Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
    Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    baby poradte potrebujem dat do leta dole 10-15kg ale problem je ze najviac zo zaludka a bruska ...ako na to ??? delena strava? dukanova? alebo aka dieta???????

    Zenusky pozyvam vas ku mne na ranajky

    Ťažko je ľahko žiť!!!

    sneziiiiii 🙂 ked nedosiel Martin dosla aspon Katarina na bielom koni 🙂

    skoro ako ja s mojim drahym aj my takto spinkame a tulkame sa kazdu noc

    POVEDAL TI NIEKTO DNES ZE.....

    https://www.youtube.com/watch?v=MII1jJ614Q8
    zemruska
    23. júl 2013    Čítané 0x

    Grilovane ovocie a zelenina

    Aj najväčší odporcovia vitamínov a tí, ktorým zelenina a ovocie veľmi nevoňajú, určite zmenia názor, ak ochutnajú roznorode pochúťky na grile. Vyznačujú sa rýchlou a rozmanitou prípravou, majú prirodzenú jemnú chuť a nemusia byť len prílohou. Ovocie a zelenina z roštu alebo špízu, ale aj upečené v pahrebe sú pravou delikatesou.

    Grilované cukiny

    Suroviny

    • 8-12 cukín
    • 4 PL oleja
    • 2 ČL provensálskeho korenia
    • soľ
    • 6 strúčikov cesnaku

    Príprava

    Cukiny očistíme a pozdĺžne nakrájame na hrubšie plátky. Olej vymiešame s pretlačeným cesnakom, provensálskym korením a soľou. Cukiny ponamáčame do pripravenej marinády a necháme 2 hodiny odležať. Grilujeme asi 6 – 8 minút za stáleho obracania.

    Slivky s kabátikom

    Suroviny

    • sušené slivky
    • plátky anglickej (prípadne oravskej) slaninky
    • očistené šampiňóny
    • okorenené (namarinované) kúsky mäsa
    • predvarené zemiaky aj so šupkou
    • cibuľa na hrubšie plátky alebo na štvrtinky

    Príprava

    Niekoľko sušených sliviek zavinieme do plátkov anglickej slaninky a závitky navliekame na ihlu striedavo s očistenými šampiňónmi, okorenenými kúskami mäsa, predvarenými zemiakmi a cibuľou.


    Grilovaná špargľa v slanine 

    Suroviny

    • 400 g čerstvej špargle
    • 200 g oravskej slaniny
    • soľ
    • vegeta

    Príprava

    Špargľu ošúpeme a varíme v posolenej vode 15 minút. Vyberieme ju a necháme osušiť. Potom ju obalíme do plátkov slaniny a spevníme špáradlom. Posypeme vegetou a grilujeme dozlatista. Vhodnou prílohou sú maslovo-bylinkové toustiky z rožkov, pokrájaných na kolieska. Pripravíme si ich tak, že nakrájané kolieska rožkov opečieme na grile a natrieme bylinkovým maslom.


    Grilované zemiaky 

    Suroviny

    • 8 stredne veľkých zemiakov
    • 2 lyžice oleja
    • 250 ml kyslej smotany
    • soľ
    • 1 PL nasekanej čerstvej pažitky

    Príprava

    Zemiaky dôkladne umyjeme a poprepichujeme kovovou ihlou, aby počas grilovania nepraskali. Potrieme ich rastlinným olejom a grilujeme nad stredne teplou pahrebou asi 45 minút. Upečené zemiaky rozkrájame na niekoľko častí a podávame s kyslou smotanou, do ktorej sme pridali soľ a nasekanú pažitku.

