2 balenia vanilkového pudingu šťava z oboch mandarinkových kompótov – doplnená vodou do objemu 750 ml 2 lyžice krupicového cukru
Postup :
1. Šľahačom šľahajte vajcia s oboma druhmi cukru najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššie, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí). Čím viac vajcia vyšľaháme, tým kyprejšie bude cesto.
2. Znížime rýchlosť opäť na strednú. Do pripravenej peny po lyžičkách pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Rúru predhrejeme na 180°. Cesto nalejeme na plech s vyššími okrajmi, vyložený papierom na pečenie. Pečte na strednej mriežke, kým korpus na povrchu nespevnie a nezíska zlatistú farbu.
3. Na náplň ušľaháme šľahačky dotuha, opatrne primiešame kyslú smotanu a do zmesi primiešame cukor. Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus, navrch poukladáme odkvapkané mandarinky a necháme v chlade trochu stuhnúť. Medzitým si pripravíme želé.
4. Šťavu z oboch kompótov dolejeme vodou, aby sme získali 750 ml tekutiny. Pridáme cukor a vanilkový puding v prášku. Dôkladne rozmiešame a potom povaríme – výsledkom by mal byť krásne hladký krém. Keď želé trochu vychladne, nalejeme ho na náplň s mandarínkami a dáme do chladu stuhnúť.
Víkendové osvěžení :
ŽRAVÉ ŘEZY
Suroviny na piškot :
4 vajcia
120 g cukru
1 vanilkový cukor
1 lyžička citrónovej kôry
120 g polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
Suroviny na smotanovú náplň:
2 mandarínkové kompóty
2 kelímky šľahačky
2 kelímky kyslej smotany (čím hustejšia, tým lepšie)
2 lyžice mletého cukru
Suroviny na ovocné želé:
2 balenia vanilkového pudingu
šťava z oboch mandarinkových kompótov – doplnená vodou do objemu 750 ml
2 lyžice krupicového cukru
Postup :
1. Šľahačom šľahajte vajcia s oboma druhmi cukru najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššie, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí). Čím viac vajcia vyšľaháme, tým kyprejšie bude cesto.
2. Znížime rýchlosť opäť na strednú. Do pripravenej peny po lyžičkách pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Rúru predhrejeme na 180°. Cesto nalejeme na plech s vyššími okrajmi, vyložený papierom na pečenie. Pečte na strednej mriežke, kým korpus na povrchu nespevnie a nezíska zlatistú farbu.
3. Na náplň ušľaháme šľahačky dotuha, opatrne primiešame kyslú smotanu a do zmesi primiešame cukor. Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus, navrch poukladáme odkvapkané mandarinky a necháme v chlade trochu stuhnúť. Medzitým si pripravíme želé.
4. Šťavu z oboch kompótov dolejeme vodou, aby sme získali 750 ml tekutiny. Pridáme cukor a vanilkový puding v prášku. Dôkladne rozmiešame a potom povaríme – výsledkom by mal byť krásne hladký krém. Keď želé trochu vychladne, nalejeme ho na náplň s mandarínkami a dáme do chladu stuhnúť.