Ako zostať štíhla počas tehotenstva?
Prosím, ako to robia tehotné ženy, že sú štíhle a priberú len do brucha?
Ja som v 3. mesiaci a mám pocit, že som dosť pribrala. Nie ani na váhe, ale opticky, ruky, zadok, stehná. 🙄 Je pravda, že som nízka a na mne aj 2-3kg naviac hneď vidno. Meriam 150. Ale naozaj sa snažím každý deň prechádzky, chodiť po schodoch, 2-3x do týždňa si ľahko zacvičím 15-20 minút s ľahkými činkami. Dlhé roky som intenzívne cvičila, beh a plávanie, ale teraz to nerobím.
Viem, že bábätko je na prvom mieste, nech ono zdravé, ale myslím aj na seba, aby som sa dokázala aj neskôr hýbať. Jem tak ako predtým, raňajky, obed, večera, snažím sa zdravšie. Tak naozaj neviem, podľa doktorky je všetko v poriadku, ale mne sa zdá, že som sa rozkysla.
Ak sa stravujes ako predtym, nic s tym neurobis. Ak nepriberas tuky z prilisneho prejedania (nezdravymi jedlami) a lenivostou bez pohybu, mozes kludne naberat aj vodu, vsade, a s tym neurobis vobec nic. Toto vsetko sa ale po porode strati. Tuky z prejedania a nepohybu nie. Takze bud v klude a prestan to riesit. Zdravie Teba a dietata je na prvom mieste.
Neblbni, keď sa bábo narodí, ešte sa nabeháš. Ja som schudla na váhu, akú som nemala ani pred tehotenstvom. Vyzerala som ako vyžla. Nestíhala som sa ani najesť.
v tehotenstve som schudla 8 kil tak mi bolo na grcanie nonstop
@anonym_autor ak si cvičila predtým silový tréning, tak je chyba prestávať. Cvič ďalej.
@anonym_03976b dám si aj pizzu, ale len 1x za mesiac. Inak nič také, ani chipsy, slané, džúsy, sirupy, to vôbec. Varím doma, vždy si dám normálnu porciu obedu primeranú mne (nie dvojitú), večeru mám ľahkú, raňajky mám vždy, pijem veľa čistej vody. Každý deň mám 1h prechádzku, máme psíka, tak chodím s ním aj 3x denne na dlhšie. Fakt neviem, zdá sa mi, že kilá sa na mňa lepia z ničoho nič 😐
@anonym_0d4cb1 cvičila som beh a plávanie, silovo v posilke nie, iba doma so závažím
v tehotenstve som schudla 8 kil tak mi bolo na grcanie nonstop
@anonym_15ab47 našťastie nemám také, že mi je zle, normálne môžem jesť, ale všetko sa mi lepí na stehná, zadok hlavne 😐
@anonym_autor cinky necvic ved to este priberies.
To kde pocas tehotenstva priberies je genetika- kolko priberies zalezi od stravovacich navykov. Ja som bola tehotna 4 krat brucho som mala malicke menila som len par kusov oblecenia- zato sa mi rozsirili boky a zadok.
S tým nič nespravis aj keby si prestala jesť
Ja som pribrala sedem kg a hneď v nemocnici som nechala do dvoch dni štrnásť
Ak sa ti zdá že celá priberaš,to bude len voda
@anonym_autor ja mam 152 cm a vazim v 33.tt
aktualne 77 kg, som raka gula. Mam vysoky tlak, takze ziadne extra cvicenie nemozem od zaciatku, mam velke prsia, takze este viac to opticky rozsiruje. Vysoke zeny, co pozeram, tak maju normalne trup, mne sa trup uplne stratil a drobec ma kope uplne pod rebrami, uz sa ani najest nemozem, lebo ako mna zaha pali, tak to je des. Mam proste kratky trup, takze to ako vyzeras, nezavisi len od "stihlosti" celkovo, ale aj vysky a rozlozenia tela. Tehotna zena ma viac krvi, zadrziava sa voda, to nemas len tuk. To je hormonalne. Neviem, nepripadam si tak strasne ako to znie, ta vaha...hlavne to po porode pojde dole. Nie nadarmo sa hovori, ze si v "druhom stave", lebo to naozaj tak je. Je to proste iny stav ako normalne. Cvic, ako vladzes, neprejedaj sa, ale normalne jedz ako obvykle a bude to. Riesit postavu tehotnej zeny je fakt bizar dnesnej doby...🫣
No a navyse, strasne to podla mna riesis. Ja uz mam 43 rokov, 4 deti doma, ja naozaj nemam cas filozofovat nad tym a skumat kazdy gram cohosi...naozaj to nie je potrebne. A dam si aj radler, aj kolu, aj chipsy, aj zmrzku, ked mam chut. Nie kilo zmrzky, aby jasno bolo, ale tak normalne. Zatial som nabrala tych 7 kil od zaciatku, aj ked jem nezdravo obcas a rozhodne castejsie ako raz za mesiac 🙃 a pravda je aj to, ze som uz mala nadvahu, ktoru som sice zacala riesit, aj cvicit, no neplanovane tehotenatvo mi to stoplo, kedze som musela zmenit liecbu a s tym Dopegytom to teda bola na zaciatku bieda, ako mne zle z neho bolo...😬. Takze som sa prestala stresovat, fakt to netreba tak riesit.
no len radšej s rozumom. Tiež som roky cvičila , v tehu som to prehnala a potom som si to odležela v nemocnici. Už hneď na druhý deň po poriadnom cvičení. Skoro som potratila.
@anonym_autor prosím ta, neblázni a nezaoberaj sa v tehotenstve váhou a výzorom! Podľa mňa je to genetika, že niektoré ženy sú v tehotenstve stihlunke len sexy bruško vytŕča…a iné, vrátane mňa, vyzerajú ako slonice. Ja som pribrala 20 kg v tehotenstve, čo bolo 40% mojej pôvodnej váhy … ale po pôrode som bola do polroka na pôvodnej váhe pri všetkých tehotenstvách. Čo je dôležité je zdravie!!! Nehazarduj ním na úkor akože krásy…
@anonym_autor To je vela o genetike.. niekto ide len do brucha ( ako ja) a niekto to ma tak rovnomerne rozlozene. Ja som praveze zavidela mojej kolegynke ( boli sme naraz tehotne), ze na nej to tak krasne vidno a ja len o kusok posunuty gombik....
Ďakujem vám za úprimnosť 🙂
Áno viem, že zdravie mňa a bábätká je najdôležitejšie. Len som uvažovala aj nad tým, aby som príliš nezlenivela, pretože mi bolo u lekárky povedané, že ak veľmi priberiem, môžem mať problém s tlakom a podobne. Možno to ma tak vydesilo, aby som bola v pohode.
@anonym_autor Netráp sa ak ješ ako predtým a si nízka tak pôrodom všetko zmyzne,len sa snaž potroche jesť a len keď si hladná mne to pomoholo,nič nazvyš nejedz a už vôbec nie za dvoch bábo si vezme čo potrebuje od teba.A keďže je teplo môže sa zadržiavať aj voda tá odíde pôrodom.
Hlavne klud. Poznam zenu ktorá pribrala 30 kg a inac je chuda chudulinka.
Tlak ti moze zdvihnut aj stres. Strach. Takze hlavne klud. Zdrava strava. Z tej priberies len kolko mas 😉

@anonym_autor ak si cvičila predtým silový tréning, tak je chyba prestávať. Cvič ďalej.