    Pikantný zeleninový špíz

    Suroviny

    • 10 strúčikov cesnaku
    • 4 malé cukiny
    • 1 malý baklažán
    • 1 malý jarný zeler
    • 8 koktailových paradajok
    • 8 šampiňónov
    • olej
    • tymian
    • rozmarín
    • vinný ocot
    • soľ
    • mleté čierne korenie

    Príprava

    Špajle namočíme do studenej vody asi na 20 minút, aby sa pri grilovaní nespálili. Dva strúčiky cesnaku ošúpeme, pokrájame nadrobno, zmiešame s olejom a bylinkami, posolíme, pridáme mleté čierne korenie a vinný ocot. Marinádu dobre premiešame. Zeleninu očistíme, cukiny a baklažán nakrájame na kolieska, prípadne predtým, podľa veľkosti, rozpolíme. Šampiňóny a paradajky necháme vcelku. Zeleninu striedavo napichujeme na špajle a hotové špízy potrieme marinádou. Položíme na rošt a ešte počas grilovania potierame.


    Toasty s grilovaným banánom 

    Suroviny

    • 2 veľké banány
    • 2 PL slnečnicového oleja
    • 2 vajcia
    • 4 PL polotučného mlieka
    • 1 ČL medu
    • 1/2 ČL horčice
    • 8 krajcov toastového chleba
    • čerstvé lístky mäty
    • práškový cukor so škoricou

    Príprava

    V miske vyšľaháme vajce, mlieko, med a škoricu. Nahrejeme panvicu, potrieme ju olejom a z oboch strán v nej opečieme do vajíčka namočený chlieb (podľa potreby prilejeme olej), ktorý presunieme na grilovací plech. Ošúpeme banány, pokrájame na šikmé plátky a husto ich naskladáme na chlieb. Posypeme ich cukrom so škoricou, plech vložíme pod gril a necháme z cukru vytvoriť kôrku. Hotové toasty ozdobíme mätou, podávame teplé.


    Zeleninový špíz so šampiňónmi 

    Suroviny

    • 2 zelené papriky
    • 100 g anglickej slaniny
    • 2 cibule
    • 4 mleté paradajky
    • 16 klobúčikov šampiňónov
    • 3 PL ochuteného oleja
    • 1 - 2 ČL grilovacieho korenia
    • soľ

    Príprava

    Nakrájanú zeleninu, slaninku a huby striedavo napichujeme na ihly alebo špajle. Špízy vložíme do predhriateho grilu a počas grilovania potierame olejom zmiešaným s grilovacím korením a štipkou soli. Podávame s chlebom, horčicou, kečupom, alebo dressingom pripraveným podľa vlastnej chuti.


    Papriky plnené špenátom a syrom 

    Suroviny

    • 8 menších paprík
    • 500 g čerstvého špenátu
    • 4 strúčiky cesnaku
    • cibuľa
    • 2 ČL oleja
    • čierne korenie
    • 200 g syra Niva
    • 6 PL ovsených vločiek
    • 2 PL piva

    Príprava

    Paprikám odkrojíme vrchy a odstránime jadrovníky.
    Umyjeme špenát a necháme ho odkvapkať. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame ich na drobné kúsky. Na panvici rozpálime olej a cibuľu s cesnakom na ňom urestujeme. Špenát zalejeme horúcou vodou, chvíľu ho blanšírujeme, potom vodu zlejeme a listy necháme odkvapkať. Vločky zalejeme pivom a necháme napučať.
    Syr nastrúhame nahrubo alebo ho nakrájame na malé kocky.
    Zo špenátu vyžmýkame vodu a listy nadrobno nakrájame.
    Spolu so syrom ich primiešame k cibuli. Potom k nim pridáme vločky a premiešame.
    Zmesou plníme papriky, priklopíme ich vrchmi a grilujeme asi 20 minút, pričom ich niekoľkokrát otočíme.

    Papriky plnené kuskusom

    Suroviny

    • 4 papriky
    • 100 g kuskusu
    • 50 g strúhaného syra
    • 6 PL olivového oleja
    • 1 mrkva
    • soľ
    • 1 mladá cibuľka
    • 1 strúčik cesnaku
    • mleté čierne korenie
    • provensálske korenie

    Príprava

    Kuskus nasypme do väčšej misy zalejeme vriacou vodou. Zľahka ho premiešame, potom priklopíme a necháme približne 5 minút napučať (pri príprave sa riaďte návodom na obale). Napučaný kuskus pokvapkáme lyžicou olivového oleja a zrniečka dôkladne premiešame.

