6 vajec 220 g jemného kryštálového cukru 50 g masla alebo tuku na pečenie 180 g hrubej múky 500 g čerstvého (alebo mrazeného) ovocia hrsť podrvených detských piškót tuk na vymazanie a hrubú muku na vysypanie plechu práškový cukor na posypanie Postup:
1.Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho zbavíme prípadných stopiek alebo kôstok. Koláčovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. 2.Pripravíme piškótové cesto: Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny. Zároveň po troškách všľahávame roztopené vlažné maslo. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľaháme sneh, ktorý s preosiatou múkou striedavo vmiešavame do cesta. 3.Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Ovocie zmiešame s podrvenými piškótami, aby nekleslo ku dnu a nepripaľovalo sa, a rovnomerne ho rozdelíme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Potrebujeme:
6 vajec
220 g jemného kryštálového cukru
50 g masla alebo tuku na pečenie
180 g hrubej múky
500 g čerstvého (alebo mrazeného) ovocia
hrsť podrvených detských piškót
tuk na vymazanie a hrubú muku na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
Postup:
1.Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho zbavíme prípadných stopiek alebo kôstok. Koláčovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou.
2.Pripravíme piškótové cesto: Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny. Zároveň po troškách všľahávame roztopené vlažné maslo. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľaháme sneh, ktorý s preosiatou múkou striedavo vmiešavame do cesta.
3.Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Ovocie zmiešame s podrvenými piškótami, aby nekleslo ku dnu a nepripaľovalo sa, a rovnomerne ho rozdelíme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.