BABIČKIN KOLÁČ S 3 NÁPLŇAMI
Pudingová plnka
• puding čokoládový - prášok 40 g• mlieko polotučné 400 ml• cukor kryštálový 6 PL
V troche studeného mlieka rozmiešame puding s cukrom a vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Uvaríme hustejší puding.
Tvarohová plnka
• tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g• cukor vanilkový 24 g• škrob kukuričný 1 PL
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.
Lekvárová plnka
• lekvár slivkový 200 g• cukor škoricový 12 g
Slivkový lekvár premiešame so škoricovým cukrom.
Príprava cesta
• vaječný žĺtok 5 ks• cukor kryštálový 240 g• mlieko polotučné 100 ml• múka polohrubá 300 g• kypriaci prášok do pečiva 12 g• olej slnečnicový 100 ml
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
• vaječný bielok 5 ks• soľ 1 štipka
Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Tuhý sneh opatrne primiešame do žĺtkovej zmesi.
kakao - prášok 1.5 PL
Tretinu cesta odlejeme, pridáme do nej kakao a premiešame.
Bielu časť cesta rozlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžičkou naukladáme striedavo všetky tri náplne.
Kakaovú časť cesta nalejeme v tvare mriežky na povrch koláča.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie.
BABIČKIN KOLÁČ S 3 NÁPLŇAMI
Pudingová plnka
• puding čokoládový - prášok 40 g
• mlieko polotučné 400 ml
• cukor kryštálový 6 PL
V troche studeného mlieka rozmiešame puding s cukrom a vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Uvaríme hustejší puding.
Tvarohová plnka
• tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g
• cukor vanilkový 24 g
• škrob kukuričný 1 PL
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.
Lekvárová plnka
• lekvár slivkový 200 g
• cukor škoricový 12 g
Slivkový lekvár premiešame so škoricovým cukrom.
Príprava cesta
• vaječný žĺtok 5 ks
• cukor kryštálový 240 g
• mlieko polotučné 100 ml
• múka polohrubá 300 g
• kypriaci prášok do pečiva 12 g
• olej slnečnicový 100 ml
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
• vaječný bielok 5 ks
• soľ 1 štipka
Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Tuhý sneh opatrne primiešame do žĺtkovej zmesi.
kakao - prášok 1.5 PL
Tretinu cesta odlejeme, pridáme do nej kakao a premiešame.
Bielu časť cesta rozlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžičkou naukladáme striedavo všetky tri náplne.
Kakaovú časť cesta nalejeme v tvare mriežky na povrch koláča.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút. Prepichnutím špajdľou zistíme, či je cesto upečené alebo nie.