icon

Je masáž počas tehotenstva bezpečná?

14. jún 2024

Ahojte, snažíme sa o bábätko a chodievam raz za čas na masáže, nie na také tie hladkacie, ale také so silnejším tlakom na uvoľnenie chrbta a šije (niekedy mávam až take slabšie modrinky z masáže)... A až teraz čítam, že žena by sa mala v prípade tehotenstva aspoň v prvom trimestri vyhýbať masážam... Ak by som bola tehotná, je len v nejakom druhom týždni, môže sa niečo stať plodu? Prepáčte,ak sa pýtam hlúposti, ale teda mňa to predtým nenapadlo, že by to mohol byť problém

haraburdova
•
14. jún 2024

Ked si nechas masirovat len siju a plecia, nic sa nestane. Ja som chodila do 9m na masaz sija, plecia, a nohy aby som nebola otecena a opuchnuta. Babo mam zdrave.

autor
•
14. jún 2024

@haraburdova toto bola celá chrbtica aj kríže, no aspoň viem, že si na to mám dať pozor, len podľa článkov na internete som sa teraz ozaj zľakla....

haraburdova
•
14. jún 2024

Jasne, ja som tiez citala a bola som v strese co vsetko nemozem, ale nakoniec som sa na to vydlabala lebo som sa citila jak ZŤP popri varovaniach a radach :D No stress a prajem vela zdravia tebe aj babatku 🌸

autor
•
14. jún 2024

@haraburdova ďakujem ❤️

monnci2226
•
14. jún 2024

podla mna dobra a skolena maserka by mala ovladat vsetky kontraindikacie kedy a ako moze masirovat tehotnu zenu, takze ja by som sa urcite poradila s maserkou.

kacena4
•
14. jún 2024

neboj ja chodim na taketo hlbkove masaze cele tehu a deti su na svete prezili to

mimuska328
•
14. jún 2024

Ja som bola na masaz lávovými kameňmi piatok a stredu mi vyšiel pozitívny test.. cize už som realne vtedy tehotná bola len som estee nevedela a už som 14tt.