@lenkan21 ojojoj cviklový cheesecake? :D to znie super! 🙂 ked si nájdeš čas, určite si ho sprav, my ho milujeme, je to taká klasika, len v zdravšej verzii...a s domácimi jablčkami to je najviaaac 😉
@veronikaeco ďakujem krásne 😊 vyskúšam určite
@13katarinka13 recept je bezlepkový. Potrebuješ na korpus:
-1/2 hrnčeka pšena
-1 hrnček vody
-1/2 kl vanilky
-1 pl cukru (ja som dala trstinový)
-1 pl mletých lanových semiačok
-2 pl masla alebo ghi masla
Na telo cheesecakeu:
-4 vajcia
-150g cviklového pyré
-250g termizovaného tvarohu
-200g smotanovej nátierky (napr. Banovecká)
-100-120g trstinového cukru
-1/2 mascarpone
-30g hladkej ryžovej múky
-70g bielej čokolády
Pšeno prepláchnem. Poriadne ho v miske premiešam s vodou, tú 3x vymením. Potom precedím cez sitko a prepláchnem aspoň raz vriacou vodou. Do hrnčeka dám variť vodu, preplachnuté pšeno, vanilku a cukor. Zakryjem pokrievkou a varím asi 10-15 min. Odstavím, pridám maslo, zamiešam a nechám poriadne napučať pod pokrievkou. Po vsiaknutí všetkej vody, keď je už pšeno mäkké, pridáme mleté lanové semienka. Premiešam a utľapkám na dno tortovej formy vystlatej pečiacim papierom. Pečiem asi 10 min pri 200°C.
Do robota si dám vajíčka a trošku ich rozmiešam. Pridám tvaroh, nátierku a mascarpone a poriadne vymiešame do hladkej hmoty. Pridám všetky ostatné ingrediencie a do vodného kúpeľa dám zatiaľ roztopiť bielu čokoládu. Stačí, keď povolí a je taká krémová. Rýchlo ju dám do robota a nechám poriadne vmiešať do plnky. Vylejem na predpečený korpus a pečiem pri 150°C cca 60 min. Po upečení cheesecake nechám vychladnúť a treba vložiť do chladničky.
Fuu...snáď to bude zrozumiteľné 😀

Mnam🍏 potom daj vediet ci sa podaril😉