Slnečnicová múka - za tento objav som vďačná testovaniu s DM. Zo všetkých testovaných výrobkov, je toto môj víťaz. Domáce cookiesky z nej boli výborné, a dnes sa z nej pokúsim spraviť korpus na cheescake. Máte skúsenosť? 🙏🏻 Za každý recept na slnečnicový korpus budem vďačná 🙏 Doteraz som robievala len z mandľovej múky, tak neviem koľko masla v pomere s múkou 😊
Niečo o slnečnicovej múke: Pri výrobe sa z olúpaných semien za studena vylisuje olej a zostatok sa pomelie na jemnú múku. Táto múka má o 30 % vyššiu nutričnú hodnotu ako keby sa len semená pomleli. Pre nízky obsah omega 6 mastných kyselín môžeme ňou bezpečne piecť. Pre vysoký obsah bielkovín ju odporúčame pre vegetariánov a vegánov. Obsahuje mnohé pre ľudský organizmus nepostrádateľné minerálne látky. Má nízky obsah uhľohydrátov a málo kalórií. Popritom znižujú krvný tlak a cholesterol, upokujuje nervovú sústavu a zlepšuje funkciu štítnej žlazy.
