
45 / 103
domaci je najlepsi :-)
ja tiež robím skoro každý druhý deň, a ja tam dávam aj rascu alebo nejaké iné semienka
Odpovedz
31. okt 2012
xenik78
autor1 kg múky, 3 stredne veľké zemiaky uvarené /ja davam surove/ postrúhané, 1ČL octu, 3ČL soli, 6dcl teplej vody, kvások z kvasníc, trochu cukru.
POSTUP: Spolu zmieste. Nechajte vykysnúť 20 min. a znovu premieste taktor opakujte 2krát. Vyklopte na vymastený pekáč a nechajte ešte vykysnúť a potrite vodou. Trúbu zapnite na maximum a pečte 20 min. Potom 20 min. na 190°C. Po dopečení potretie vodou a prikryte utierkou.
Odpovedz
31. okt 2012
A na toto tiež, pls. Cesto robíš v stroji, alebo v pekárničke, či len tak ručne?