330 / 337
    PRAVÉ DOMÁCE BRYNZOVÉ PIROHY
    trudka4
    autor

    PRAVÉ DOMÁCE BRYNZOVÉ PIROHY

    Cesto:
    zemiaky - (uvarené deň dopredu; najemno nastrúhané) 500 g
    polohrubá múka - 500 g
    vajce - 1 ks
    soľ

    Plnka:
    zemiaky - (uvarené najemno nastrúhané) 3 väčšie ks
    bryndza - 250 g
    soľ

    Ďalej potrebujeme:
    kyslá smotana
    slaninka

    Postup :
    Zemiaky, vajce, soľ a časť múky si dáme do väčšej misy a premiešame.
    Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami.
    Postupne pridávame múku až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto.
    Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze.
    Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty.
    Podávame s kyslou smotanou, slaninkou, mladou cibuľkou, poprípade s kyslou kapustou.

    26. mar 2020