icon

Je stresujúca práca počas tehotenstva nebezpečná?

7. jan 2026

Dobrý deň. Nedávno som zistila tehotenstvo. Mám veľmi stresujúcu prácu. Nie je to pre bábätko škodlivé ? Nemusím sa báť chodiť do prace ?

melanta
7. jan 2026

Stres nie je dobrý, preto je ideálne sa nestresovať, naučiť sa ovládať emócie a neprenášať prácu na seba a nenosiť si ju v hlave domov. Osobne si myslím, že jediná skutočne stresujúca práca je ak človek pracuje s umierajúcimi. Inak je všetka ostatná práca iba natoľko stresujúca, ako to človek dovolí. Sú práce, ktoré sú tehotným zakázané, ale ide o činnosti, ktoré riešia fyzickú či toxickú otázku práce.

koniarova
7. jan 2026

Skús napísať bližšie, akú prácu robíš?

anonym_b762c0
7. jan 2026

@anonym_autor Ja som žila denno denne v strese ked bývali bol agresor a násilník doma som zažívala peklo.Tiez som bola tehotná 2 × a deťom nic nie je.Takze v pohode

zmrzlinka2021
7. jan 2026

@anonym_autor
aku pracu robis?

marhulka13
7. jan 2026

@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo.mas za tak veľmi stresujúcu pracu

valria
7. jan 2026
@marhulka13

@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo.mas za tak veľmi stresujúcu pracu

@marhulka13 ...aby ste mohli do nej džubkať štýlom To nič nie je, skús si tú moju...! O to autorka ale vôbec nestojí! Autorke: Áno, stres škodí každému a odbúrať ho nejde na povel.Skús sa zamerať na bábo, nie na prácu, tá nech je druhoradá!

anonym_6f87c0
7. jan 2026

Stres určite neprospieva. To ale neznamená, že zaručene ublíži. Otázka je, akú inú možnosť máš než do tej práce chodiť. Na mňa boli zhovievaví, ale to aj preto, lebo som raz musela utekať na pohotovosť kvôli špineniu, tak sa to aj dozvedeli a od vtedy na mňa mali nižšie nároky.

marhulka13
7. jan 2026
@valria

@marhulka13 ...aby ste mohli do nej džubkať štýlom To nič nie je, skús si tú moju...! O to autorka ale vôbec nestojí! Autorke: Áno, stres škodí každému a odbúrať ho nejde na povel.Skús sa zamerať na bábo, nie na prácu, tá nech je druhoradá!

@valria ja nemienim nikoho dzubkat, kazdy ma aj inú mieru stresu a odolnosti. Len ma to zaujalo, že čo to je za prácu s veľkým stresom.

cyneric
7. jan 2026

Stres (dlhodobo) škodí každému. Bez výnimky.

koniarova
7. jan 2026
@valria

@valria otázku akú prácu robíš, som zadala preto, lebo každá normálna firma má pracovnú zdravotnú službu, ktorá má pravidelné robiť posúdenie zdravotného rizika pre každú pracovný pozíciu. A hodnotí sa tu aj psychická záťaž. Takže mi absolútne nešlo o nejaké džubkanie. 😉

anonym_e68df1
7. jan 2026

Možno väčšina z nás má viac či menej stresu v práci.
U nás v práci sme mali dvoch konateľov(šéfa a šéfku) on si neudržal oného v gatiach a podviedol svoju polovičku. Tým začalo peklo. Špehovanie, pätolízačsto, vydieranie, podozrievania, udania, vypočúvania, trestné oznámenia, chodenie po súdoch. Na konci druhého trimestra som už nevládala a zostala doma. Vyustilo to do krachu firmy mesiac po mojom pôrode. Vo firme sme boli iba piati ale na každého to doľahlo. Našťastie mám zdravé dieťa.
Prajem vám veľa síl a zdravia

anonym_920bbf
7. jan 2026

Poviem ti moju skusenost - mala som stresujucu pracu (velka zodpovednost +veduca pozicia), moja doktorka ma sama posielala na PN, aby som bola v klude, kedze som mala aj ine komplikacie... a ja tvrdohlava, ze nie, lebo firma sa bezo mna zruti, tak som tahala dalej. Az som zacala krvacat priamo v praci. Nakoniec sice vsetko dobre dopadlo, ale doteraz si vycitam, ze som ohrozila svoje dieta. A jasne, aj keby som mala najkludnejsiu pracu na svete, to krvacanie mohlo vzniknut, ale ten stres urcite zohral svoju ulohu... takze za mna - vyhybat sa stresu co najviac sa bude dat.