usimito
10. dec 2014

Vtáčik - fotopostup

   Vtáčika som vyrobila pre jedno malé, milé dievčatko, ktoré to zatiaľ ešte netuší. Ale dúfam, že onedlho sa vtáča zahniezdi u svojej malej majiteľky a bude ju sprevádzať, keď začne robiť prvé krôčiky a hovoriť prvé slová. Snáď sa jej bude páčiť.

Ak aj vy máte vo svojom okolí niekoho, kto by sa podobnému vtáčatku potešil a chcete mu urobiť radosť vlastnoručne vyrobenou hračkou, nech sa páči, tu je návod.

Vtáčik je vysoký 33 cm, z toho sú 20cm nožičky ( tie môžete ušiť dlhšie alebo kratšie, podľa toho ako sa vám páči) a telo má výšku 13cm ( šírka 15cm).

Potrebujeme: kúsky látok - na telo 2 štvorce 16cm x 16cm, na nožičky 2 obdĺžniky 6cm x 21cm, na krídla malé kúsky látok a filcu, malilinký kúsok ružového filcu na zobáčik, výplň-duté vlákno, oči (malé čierne koráliky alebo nalepovacie oči, prípadne sa dajú očká vyšiť čiernou niťou)

 

❇ vystrihneme látky a prežehlíme, žiadny špeciálny strih som nepoužila, nohy sú obĺžniky, telo a krídla som si nakreslila tak od oka

❇ vyrobíme nožičky: obĺžniky preložíme na polovicu lícom dovnútra a zošijeme 0,5cm od kraja, hore necháme nezošité, prevrátime na lícovú stranu, prežehlíme a vyplníme dutým vláknom

❇ krídelká prišijeme na obe strany tela, najprv väčšie vzorované, potom menšie filcové, prežehlíme

❇ pripevníme nožičky na spodnú časť tela, ja som ich rovno prišila, pripevníme aj zobáčik

❇ obe strany tela priložíme k sebe lícovými stranami, nohy smerujú dovnútra, a zošijeme cca 0,5cm od kraja, pričom necháme otvor na vyplnenie (trčia nám z neho nohy 🙂 )

❇ potiahneme za nohy a prevrátime na lícovú stranu, vyplníme dutým vláknom a otvor uzatvoríme neviditeľným stehom

❇ dorobíme očká, okrúžkujeme ( ja som použila stužku s nápisom handmade) a je to!

Krásne 😍

28. mar 2020

Nádherné

28. mar 2020

Jaj sikulka si 👍😉

29. mar 2020

Naaadherne ! !

29. mar 2020

Začni písať komentár...

Odošli