Cesto: zemiaky - (uvarené deň dopredu; najemno nastrúhané) 500 g polohrubá múka - 500 g vajce - 1 ks soľ
Plnka: zemiaky - (uvarené najemno nastrúhané) 3 väčšie ks bryndza - 250 g soľ
Ďalej potrebujeme: kyslá smotana slaninka
Postup : Zemiaky, vajce, soľ a časť múky si dáme do väčšej misy a premiešame. Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami. Postupne pridávame múku až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto. Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty. Podávame s kyslou smotanou, slaninkou, mladou cibuľkou, poprípade s kyslou kapustou.
PRAVÉ DOMÁCE BRYNZOVÉ PIROHY
Cesto:
zemiaky - (uvarené deň dopredu; najemno nastrúhané) 500 g
polohrubá múka - 500 g
vajce - 1 ks
soľ
Plnka:
zemiaky - (uvarené najemno nastrúhané) 3 väčšie ks
bryndza - 250 g
soľ
Ďalej potrebujeme:
kyslá smotana
slaninka
Postup :
Zemiaky, vajce, soľ a časť múky si dáme do väčšej misy a premiešame.
Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami.
Postupne pridávame múku až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto.
Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze.
Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty.
Podávame s kyslou smotanou, slaninkou, mladou cibuľkou, poprípade s kyslou kapustou.