184 / 441
    Pani žemľovka :) Bombová, slivková s vanilkovým pudingom :)

    Mozem poprosit recept? Som zaciatocnik vo vareni 😄

    18. sep 2014

    oooo ako ste ju robili ???

    22. okt 2014
    zoe_a
    autor

    @tindiak
    @aliska1 nech sa páči žienky receptík:
    Recept mam z dvoch casopisov Novy cas pre zeny a f.o.o.d: odpisujem 6 rožkov, 400 ml mlieka, 50 g masla, 80 g pras.cukru, 4 zltky, 2 balicky van.cukru, vykostkovane slivky z kompotu, 4 bielky, 150 g pras. cukru, van. puding + mlieko, cukor podľa chuti. Rožky nakrájať na kolieska. V mlieku rozmiešať žĺtky, rozpustene maslo, van.cukor, praš. cukor 80 g. Polovicu nakrajaných rožkov postupne namáčať do mlieka a ukladať na dno vymastenej a struhankou vysypanej zapekacej misy. Na rožky naniesť uvarený van.puding. Na puding slivky posypané van.cukrom a opať rozložiť vrstvu rožkov namočených v mliečku. Naplnenú formu vložiť do vyhriatej rúry. Tesne pred dopečením vyšľahať bielka so 150 g praš. cukru dotuha. Snehom potrieť žemľovku a nechať zapiecť.

    22. okt 2014

    @zoe_a dakujem 🙂) vyzera uzastne

    22. okt 2014
    zoe_a
    autor

    @aliska1 aj chutí skvele, mne sa uz klasika jablka tvaroh objedla, toto je ina pecka, odporúčam 🙂

    22. okt 2014

    @zoe_a este sa chcem spytat na kolkych stupnoch a kolko minut zapekas zemlovku uz zo snehom

    22. okt 2014
    zoe_a
    autor

    @aliska1 ja takmer vsetko peciem na 180 stupnoch ale nemam to zial odstopnute, kukam kym sa sneh pekne nezapečie.

    22. okt 2014

    Dakujem, cez vikend vyskusam 👍

    22. okt 2014