321 / 337
    TVAROHOVÝ CHEESCAKE.
    trudka4
    autor

    TVAROHOVÝ CHEESECAKE

    Budeme potrebovať:

    1 kg jemného tvarohu

    1 vajce

    8 bielkov

    8 žĺtkov

    230 g masla

    380 g práškového cukru

    2 balíčky vanilkového cukru

    3 ČL škrobu

    100 g hrozienok

    250 g polohrubej múky

    štipka soli

    Postup prípravy:

    130 g zmäknutého masla vymiešame s približne 130 g práškového cukru. Pridáme jedno celé vajce a balíček vanilkového cukru a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku a vymiesime cesto. Hotové cesto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na jednu hodinu.

    Po uplynutí jednej hodiny oddelíme polovicu cesta, ktoré rukami vystelieme na plech pokrytý papierom na pečenie a dobre ho popicháme vidličkou. Opäť odložíme do chladničky.

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame jemný tvaroh, pridáme zvyšné zmäknuté maslo a zvyšný práškový cukor. Miešame na nízkych otáčkach ručným mixérom a po jednom pridávame žĺtky. Keď máme všetky žĺtky v tvarohovej zmesi zvýšime otáčky a vymiešame peknú tvarohovú zmes.

    V inej miske si rozšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme ešte trochu práškového cukru a šľaháme do hustej peny. Potom už len lyžicou primiešame hrozienka a prisypeme škrob.

    Do tvarohovej zmesi pomaličky primiešame bielkovú zmes a všetko ešte raz dobre zmiešame, tentokrát už len varechou.

    Z chladničky si vytiahneme plech aj zvyšné cesto. Tvarohovú zmes vylejeme na cesto popichané vidličkou a zo zvyšného cesta vyvaľkáme alebo vyformujeme pásiky, ktorými pokryjeme vrch koláča. Môžeme ho pokryť ako mrežovník, alebo to tvaru kociek.

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 50 minút. Chceesecake je hotový vtedy, ak je zlatisté nielen cesto, ale aj tvaroh na vrchu. Či je cheesecake správne upečený zistíme tak, že ak s plechom trochu potrasieme, tvaroh sa trasie ako huspenina. Po upečení rúru vypneme a necháme koláče pri pootvorených dvierkach ešte asi 15-20 minút.

    4. aug 2018