    Mrkvu a mladú cibuľku očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Zeleninu opražíme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme ošúpaný na drobno nasekaný cesnak a vsypeme kuskus. Dochutíme soľou, mletým čierny korením a dobre premiešame.

    Paprikám odkrojíme vršky so stopkami. Dôkladne ich očistíme od semienok, opláchneme a osušíme. Do kuskusovej zmesi pridáme nastrúhaný tvrdý syr a naplníme papriky.

    Plnené papriky potrieme olejom, položíme na rozpálený rošt a za občasného obracania grilujeme asi 10 až 15 minút. Počas grilovania ich potierame zvyšným olejom.

    Náš tip: Do kuskusovej zmesi môžete podľa chuti pridať sterilizované alebo opražené čerstvé šampiňóny. Za skúšku stoja aj kukuričné zrnká.


    Grilovaná zelenina 

    Suroviny

    • 1 menší karfiól
    • 500 g brokolice
    • 2 farebné papriky
    • 1 malý ananás
    • 2 lyžice sezamových semienok
    • soľ

    Medová omáčka

    • 80 ml vývaru
    • 2 PL  sójovej omáčky
    • 1 PL vinného octu
    • 1 PL oleja
    • 1 PL kukuričného škrobu
    • 2 PL medu
    • 1 PL griotky

    Príprava

    Do hrnca nalejeme vývar, sójovú omáčku, ocot, olej a spoločne zvaríme. Potom omáčku zahustíme škrobom rozmiešaním v malom množstve vody a krátko povaríme, aby ešte zhustla. Nakoniec dochutíme medom a griotkou. Medovú omáčku môžeme podávať ako teplú, alebo studenú. Výborne sa hodí ku grilovanej zelenine.

    Karfiol a brokolicu očistíme a rozoberieme na jednotlivé ružičky. Pokiaľ sú veľké, ešte ich prekrojíme na menšie kúsky. Krátko ich povaríme v osolenej vode. Zelenina nesmie byť uvarená príliš domäkka, inak by nedržala na špajlách.

    Umyté papriky nakrájame na väčšie kúsky. Ananás ošúpeme, zbavíme tuhého stredu a nakrájajme na rovnako veľké kúsky ako papriku. Zeleninu a ananás napichujeme striedavo na špajle, ktoré sme predtým namočili vo vode. Špízy grilujeme asi 8 minút. Podávame preliate medovou omáčkou a posypané sezamovými semienkami.

    Grilované baklažány

    Suroviny

    • 2 baklažány
    • 5 PL oleja
    • 5 strúčikov cesnaku
    • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
    • soľ

    Príprava

    Baklažány ošúpeme, pokrájame pozdĺžne na hrubšie plátky a posolíme. Necháme chvíľu „vypotiť“ na sitku, potom opláchneme studenou vodou, aby sa odstránila horkastá príchuť. Olej, pretlačený cesnak, soľ a najemno posekanú petržlenovú vňať spolu dobre vymiešame a baklažány naložíme do pripravenej marinády asi na 30 minút. Baklažány vyberieme, necháme trošku odkvapkať a grilujeme z oboch strán.

    hore

    Zeleninový tanier

    Suroviny na 4 porcie

    • 2 baklažány
    • 4 malé cukety
    • 1 zväzok mladých cibuliek
    • 5 strúčikov cesnaku
    • 4 PL olivového oleja
    • 1 PL nasekaných byliniek (tymian, oregano, rozmarín, bazalka)
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • 150 g syra feta
    • 100 g slaniny (nemusí byť)

