Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Chceme si s manželom kúpiť spoločenskú hru a nevieme sa rozhodnúť, čím začať: Carcassone alebo Osadníci z Katanu? Poradíte? Sme úplní začiatočníci...

    evening_star
    5. dec 2015    Čítané 282x

    Ako Modrý koník subjektívne určuje, ktoré články porušujú autorské práva, a ktoré nie.

        Bol mi pozastavený článok. Ako dôvod bolo uvedené, že porušuje autorské práva. Článok bol odpísaný z časopisu, pričom na záver bol uvedený názov časopisu, číslo, ročník, strana. V čom sa ale tento môj článok odlišoval od tých článkov na Modrom koníku, ktoré boli rovnako skopírované, ba priam horšie - nebolo to dokonca ani uvedené. Maximálne som sa na záver článku dočítala názov internetovej stránky. Dokonca sa takéto články objavujú vo Vybrali sme. Na základe akých kritérií určujú admini tejto stránky, že tento článok je skopírovaný, ale pozastavíme ho, a tento je síce tiež skopírovaný, ale dáme ho do vybrali sme?

        Nech sa páči, tu sú ukážky:

    1. Článok https://www.modrykonik.sk/blog/snopkulka/article/8-najsilnejsich-viet-ktore-by-sme-svoji-zbyl7a/  Mamička, ktorej článok bol uvedený vo Vybrali sme, podľa mňa rovnako porušuje autorské práva. V závere je uvedená len internetová adresa, pričom ani autor článku, ktorým je Lucia Vlková, sa nespomína. Je to tento skopírovaný článok: http://najmama.aktuality.sk/clanok/236600/8-najsilnejsich-viet-ktore-by-sme-svojim-detom-mali-hovorit/

    2. Rovnako aj tento článok, uevrejnený vo Vybrali sme, je skopírovaný z internetu: https://www.modrykonik.sk/blog/snopkulka/article/kybersikana-odporucania-rodicom-neqhcu/  Pôvodný článok je tento: http://www.prevenciasikanovania.sk/?mod=rodicia--teoria--kybersikana-odporucania-rodicom  a jeho autorom je PaedDr. Lýdia Olajošová. Opäť mamička ktorej článok bol postavený do popredia na tejto stránke, neuviedla autora. 

    3. Tento článok https://www.modrykonik.sk/blog/snopkulka/article/5-dovodov-preco-detom-citat--5bc1ij/   je zase skopírovaný odtiaľto: http://zastolom.sk/pat-dovodov-preco-detom-citat/   a jeho autorom je Katarína Winterová. Mamička neuviedla ani len internetovú stránku, z ktorej toto kopírovala. 

    4. Tento článok: https://www.modrykonik.sk/blog/alexandrahribikova/article/obdobie-vzdoru-yeu74h/  je vlastníctvom Moniky Bothovej ktorá ho uverejnila na tejto stránke: http://www.cpppappezinok.sk/2010/04/ach-ten-vzdor/ , pričom mamička opäť neuviedla ani autora, ani internetový zdroj. 

    Ešte raz sa pýtam, admini, @mariosmykal a iní, v čom sú tieto články privilegované, že sú vo Vybrali sme, pričom sú to plagiáty? Prečo ste môj pozastavili, ale tieto dokonca dávate do popredia? Ja som aspoň úprimne a veľmi podrobne uviedla, kde sa článok dá nájsť. Ale články, vami dávané do popredia, sa tým ani neobťažujú. Na základe akých kritérií rozlišujete plagiáty od autorských článkov? Veď autorky mnou spomenutých článkov, ktoré boli skopírované, by pokojne mohli podať trestné oznámenie. Všetky tieto články sú z autorských webov. Som zvedavá na vaše vysvetlenie.