Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    tweety22
    1. nov 2019    Čítané 177x

    Čaj je naša vášeň!

    Čaje patria medzi naše najobľúbenejšie nápoje. Milujeme ich všetky - ovocné, bylinkové, zelené, čierne, s príchuťou aj bez... Na testovanie čajov Mistral sme sa veľmi tešili. 

    Balenie čajov - Mistral má mega pekný obal. Ako nebudeme si nahovárať, že obal nepredáva... Predáva, a tento ste vychytali. Retro štýl. Na chvílu ma to zavialo až do detstva, vďaka tým krásnym obrázkom. Na obaloch čajov je jasný popis s ikonami a vysvetlením ako čaje použivať.

    Príchute - všetky príchute, teda aj urologický, prieduškový a aj čaj na prechladnutie, sú mimoriadne lahodné!

    Zloženie - v každom z čajov sa nachádza veľký podiel byliniek, ktoré ako vieme sú liečivé. Veľmi si cením popis byliniek na krabičke čajov:

    Uvediem príklad: Lipa poskytuje úľavu v prípade podráždenia hrdla. Má utišujúci účinok na hltan a hlasivky. Tymian prispieva k zdraviu dýchacích ciest, pomáha pri suchom kašli. Fenikel má upokojujúci účinok na ústa a hrdlo. Podporuje detoxikáciu organizmu. Sladké drievko pomáha udržiavať čisté dýchacie cesty a taktiež udržiava duševný pokoj.

    Práve toto mi veľmi pomohlo a o rôznych bylinkách sme si čítali spolu s deťmi.

    VÝHODY

    • lahodná chuť
    • vysoký podiel liečivých byliniek
    • krásne balenie
    • prehľadný popis o zložení výrobku
    • bez umelých prísad a farbív

    NEVÝHODY

    • začala som byť na nich závislá 🙂

    Chcela som, aby boli čaje, ktoré doma pijeme, bez umelych prísad a farbív. Aby boli čistej, lahodnej chuti a aby mali v sebe liečivé bylinky. Toto všetko čaje Mistral splnili. Pomáhajú nám v prevencii, a to je dôležité. Okrem toho ich pijeme non stop! 

    Ďakujem 🙂

    tweety22
    26. okt 2019    Čítané 116x

    Chcela som aby boli tieto čaje bez umelych prísad a farbív. Aby bol čistej, lahodnej chuti a aby mal v sebe liečivé bylinky. Toto všetko čaje Mistral splnili. Pomáhajú nám v prevencii a to je dôležité. Okrem toho ich pijem non stop! Aj ked je teplo! Hoci všetci oveľa častejšie siahneme po šálke čaju na zohriatie v zime, aj v teple má čaj svoj vyznam. Príjemne osvieži a ochladí organizmus.

    tweety22
    24. okt 2019    Čítané 118x

    Okrem seba som dala cajiky Mistral pit aj mojim detom. Ja som si oblubila ten urologicky, kvoli problemom s mocovymi cestami !

    Moj syn ma velmi rad chut lipovych kvetov takze jemu pripravujem prieduskovy s kvetmi lipy.

    A dcera zboznuje sipky. Takze ta si uz aj sama pripravi caj Mistral nachladnutie so zazvorom a sipkami.

    Velmi, naozaj velmi ocenujem skvele chute tychto cajov!

    tweety22
    20. okt 2019    Čítané 166x

    Prijemné nedeľné popoludnie s čajom Mistral

    Nedeľa - oddych, pohoda, kľud, čaj a koláčik. A takto úžasne dnes relaxujem. Vonku je síce ešte príjemné babie leto ale na jeseň a zimu sa treba vyzbrojiť imunitou. Prieduškový čaj s kvetmi lipy chutí veľmi jemne. Všetko čo dnes potrebujem je čaj, koláč a dobrá kniha. Krásny to deň! 

    tweety22
    17. okt 2019    Čítané 144x

    Čaje milujem! Všetky! To znamená, že aj ovocné, bylinkové, zelené, čierne, s príchuťami, ale aj bez... kvôli mojim častým problémom s močovými cestami pijem litre urologického čaju. Už ste ho pili niekedy? Na chuť urologického čaju sa zvyknúť dá, ale nie je to teda nič moc 🙂. Takžeee, keď dorazili Mistral čaje, tešila som sa ako budú chutiť. Poďme ale poporiadku.

