1 / 12
    Piškótová bublanina s ovocím - ja som si ju upravila a pridala i do jednej č. granko + horku cokoladu

    Potrebujeme:

    6 vajec
    220 g jemného kryštálového cukru
    50 g masla alebo tuku na pečenie
    180 g hrubej múky
    500 g čerstvého (alebo mrazeného) ovocia
    hrsť podrvených detských piškót
    tuk na vymazanie a hrubú muku na vysypanie plechu
    práškový cukor na posypanie
    Postup:

    1.Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho zbavíme prípadných stopiek alebo kôstok. Koláčovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou.
    2.Pripravíme piškótové cesto: Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny. Zároveň po troškách všľahávame roztopené vlažné maslo. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľaháme sneh, ktorý s preosiatou múkou striedavo vmiešavame do cesta.
    3.Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Ovocie zmiešame s podrvenými piškótami, aby nekleslo ku dnu a nepripaľovalo sa, a rovnomerne ho rozdelíme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

    13. máj 2015

    tak toto vyzerá skvelo 🙂

    30. okt 2015