zoh2011
25. mar 2018
147 

Oplatí sa drahá športová bunda pre maminu ?

Ani silný vietor, nízke teploty a mierny dážď vás neodradia od myšlienky ísť si v zime zašportovať? Ak hľadáte bundu v ktorej sa nebudete potiť, nebude ťažká a prispôsobí sa vášmu telu, ponukám vám recenziu na skvelú bundu Gore Windstopper.

S nami ženami je to ťažké. V chladnom počasí máme množstvo výhovoriek prečo si nemôžeme ísť zabehať alebo vybehnúť na bike. Ja som taká istá a v zime sa mi nikdy nechcelo ísť si zašportovať, lebo som veľmi citlivá na chlad, vietor alebo premoknutie.

No keď mi jedného dňa kuriér doniesol Windstopper bundu od Gore s odkazom od manžela “aby tie kilá išli ľahšie dole” nezostávalo mi nič iné ako v chladnom decembrovom dni vybehnúť von a začať testovať.

Gore ponúka na výber rôzne variácie farieb. Ja mám Yellow neon, v ktorej som skutočne  neprehliadnuteľná a pri večernom behu mám pocit, že ňou osvetľujem ulicu viac ako pouličné lampy. Samozrejmosťou sú reflexné prvky na chrbáte a rukávoch. Reflexný pruh je aj na spodnom leme bundy. Bunda nemá síce kapucňu , ale zapínanie  je až ku krku, vôbec neškrtí a po celej dĺžke je vybavená kvalitným zipsom, ktorý je podšitý aby nepodfukoval. Zadná časť bundy je vzadu mierne predĺžená, aby neťahalo na kríže a taktiež aby sa pri jazde na bicykli nevyhrnula. To isté platí aj pre rukávy, ktoré sú pekne dlhé. Pri behu ani bikovanì nemusíte riešiť žeby sa vyhŕňala, krásne obopne telo a hlavne je pohodlná a  príjemná na nosenie. Strih je veľmi dobrý a tak isto veľkosti sú štandardné a tak bunda sadla aj napriek tomu, že ju vybral manžel a veľkosť zvolil podľa môjho šatníka.

Čo je ale tou hlavnou prednosťou tejto bundy je membrána proti vetru Windstoper na prednej časti a rukávoch. Membrána výborne odoláva vetru, pri behu som  vôbec necítila chlad a naopak zadná časť odvetrávala prebytočné teplo. V teplotách do 10 stupňov je v nej príjemne a keď sa slniečko predsa len trochu rozčertí tak si jednoducho odopnete rukávy a máte vestu alebo respektíve niečo ako dres nakoľko pod dlhým rukávom ostáva ešte krátky rukáv a tak vám vesta nepodfukuje.

Čo sa týka mínusov, pre mňa osobne je to spratnosť , nakoľko poskladaná nezaberá málo miesta a nedá sa hodiť do malého bežeckého batohu. Tak isto bunda nie je zateplená a tak keď sa rozhodnete ísť behať alebo bicyklovať v teplotách okolo nuly tak sa budete musieť hýbať, aby ste si udržiavali teplo.

Stále som nechcela investovať do takto drahej bundy a nosila lacnú, v ktorej som sa spotila hneď po prvom kilometri a potom nasledovalo utrpenie z ľadovým vetrom na spotenom tele a preto bolo pre mňa veľkým prekvapením ako Gore veľmi dobre funguje a nie je nič lepšie ako prísť po riadnej nakladačke a mať suchý chrbát a príjemný pocit.

Snáď som nejednej z vás pomohla pri výbere športovej bundy v nepriaznivom počasí  a tak prekvapíme naše mužské polovičky , že ani chladné počasie nás nezastaví v odhodlaní a vytrvanì a výhovorky na zlé počasie už viac od nás počuť nebudú.

Začni písať komentár...

Odošli