    Balenie čajov - Mistral má mega pekný obal. Podľa mňa! Ako nebudeme si nahovárať, že obal nepredáva... predáva, a tento ste vychytali. Retro štýl. Na chvílu ma to zavialo až do detstva, vďaka tým krásnym obrázkom. 

    Príchute -  Zatiaľ som otestovala len urologický s brusnicami. Chuť bola veľmi jemná, žiadnu horkosť som necítila. Takže konečneeee... za mňa najlepší urologičák. Jaaaj, a skoro som zabudla. V balení bol aj takýto hrnček. Ďakujem!

    Zajtra naordinujem synovi prieduškový čaj s kvetmi lipy! Počas týchto prechodných mesiacov totiž trpí často na choroby dýchacích ciest. 

    želám všetkým krásny pohodový večer so šálkou dobrého čaju 🙂

    Evka

    tweety22
    9. júl 2018    Čítané 280x

    Červená raketa - mixér NutriRocket zvláda mixovanie na jednotku

    Vo všeobecnosti platí, čím lepší výkon motora, tým lepší mixér.  Ak chcete mixovať smoothie s orechmi, semiačkami, prípadne vyrábať domáce rastlinné mlieko, siahnite radšej po výkonnejších mixéroch, ktoré majú vysoké otáčky. V takomto mixéri s výkonom minimálne 700 W ľahko zmixujete aj zmrazené ovocie alebo ľad.

    Výroba smoothies sa stala za posledné roky veľkým hitom. V zahraničí som absolvovala niekoľko kurzov na ich prípravu. Je to môj každodenný rituál a celú prípravu si doslova vychutnávam. A to nehovorím o foodstylingu. Zdravý životný štýl je nie len moje hobby ale aj moja práca - dream job/práca snov. 

    Ďakujem, že som mohla testovať mixér NutriRocket od nemeckej značky Klarstein. Hneď pri rozbalení ma príjemne prekvapila krásna žiarivá červená farba. Toto kuchynské zariadenie, ktoré pripomína skôr raketu ako mixér je neuveriteľne ľahké, spratné a v kuchyni nezaberie veľa miesta. Tým, že veľa cestujem a natáčam video- recepty, môžem si ho zabaliť do kufra a nezaberie veľa miesta. Je to skvelé. 

    V balení sú dve čepele - plochá čepeľ a krížová čepeť. Plochá čepeľ je vhodná na šľahanie a mletie. S krížovou čepeľou som vyskúšala sekať aj ľad a mixér to zvládol bez problémov. Táto červená raketa zmixuje aj Chia semienka a orechy. Prikladám recept na výrobu domáceho rastlinného mlieka.

    Mandľové mlieko

    Ingrediencie:

    • - 200 g mandlí,
    • - 3 šálky studenej vody,
    • - gáza, alebo vrecúško na precedenie.

    Postup:

    Mandle namočíme deň vopred do vody, aby sa ľahšie mixovali. Do mixéra vložíme mandle a 3 šálky vody. Zmixujeme. Takto pripravené mlieko precedíme dôkladne cez gázu. Je dobre, keď zmixované mandle vo vrecúšku postláčate a precedíte úplne všetko. Nachádza sa tam totiž najviac vitamínov. 

    Kokosové mlieko

    Ingrediencie:

    • - 20 g strúhaného kokosu,
    • - 1 šálka vody,
    • - gáza, alebo vrecúško na precedenie.

    Postup:

    Strúhaný kokos si buď kúpime, alebo si ho vyrobíme z čerstvého kokosu.

    Pokiaľ neznášate krájanie cibule ako ja (stále totiž pri tom revem), stačí cibulu prekrojiť na polovicu a mixér si s tým bez problémov poradí. Mixér som využila aj na mixovanie ľahkých polievok.

    Vegánska cviklová polievka

    Ingrediencie

    - 3 menšej cvikle,

    - 1 mrkva,

    - čerstvá mladá cibuľka,

    - 500ml zeleninového vývaru,

    - kokosový tuk,

    - soľ,

    - korenie.

    Na ozdobu

    - rastlinná smotana.

