646 / 692

    mozem poprosit recept?Dakujem

    6. sep 2015
    zoe_a
    autor

    @amalka389 Na korpus:
    - 120 g Hery maslovej
    - 140 g kryštálového cukru
    - 3 stredné vajcia
    - 1 ČL vanilkového extraktu
    - 70 ml plnotučného mlieka
    - 110 g hladkej múky
    - 95 g polohrubej múky
    - štipka soli
    - 1,5 ČL prášku do pečiva
    - kôra z 1 BIO limety
    - ružové nebo červené potravinárske farbivo (najlepšie gélové)

    Na krém:
    - 180 ml plnotučného mlieka
    - 20 g pudingového prášku (vanilkového alebo smotanového)
    - 125 g Hery maslovej
    - 100 g práškového cukru
    - semienka z ½ vanilkového struku
    - ružové alebo červené potravinárske farbivo (najlepšie gélové)

    Rúru si predhrejte na 175 °C. Mäkkú Heru maslovú šľahajte v mise a postupne pridávajte kryštálový cukor, pokiaľ nevznikne hladká pena. Potom zašľahajte celé vajcia, vždy jedno po druhom. Do druhej misy preosejte všetky suché ingrediencie – obe múky, soľ a prášok do pečiva. Sypkú zmes striedajte s mliekom a zapracovávajte do cesta. Snažte sa vždy končiť múčnou zmesou. Nakoniec pridajte aj kôru z limety a ešte naposledy krátko dobre prešľahajte.
    Z takto pripraveného cesta odoberte približne 1/3, ktorú vo zvláštnej miske zafarbíte potravinárskymi farbivami (prípadne môžete pridať aj inú surovinu napr. mak, alebo kakao). Túto časť cesta vlejte do dobre vymazanej a vysypanej nádoby, upečte. Cesto by malo byť vysoké asi 1 cm. Z vychladnutého cesta vykrojte srdiečka.
    Srdiečko v korpuse vytvorte tak, že zvyšné surové cesto pomocou cukrárskeho vrecka striekajte do košíčka okolo zapichnutého upečeného srdiečka. Pečte v predhriatej rúre pri 160 °C cca 15 – 17 minút.

    Na krém si v kastróliku uvarte hustý puding, ktorý za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Najlepšie v nehrdzavejúcej nádobe prikrytej potravinárskou fóliou.
    Mäkkú Heru maslovú v mise vyšľahajte do krémovej konzistencie a postupne pridávajte preosiaty cukor. Po častiach vmiešajte vychladený puding s vanilkovým strukom a šľahajte na vyššie otáčky, až vznikne hladký krém. Krém môžete ešte zafarbiť potravinárskym gélovým farbivom

    6. sep 2015

    Dakujem velmi pekne 🙂

    6. sep 2015
    zoe_a
    autor

    @amalka389 nzč 🙂

    6. sep 2015