
@emmuska11 cesto: 6 vajec, 300 g pras.cukor, 150 ml olej, 150 ml mlieko, 300 g poloh.muka, 1,5 balika kypr.prasku
krem: 2 baliky praskovej slahacky, 2 baliky van. cukru, 750 ml kyslej smotany, 6 lyzic pras.cukru, 8 kiwi
poleva: 500 ml vody, 1 praskovy dzus s kiwi prichutou, 1 balik zlateho klasu
Cesto urobime tak, ze najskor vyslahame cele vajcia s cukrom dopenista. Potom pridame mlieko, olej a preosiatu muku s praskom do peciva. Cesto rozotrieme na plech vylozeny papierom na pecenie a vo vyhriatej rure pecieme na 180 stupnov dozlatista. Pras.slahacku vyslahame s van.cukrom dotuha, pridame kysle smotany a pras. cukor. Dobre vymiesame a natrieme na vychladnute cesto. Kiwi olupeme a nakrajame na kolieska, poukladame na plnku. Nechame stuhnut. Medzitym si v 300 ml vody rozpustime pras. dzus a dame varit. Do horucej zmesi vlejem 200 ml vody s rozmiesanym zlatym klasom a varime do zhustnutia. Takuto polevu natrieme na mucnik. Dame do chladu na 12 hod odlezat. Dobru chut 🙂
Tento robím aj ja často 🙂 Ale dávam miesto šľahačky v prášku klasickú šľahačkovú smotanu 🙂
@kleopatra0303 jasné, kto má akú rád alebo akurát v špajzi či chladničke 🙂
Tento kolac robim ale s tvarohom a na miesto dzusu pouzivam zelenu kiwi sumienku. je to suprovi kolac a vzdy mam uspech
tento tiez vyzera super,tak sviezo,letne :D