51 / 63

    to pečieš takto zakryté? Keď pozerám aké máš tie chlebíky krásne mohla by si mi prosím hodiť nejaký do IP? Ja som skúšala piecť, ale nevydaril sa mi ani jeden ☹ Bezlepkové sa mi daria , ale lepkové pre muža a deti nie ☹

    2. jún 2014

    @suzann dam sem recepty ;) Tak si mozes potom skopirovat 🙂 a peciem bez vrchu 🙂 takto len nechavam podkysnut ;) ide mu to rychlejsie ;) Ja nechavam vymiesit a vykysnut v pekarnicke ;D tak ho poprekladam par krat.. a este necham vykysnut v janskom skle ;)

    2. jún 2014

    Chlebik spaldovy:
    - 250g - hladka spaldova muka
    - 250g - celozrna spaldova muka
    - 2 vajicka
    - 300 ml vody .. ( ale ak robite kvasok tak len 200 ml vody , lebo do kvasku davate 100ml mlieka )
    - 1 balicek suseneho drozdia, alebo normalneho drozdia
    - 1 malu lyzicku soli ( alebo podla chuti aj viac )
    - tak isto aj rascu
    - semiacka podla chuti
    jednu malu lyzicku cukru .. a tu mozete dat do kvasku, ak si robite normalne z drozdia + to 1 dl co odpocitate z tej vody

    Chlebik spaldovy - zemiakovy:
    - 200 ml voda (inac sa dava 300ml .. ale 1 dl mlieka sa dava do kvasku)
    - 25 g maslo - roztopis
    - 2 vajicka
    - 150 g varene a prelisovane - alebo poriadne popucene - kludne aj s ponornym mixerom
    - 1 mala lyzicka soli
    - 1 mala lyzicka cukru
    - 630 g muky .... moze byt pol a pol hladka a celozrna muka 🙂
    - 1 drozdie - urobite kvasok s 1dl mlieka a tu malicku lyzicku cukru

    Obe chlebiky : Ked cesto vykysne .. tak ho na doske este kusok premiesite - poprekladate ... a date na plech na papier na pecenie ( alebo to janske sklo) . Potom ho kusok porezete na vrchu s nozom a natriete s osolenou vodou a zakryjete utierkou .
    - Nechaj kysnut 20-25 minut ;) - Date do rury na 220 stupnov 10-15 minut ;)
    - Potom chlebik potriete vodou a peciete 10- 15 minut uz na 180 stupnoch.
    - Potom zase chlebik potriete s vodou osolenou a pecies poslednych 10- 15 minut ;) Ked chlebik vyberiete von, tak ho este potriete s vodou a nechajte vychladnut ;)

    TIP: Ked peciem v rure chlebik, tak si vymastim janske sklo s palmarinom a posypem s hrubou mukou 🙂 v tom nechavam chlebik aj vykysnut.. a potom ho v janskom skle aj peciem ;) Je to lepsie ako papier na pecenie a plech 🙂 Ma potom pekny tvar ;)

    2. jún 2014

    Idem to určite vyskúšať. Som zvedavá čo na to povedia doma 🙂

    10. jún 2014

    @suzann nooo mne zatial kazdy povedal, ze chuti vyborne ;) skuuus ;) je to ina chut ;) je tam viac veci , ktore dobre chutia ;) a ked nebude chutit... tak si rob z polovicnej davky pre seba ;)

    10. jún 2014

    mňa by žiaľ špalda zabila 🙂 Mám bezlepkovú diétu 🙂

    10. jún 2014

    @suzann ujha ... tak to by som ti asi nedopriala toho vela :P takze si robis bezlepkove pecivo ?

    10. jún 2014