9 / 97
    Pečené naložené stehná

    poprosím recept

    18. okt 2013
    zuzub
    autor

    @evik13 1 kuriatko,( stehná ) anglická slanina (podľa chuti, ja dávam tak 10-15 dkg), 1/8 masla, 1 veľká cibuľa, 1/4 kečupu, čierne, biele korenie, bobkový list, soľ, vegeta, karí, provensálske korenie, grilovacie korenie, cesnak
    Naporcované kúsky (prsia si ešte rozdeľte na viac častí, keď ho ponakrajujete a "rozbalíte, netreba ich ani naklepávať) si osolíme, posypeme vegetou, karí, provensálskym korením (to som dnes nemala, tak som nahradila oreganom a tymianom), grilovacím korením a šup do chladničky (aspoň na 1 hodinku, ak dáte už večer, tiež bude dobre)
    Slaninku si nakrájame na malé kocečky a dáme osmahnúť do červena na panvicu.
    Pridáme nakrájanú cibuľu, trošku popražíme a nasleduje maslo, kečup (môže byť ostrý, ak lúbite, ja dávam kvôli deťom sladký), čierne a biele korenie a 6-8 ks bobkového listu. Chvíľku povaríme.
    Kúsky kuriatka naukladáme do pekáča, nalejeme na to uvarenú zmes, prikryjeme alobalom a dáme piecť do cca 220 °C teplej rúry. Asi po hodinke pečenia odkryjeme alobal a natriem jednotlivé porcie pretlačeným cesnakom a ešte asi 15 minút dopekáme pri 250 °C .

    18. okt 2013