    Príprava

    Baklažány a cukety umyjeme a nakrájame na kolieska. Osolíme a necháme 20 minút odstáť. Papriku umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľku a cesnak očistíme, z cibuľky odkrojíme vňať a cesnak nakrájame na plátky. Baklažán a cuketu opláchneme od soli, osušíme a zeleninu premiešame s bylinkami, korením so soľou a s 3 PL oleja. Zvyšným olejom potrieme štyri kusy dostatočne veľkého alobalu, zeleninu so slaninou na ne rozdelíme, alobal dobre uzatvoríme a zmes pečieme na stredne rozpálenom grile asi 25 - 30 minút alebo domäkka. Hotovú zeleninu preložíme na taniere a posypeme kockami syra. Zeleninu môžeme grilovať aj bez alobalu priamo na rošte, na záver ju posypať kockami syra a prípadne ešte pokvapkať olivovým olejom

    hore

    Kukurica s bylinkovým maslom

    Suroviny na 4 porcie

    • 4 kukuričné klasy
    • soľ
    • mleté biele korenie

    Bylinkové maslo

    • 150 g masla
    • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
    • 1 PL nasekanej pažitky
    • 1 PL nasekanej cibuľkovej vňate
    • 1 strúčik cesnaku
    • soľ

    Príprava

    Staršie kukuričné klasy najprv povaríme domäkka asi 20 -30 minút (mladé kukurice varť nemusíme). Vodu nesolíme, lebo kukurica by stvrdla. Uvarené klasy necháme vychladnúť, položíme na gril a grilujeme asi 15 minút

    Medzitým nakrájame zmäknuté maslo na kúsky, pridáme nasekané bilinky, cubuľkovú vňať, prelisovaný cesnak a soľ. Vymiešame, necháme v chlade mierne stuhúť a pomocou fólie vytvarujeme valček. Zabalený vložíme do chladu a necháme celkom stuhnúť.

    Teplú grilovanú kukuricu jemne osolíme a posypeme mletým bielym korením. Bylinkové maslo nakrájame na kolieska, napichneme na vidličku a potrieme ním povrch kukurice.

    Kukurica na mexický spôsob 

    Suroviny na 4 porcie

    • roztopené maslo
    • soľ
    • čili

    Príprava

    Kukurica na mexický spôsob sa griluje vcelku a vyžaduje dlhšiu prípravu. Listy z klasov neodtrhnite, len ich odhrňte, povyberajte vlásky, klasy opäť zabaľte a previažte. Potom celé klasy ponorte na pol hodiny až hodinu do vody. Po vybraní ich rozviažte, odbaľte, zrnká potrite zmesou roztopeného masla, soli a čili, klasy opäť zabaľte previažte a grilujte 30 až 40 minút

    zemruska
    23. júl 2013    Čítané 0x

    10 najchutnejsich marinad

    Citrónová

    V miske rozšľaháme 4 PL olivového oleja s 2 PL citrónovej šťavy. Ošúpeme a najemno nasekáme 1 menšiu cibuľu a spolu s 1 PL provensalského korenia zamiešame do olejovo- -citrónového základu. Nakoniec ochutíme soľou a korením, zakryjeme fóliou a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Marináda sa vynikajúco hodí na ryby alebo kuracie prsia.

    Pivná

    V mise premiešame 2 PL kečupu s 2 PL sójovej omáčky, 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku a s najemno nasekaným tymianom a rozmarínom. Zalejeme 300 ml svetlého piva a dobre rozmiešame. Mäso naklepeme, osolíme a naložíme na noc do marinády. Je vhodná na bravčové či hovädzie mäso.

    Medovo-zázvorová

    Väčší koreň zázvoru ošúpeme, nasekáme nadrobno a spolu s pretlačenými 8 strúčikmi cesnaku zmiešame vo väčšej mise. Pridáme 4 PL medu, podľa chuti kečup, petržlenovú vňať, 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého koriandra, 1 PL worcesterskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie a olivový olej. Do pripravenej marinády vložíme kuracie mäso a necháme ho marinovať na chladnom mieste minimálne 1 hodinu.

    Jogurtová

    Do 300 ml bieleho jogurtu vmiešame 2 PL oleja, 3 PL orientálnej zmesi korenia (tandoori masala, garam masala) a 1 strúčik cesnaku rozotretý so soľou. Marinádu zakryjeme a dáme na 30 minút odstáť do chladničky. Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolíme, keďže marináda je slaná.