    Postup

    Očistenú, umytú cviklu a mrkvu ošmahneme na kokosovom tuku. Pridáme zeleninový vývar a varíme pokým zelenina nie je mäkká. Polievku dochutíme a zmixujeme v mixéry. 

    Výkonnosť mixéra je 700W, je to úplne perfektné ak chcete mixovať napríklad aj ľad. Ja ho zvyknem pridávať do smoothies a vznikne z toho úžasná zdravá zmrzka. 

    Slniečkové ananásové smoothie - nicecream

    Ingrediencie

    - 200 ml pomarančovej šťavy,

    - 50 g trstinového cukru,

    - 1 ananás,

    - 1 marine banán.

    Postup

    Banán nakrájame na kolieska a dáme zmraziť. Všetky ingrediencie zmiešame v mixéri. Najprv vložíme ananás, potom banán, trstinový cukor a pomarančovú šťavu. Všetko mixujeme približne 1 – 2 minúty. Smoothie podávame chladené.

    Na mixovanie ponúka mixér až tri nádobky. Prvá je 1000ml, ďaľšie dve majú 600ml. Smoothie si vďaka uzatvárateľmým nástavcom viete zobrať hocikde so sebou. Balenie dokonca obsahuje aj dva držiaky na poháre pre lepšiu uchopiteľnosť.

    Mňa si tento malý super ľahko ovládateľný mixér získal na 100%. Aktuálne ho mám zo sebou aj na dovolenke a "smútička" mixujeme každé ráno. Jediná nevýhoda je, že návod som mala iba v cudzom jazyku. Pre niektorých ľudí to môže byť problém. 

    Všetkým želám krásne leto.

    tweety22
    26. jún 2018    Čítané 182x

    Oblubena kasa mojej dcerky

    Mixer uz pouzivame denno-denne ❤️. Dnes chcela dcera na olovrant kasu tak sme spolu mixovali. Nas najoblubenejsi receptik:

    - 30g ryzovych vlociek,

    - 1 banan,

    - 1/2 litra mlieka,

    - skoricovy cukor, med,

    - vanilka.

    Vsetky ingrediencie spolu zmixujeme, kasu ozdobime (napriklad grankom) a podavame. 

    Dobru chut!

    tweety22
    23. jún 2018    Čítané 152x

    Tento mixer je zazrak

    Cesto na kolace a palacinky mixujem vacsinou s pomocou kuchynskeho robota. Dnes som vsak otestovala moj novy mixer od Klarsteinu a cesto bolo zmixovane uplne do hladka! 

    Tu je moj recept:

    Palacinky z kokosoveho mlieka

    1/2 litra kokosoveho mlieka,

    2 vajicka,

    50g trstinoveho cukru,

    2 PL struhaneho kokosu,

    120g bezlepkovej muky.

    Vsetky ingrediencie zmiesajte, zmixujte a palacinky opecte na panvici z oboch stran. 

    Ako chutnu dekoraciu som pouzila domaci jahodovy dzem a kokosove chipsy.

    Zelam Vam krasny vikend. 

    tweety22
    15. jún 2018    Čítané 232x

    Červená raketa

    Ahojte,


    dnes som rozbalila balík a hneď som bola očarená farbou nového mixéra Klarstein.

    Cervenaaaa. ❤️ Moja obľúbená!!! Keďže sme trochu “crazy” rodina, teda hlavne ja - som food-blogerka, neustále vymýšľam nové recepty, cestujem a beriem inšpiráciu ako aj na Slovensku tak aj v zahraničí. Moje deti mi aktívne pomáhajú s food-stylingom a s celou prípravou receptov. Zo zdravotných dôvodov dodržiavame bezlepkovú a bezlaktózovu diétu, takže takmer všetky moje recepty sú bez lepku a bez laktózy. Milujeme smoothie a dnes sme ho už mixovali v novom miláčiku.

    Ingrediencie

    - 1 banán,
    - 150g malin,
    - 2 PL javorového sirupu,
    - 1/2 litra rastlinného mlieka,
    - kokosové chipsy na výzdobu.

    Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a zmixujeme. Ako sladidlo môžete použiť aj trstinový cukor, med, kokosový sirup... Na výzdobu som použila kokosové chipsy.

    Mixér Klarstein zmixoval zrniečka malin úplne do hladká takže maximálna spokojnosť.

    ❤️❤️❤️