vierazik
28. feb 2016
260 

Prekrásny príbeh na zamyslenie: ako vnímajú deti rozvod

Tento príbeh je z jednej krásnej knižky od Bruna Ferrera. Je to kniha plná malých príbehov pre potešenie duše. Vybrala som pre Vás jeden z nich, pretože si myslím, že je dôležité si ho prečítať. Možno Vás posilní, povzbudí, prinúti sa zamyslieť, či Vám dodá nový pohľad na život...ale to zistíte iba ak si ho prečítate 🙂

Slohová práca

Učiteľka čakala na Matejových rodičov, ktorí sa len prednedávnom rozviedli. Pozvala ich do školy, aby sa pozhovárali o zhoršenom školskom prospechu a správaní ich syna. 

Matej bol jedináčik, ktorý predtým býval veselý, na vyučovaní spolupracoval a dosahoval výborné výsledky.

Onedlho vošla do triedy Matejová matka a sadla si do lavice pred katedrou. Krátko nato prišiel otec. Vymenili si prekvapený a podráždený pohľad a okato sa ignorovali.

Učiteľka hľadala vhodné slová, aby im pomohla pochopiť, čo spôsobujú svojmu synovi. Lenže slová neprichádzali. Vtedy im ukázala na lavicu ich syna a povedala: "Pozrite sa!"

Pod lavicou ležal pokrkvaný list papiera fľakatý od sĺz. Bola to slohová práca napísaná na oboch stranách. Nerozvíjala sa v nej žiadna téma, opakovala sa len jedna veta.

Učiteľka v tichosti zodvihla papier a podala ho Matejovej matke. Tá si ho prečítala a bez slova podala manželovi. Zamračil sa, no vzápätí mu pohľad zmäkol. Lúštil naškriabané slová chviľku, ktorá sa zdala večnou.

Nakoniec hárok starostlivo poskladal, vložil si ho do vrecka a natiahol ruku, aby zovrel v dlani ruku manželky, ktorú mu podávala. Tá si utrela slzy z očí a usmiala sa. On jej pomohol obliecť si kabát a spolu odišli. 

Na papieri boli napísané slová: "Mama, ocko, ľúbim vás...Mama, ocko, ľúbim vás...Mama, ocko, ľúbim vás..."

Tento svet je plný bývalých manželiek a bývalých manželov. Bývalé deti však neexistujú.

zdroj: Bruno Ferrero- Hviezdy vidno v noci

presne.....

10. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli