľúbenejšia lakotinka princezien boli celorusky populárne "vafelnye trubočki s kremom."
tomiholjubavi
autorVymiešame bielka s cukrom do peny a pridáme všetko ostatné. Zľahka premiešame.
Vaflovač môžeme pomazať trochou masla a rozohrejeme ho.
Nalejeme cesto, zatvoríme vaflovač a pečieme, kým nezískame želanú farbu.
Vyberieme vaflu a bez toho, aby sme strácali čas, hneď ju zrolujeme do trubičky.
Trubičku zabalíme do čistej utierky a pridŕžame ju tam zo 5-10 sekúnd.
Necháme ju ešte minútu zabalenú a potom vytiahneme.
Toto opakujeme, kým nemáme všetky trubičky hotové. Potom necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s vanilínom a vareným salkom, kým nezískame hustý krém.
Nalejeme ho do plniaceho vrecka a do každej trubičky vtlačíme krém.
Odpovedz
1. feb 2019

Potrebujeme
Na vafle:
4 bielka
100 g cukru
Štipku soli
1 pohár múky (najlepšie tortovej hladkej)
3 lyžice roztopeného masla
Vanilín
Na krém:
200 g masla
1 pohár vareného salka
Vanilín