    Sladkokyslá

    Najprv v miske zmiešame 60 ml marhuľového alebo ananásového džúsu s 1 PL vínneho octu, potom pridáme 1 PL oleja a 1 PL tekutého medu. Dochutíme korením čili a karí a približne 2 PL marhuľového džemu. Pred naložením bravčového alebo hydinového mäsa necháme marinádu 30 minút odležať.

    Vínová

    Do väčšej misy roztlačíme 3 strúčiky cesnaku, zmiešame s 5 PL červeného vína, 5 PL olivového oleja, 2 PL kečupu, s 2 PL worcesterskej omáčky a s 1 PL nasekaných byliniek (oregano, tymian, rozmarín). Môžeme pridať i niekoľko zrniečok borievky. Marináda sa hodí na divinu a hovädzinu.

    Horčicová

    V mise zmiešame 4 PL plnotučnej horčice s 1 PL horčičných semien. Do horčicovej zmesi prilejeme 100 ml tmavého piva a postupne zapracujeme niekoľko lyžičiek medu. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Do marinády vložíme bravčové rezne a necháme 4 až 6 hodín odstáť v chlade.

    Barbecue

    Vo väčšej mise zmiešame 10 PL ostrejšieho kečupu s 250 ml kolového nápoja. Do zmesi pridáme 3 roztlačené strúčiky cesnaku s 1 ČL tabasca. Osolíme a okoreníme. Marináda sa vynikajúco hodí na rebierka a kuracie krídelká.

    Sójová

    V miske zmiešame 3 PL hnedého cukru s 1 PL sherry a 2 PL sójovej omáčky. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Do zmesi zapracujeme 1 PL sezamového oleja, štipku korenia čili, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru a nakoniec 1 PL sezamových semien. Pred vložením hydinového mäsa do marinády ju necháme 30 minút v chladničke odležať.

    Karí

    V miske dôkladne rozmiešame 1 PL medu, 2 PL korenia karí, 1 žĺtok, 4 PL oleja, 2 cm čerstvo nastrúhaného zázvoru. Dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Používame na hydinu či jahňacinu.

    zemruska
    11. jún 2013    Čítané 0x

    Návod ako vydržať žiť s mužmi

    -01-
    Naučte sa pracovať so záchodovou doskou.
    Už ste veľké. Ak je hore, dajte ju dole. My ju potrebujeme hore, vy ju potrebujete dole. Nás nikdy nepočujete sťažovať sa, že ste ju nechali dole.

    -02-
    Niekedy na vás nemyslíme. Naučte sa s tým žiť.

    -03-
    Nedeľa = šport. Je to zákonitosť prírody, tak ako príliv a odliv. Nič s tým neurobíte.
    Príroda sa nedá úplne ovládať. Nakupovanie NIE JE šport!

    -04-
    Neskracujte si vlasy. Nikdy. Muži sa boja ženiť hlavne preto, že vydaté ženy si vždy ostrihajú vlasy a my potom s tým už nič neurobíme.

    -05-
    Požiadajte o čo chcete. Aby bolo jasné: jemné narážky nefungujú. Silné narážky nefungujú. Bežné narážky nefungujú. Žiadne narážky nefungujú! Proste nám to povedzte. Plač je vydieranie!

    -06-
    Nepamätáme si dátumy.
    Vyznačte všetko do kalendára a pripomínajte nám to často a dlho dopredu.

    -07-
    Väčšina mužov má tri páry topánok a dva obleky.
    Prečo si myslíte, že vám vieme poradiť, ktoré z tridsiatich párov topánok budú dobre ladiť s vašimi novými šatami???

    -08-
    "ÁNO" a "NIE" sú úplne akceptovateľné odpovede na väčšinu otázok.

    -09-
    Príďte za nami s problémom len vtedy, keď ho chcete vyriešiť.
    Na vyjadrovanie sympatií máte priateľky.

    -10-
    Bolesť hlavy, trvajúca 17 mesiacov, je problém. Navštívte lekára.

    -11-
    Čokoľvek sme povedali pred 6 mesiacmi, je neprípustné použiť v súčasnej komunikácii. Všetky komentáre staršie ako dva dni sú anulované.

    -12-
    Ak si myslíte, že ste tučné, asi ste. Nepýtajte sa nás.

