xarra246
9. okt 2017
400 

„Čože?! Takú drahú kozmetiku...

... mám používať?!“, pomyslela som si stojac v lekárni pred vitrínou plnou rôznych fľaštičiek a túb La Roche-Posay, vraj značky vhodnej aj pre pre ľudí s extrémne suchou pokožkou. V ambulancii mojej kožnej sme totiž práve doriešili môj ekzém, ktorý sa mi v tom období opäť zhoršil a ona mi, medzi iným, strčila do ruky leták so všetkými výrobkami značky La Roche-Posay a pár vzorkami so slovami, že je perfektná.

„Hmm... perfektná možno je, ale nie som Onassis“, pomyslela som si v duchu a od lekárničky si prebrala len krémy a tabletky z receptu. Doma som vzorky síce vyskúšala a zaujali ma, no tým sa to pre mňa skončilo. To bolo v januári.

Začiatkom leta prišlo rozhodovanie, ktorý opaľovací krém pre nás s dcérkou (4,5 roka) kúpim. Mimi vzplanul ekzém ešte ako bábätku, no po krátkom čase sme ho ukľudnili a odvtedy má pokožku celkom dobrú. Napriek tomu dávam aj u nej na kozmetiku pozor. Doteraz sme používali opaľovacie krémy od Dylong a Bioderma. Nebolo to však úplne ono. Spomenula som si na odporúčanie kožnej a povedala som si, že vyskúšame teda tú „drahú značku la roš pozé“ a kúpila som Anthelios Mlieko pre deti SPF 50+/PPD 38, ktoré však, na moje milé prekvapenie, spadalo do cenovej kategórie vyššie spomenutých opaľovacích krémov. Čiže pohoda. Používali sme ho obe celé leto a bol veľmi príjemný na pokožke, dobre sa rozotieral, jedno ranné natretie nás chránilo celý deň, skrátka spokojnosť.

A potom Modrý koník prišiel s testovaním kozmetiky La Roche-Posay. Paráda! Ani sekundu som neváhala - prihlásila som sa a vyšlo to! Tak som s dcérkou dostala možnosť vyskúšať LIPIKAR telové mlieko a LIPIKAR upokojujúci a ochranný sprchový gél. Doručenie výrobkov Modrý koník načasoval výborne, v pondelok 4.9. mi ich priniesol kuriér domov a v utorok 5.9. sme odchádzali na dovolenku. Pocestovali teda s nami k moru.

LIPIKAR upokojujúci a ochranný sprchový gél má veľmi príjemnú, jemnú a dlhotrvajúcu vôňu. Pripomína mi vôňu mora, možno práve preto, že sme ho používali na dovolenke. Dcérka ho používa rada, páči sa jej vôňa a balenie. Ja oceňujem, že nedráždi a sprchovanie s ním si človek naozaj užije. Neuznávam totiž až tak sprchové gély, myslím si, že je v nich oveľa viac chémie, než v tuhom mydle. Určite záleží od stavu pokožky, na tú moju sa však „sprcháče“ príliš nehodia, štípu ma a dráždia. Sprchový gél od La Roche-Posay som však znášala dobre a vedela by som si predstaviť používať ho pravidelne, no zdalo sa mi, že si ho musím dať na seba fakt veľa, aby som mala pocit, že som celá „namydlená“. Pení len jemne. Prenechala som ho teda dcérke, ktorá sa z neho vytešuje doteraz, takže nakoniec sme ho neminuli až tak rýchlo ako som si pôvodne myslela.

Nebudem zastierať, LIPIKAR telové mlieko na mňa urobilo oveľa väčší dojem. Dcérka ho odmietla používať, povedala, že smrdí. Je pravda, že ani ja by som ho nezaradila medzi telové mliečka s vábnou vôňou, najmä ak si ho dáte po tom pekne voňajúcom sprchovom géle, ale mne to nevadí. Za svoj život som vyskúšala toľko rôznych krémov a telových mliek určených na ekzematickú pokožku, že mi je jedno ako voňajú, dôležité je, aby fungovali. A LIPIKAR telové mlieko funguje! Používala som ho na celé telo a tvár. Pokožku po kúpeli pekne upokojilo, udržalo ju hydratovanú a dokonca som mala pocit, že tvár sa mi po niekoľkých dňoch po ňom vyhladila a zmizlo aj začervenanie.

Ekzémom momentálne trpím najviac na dlaniach a prstoch na rukách a telové mliečko ma:

1.) neštípalo – to je fakt skvelé, pretože pokožku na rukách mám skoro stále popukanú, 

2.) ukľudnilo – ruky ma prestali svrbieť, 

3.) regenerovalo – nemusela som používať kortikoid a to hovorí za všetko.

Nakoniec som presvedčila aj Mimi. Na zadočku a zápästí totiž mala tzv. lišaje, ktoré ani more nepomohlo vyliečiť. Na zápästí jej ostal doteraz, lebo si bohužiaľ to miesto ľahko dočiahne a často škriabe, s tým bojujeme, ale na zadočku po týždni lišaj úplne zmizol, z čoho mám naozaj veľkú radosť.  

Čo dodať na záver? 

Ďakujem Modrému koníku a firme La Roche-Posay, že sme dostali možnosť vyskúšať ich výrobky. Zanechali vo mne pozitívny dojem, napriek vyššej cene si myslím, že človek dostane naozaj kvalitu a určite ich odporúčam každému, kto má problémovú pokožku a už nevie čo by na ňu mohlo pomôcť.

#test_larocheposay

Dobrý deň, veľmi nás teší Vaša spätná väzba. Jediné, na čo by sme Vás chceli upozorniť je, že Lipikar Telové mlieko nie je primárne určené pre atopickú pokožku, ale pre veľmi suchú. Pre pokožku, ktorá vyslovene trpí atopickým ekzémom, sú z radu Lipikar vhodné prípravky s označením AP+. Na tomto odkaze http://www.laroche-posay.sk/clanok/IMPROVING-TH... dozviete viac. Na lokálny ekzém, ktorý Vás trápi, by sme Vám určite radi odporučili našu novinku Lipikar Stick AP+, ktorá má skvelú praktickú formu a môžete ju mať kedykoľvek pri sebe. Veríme, že by sa páčila aj Vašej malej slečne 🙂 Krásny deň od tímu La Roche-Posay.

20. nov 2017

@larocheposay Ďakujem krásne za odporúčanie 😊 Minulý týždeň som si kúpila telové mliečko, ktoré som testovala a kúpila som ho v 400 ml balení 😅 takže tú radu AP+ vyskúšam zas nabudúce 😊 Ďakujem ešte raz - aj za možnosť testovania, aj za rady. Krásny deň 😊

20. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli