Je to také mierne kyselkave 🙂
Ja som toho mala toľko a nevedela som sa tej buriny zbaviť,že by som to neochutnala z trucu aj keby som vedela,že to chutí ako ,,božská manna"🤬
@zuzkat1 je to naozaj jedlé.
@zuzkat1 aha!
je to super, ale v kochlíku mi to vždy skape, ja to mám rada
Wau, tak toto ma prekvapilo. Tiez toho mame plne policko. Vyskusame so starkou do salatu 😀
ja neviem ako sa tejto hnusoby na zahrade zbavit ,ona je neznicitelna 😖🙈
Jedlé sú všelijaké rastliny, byliny, do ktorých by si nikdy nepovedala, že sa dajú jesť 😉Pozri napríklad
https://divokastrava.sk/ alebo https://silaprozivot.com/
@adapisarovicova súhlasím,akurát jeden detail,nemusia chutiť
@nini1978 hej, nie každému zachutia, ja som si zvykla 👍😊
Do salatu, do smootie
Viac ako toto mi chuti "kuracka" ta uz aj teraz je k dispozicii. Vyborny salat😀
Neviem na co to jest keď ma človek záhradu, môže si vypestovať normálnu zeleninu, nie? 🤷♀️ Ale hej, je to jedle
Aj my toho mame plno ako burinu
Svokrovci to mavaju cele leto na stole, jedia to s chllebom, a su aj v dobrom zdraví, ma to vitaminyportulaka ale treba bio
davali sme to andulkam 🙂
Je to kyselkavá duzinata chuť, dobrá do zmesi zelených vňatí. Obsahuje viac omega 3 ako losos a je zadarmo. V zahraničí sa bežne predáva balíčkovaná, ako iné zelené vňate. U nás sa prudko množí, je nezničiteľná, rastlina aj týždeň vytrhnutá zo zeme, napr.zavesena na plote prežije a vie znovu zakorenit a rast. Vykopávame a vynasame ju zo záhrady za furiky, tak sa prudko rozrastá.
Portulaka - má sestru , kt.krasne kvitne .
@zuzkat1 ano, pestuju a cenia si to. Je to drahe.
U nas v podstate nezname.
Jedla som ju, da sa v salate kludne zjest a ziadne negativa nema.
Ani ako burina, lebo ma stredovu ruzicu a lahko sa vypáči von. Len pri páčení rozsype semienka, aby sa ešte rozmnožila.
PS: jedia sa listy aj mladé stonky.
@opica_skorica drahe je to lebo je to nieco nove a extra pre nich tak si zabiju cenu ... aj tak kolko to ma c? viac ako bezne v jablku ci citrone? alebo v pazitke? Ja nevravim, ze nejdzte to alebo co.. ale je to take smiesne.. sa robi zo vsetkeho biznis :D aj z buriny
@olivnik ale tu sa predsa nehovori o biznise. Tu piseme o tom, ze toho mame v lete plne zahrady, prerasta to pomedzi zeleninu, jeden den vytrhnes, "druhy" je to tam zase.. a pokial je to jedle, preco neskusit ako sucast nejakeho salatu letneho? Mne to smiesne nepride. Ja si rada zo zahrady zozbieram co je jedle, na to ju mam
@opica_skorica ano, ja uz som si googlila vcera. Ja to v lete urcite vyskusam 🤗
Mne chutí viac ako obyčajný šalát. Je to také mäsitejšie a nechutí tak trávovo. Mladé lístky sú kyselkavé, ale staršie už nie. Výhodou je aj to, že nerastie len v jari, ale až do jesene.
Pyr. Obsahuje najviac vyzivnych latok , mnozstvo mineralov a podobne. Napriklad je toto najobkubenejsia rastlina koniy. A to kon je top zviera a nezje hocico. Natrhaj, rozdel na tie vetvicky, obal a usmaz, do salatu k uhorkam a vinskemu salatu, osmazit narychlo a poloz si to na maslovy chlieb, do polievky par vetviciek, na maso. Čaj. Je to dobre pridavat susene a rozdrtene do omacok.......mlieko.smotana, zjemni chut a nezataxi zaludok
Ja, ale "omylom "😂 suseda to dala do šalátu😂 som skúsamala že čo to je, potom mi v záhrade ukázala že "táto burina"