    -13-
    Ak sa dá niečo, čo sme povedali, vyložiť dvoma spôsobmi a jeden z nich vás nahneval, mysleli sme ten druhý.

    -14-
    Môžete nás požiadať, aby sme niečo urobili, alebo ako to urobiť.
    Nie oboje naraz.
    Ak to viete najlepšie, urobte si to samy.
    Podľa možnosti nás o všetko žiadajte počas reklamy.

    -15-
    Vzťah nikdy nebude taký, ako v prvých dvoch mesiacoch spoločného chodenia.
    Pochopte to a prestaňte sa sťažovať priateľkám.

    -16-
    Všetci muži vidia pri najlepšom len v 16 farbách (základné nastavenie Windows).
    Marhuľa je pre nás ovocie, nie farba.

    -17-
    Nevieme čítať myšlienky a nikdy to nebudeme vedieť. Náš nedostatok schopnosti čítania myšlienok nie je dôkazom, ako málo sa o vás staráme.

    -18-
    Ak sa opýtame, čo sa stalo a vy odpoviete "nič",
    správame sa, akoby sa nič nestalo.

    -19-
    Ak sa nás na niečo opýtate, ale nechcete počuť odpoveď,
    budete počuť odpoveď, ktorú počuť nechcete.

    -20-
    Nepýtajte sa nás, na čo myslíme, ak nie ste pripravené diskutovať o témach, ako sú automobilové preteky, zbrane, futbal, hokej, počítače alebo práca.

    -21-
    Máte dosť šiat. Máte priveľa topánok.

    -22-
    Nie je v záujme našom ani vašom spoločne vypĺňať kvízové otázky.
    Nie! Je úplne jedno, aký je to kvíz.

    -23-
    Pivo je pre nás rovnako vzrušujúce, ako pre vás kabelka.

    -24-
    Sme vo forme. Guľa je forma!

    zemruska
    29. máj 2013    Čítané 0x

    NEVZDAVAJTE SA !!!!!!!!!

    Tak je to,ten hore nadeli kazdemu len tolko kolko dokaze zvladnut a ked si myslite ze ste na dne neverte tomu pretoze dno je daleko hlbsie taakze sup z kolien na nohy a ide sa do boja zase raz a odznova ciel je daleko preto sa nikdy nevzdavajte hned pri prvom pade.

    zemruska
    21. máj 2013    Čítané 0x

    Lebo kde je tvoj poklad, tam bude aj tvoje srdce.....

    Otec jednej veľmi bohatej rodiny zobral raz svojho syna na vidiek s úmyslom ukázať mu, v akej biede niektorí ľudia žijú. Pár dní a nocí strávili na istom malom hospodárstve, ktoré vlastnila pomerne chudobná rodina. Keď sa vracali domov, otec sa syna pýta, ako sa mu výlet páčil.
    To bolo úžasné, ocko!
    Videl si, v akej biede tí ľudia žijú?hovorí otec.
    Videl, hovorí chlapec.
    Tak mi povedz, čomu si sa na tomto výlete naučil?
    A syn mu na to odvetil:
    Videl som, že my máme jedného psa a oni štyroch.
    My máme bazén do polovice záhrady a oni potok, čo nikde nekončí.
    My sme si kúpili do záhrady lampáše a im v noci svietia hviezdy.
    Naša veranda siaha až po prednú záhradku a im patrí celý horizont.
    My žijeme na malom pozemku a oni majú polia, ktorým nedovidíš konca.
    My máme sluhov, čo nás obsluhujú, ale oni slúžia druhým.
    My si svoje potraviny kupujeme, kým oni si pestujú svoje vlastné.
    Náš pozemok je obohnaný ochranným múrom; ich chránia priatelia.
    Otca to načisto umlčalo.
    A potom syn dodal:Ocko, ďakujem ti, že si mi ukázal, akí sme biedni.

    Lebo kde je tvoj poklad, tam bude aj tvoje srdce.
    Mt 6,21

    baby cim vycistit vysokolesklu dlazbu tak aby nezostali flaky po handre