icon

Čo si myslíte o behu v tehotenstve?

27. jún 2022

Ahojte žienky, co si myslite o behu v tehotenstve? 😊

lejusinka
27. jún 2022

Ak zena behala aj predtym a vladze tak nech s tym pokracuje 🙂 ak je jak ja unavena uz ked rano vstane tak nech radsej nebeha 😂

deti95060810
27. jún 2022

len pomaly... ja som tak roky cvičievala aerobic aj som robila beh... pri druhom tehu som takmer potratila... Jeden deň som cvičila a na druhý deň ráno ma zaliala krv... Odležala som to v nemocnici... neriskovala by som.

doda26
27. jún 2022

Ja som to neriskovala a to som beh milovana…ale vymenila som to za rychlu chodzu..na vyvetranie hlavy to stacilo a udrzalo ma fit rovnako ako beh 😊

7lenka11
27. jún 2022

mne gynekológ zakázal od 8tt akékoľvek fyzické aktivity a šport.. a to nemám žiadne zdravotné problémy, ani nie som na rizikovom...

mamamasama
27. jún 2022

Behávam ,bicyklujem, chodím do fitka... Neprestala som v prvom, ani teraz v druhom.
Vždy je to len a len o tom ako si na tom fyzicky, ako si zvyknutá športovať a hlavne aké máš pocity. Mňa v prvom trimestri pobolievalo pri behu podbruško, takže som vždy zastavila a pokračovala chôdzou. V druhom trimestri už bolo všetko ok.
Gynekológ ma v športe vždy podporoval. Pokiaľ nie si na rizikovom, nevidím problém.

miskamicha
27. jún 2022

Len opatrne. Mne dr hovoril ze uz aj fitlopta v zaciatkoch koze sposobit problem

lienka9
27. jún 2022

Ja som behavala pred tehu a aj ja na zaciatku tehotenstva.ale tak koncom 2heho mesiaca som prestala, zacali mi vadit otrasy.znama behavala aj maratony a behala do vyssieho stadia,tusim az koncom 2trimestra prestala a presla na chodzu.samozrejme tempo a zataz treba prisposobit..robit len to co vyhovuje tebe,sama pocitis.

sense
27. jún 2022

Ak si behala predtým, nemusíš prestavať ale počúvaj svoje telo. Ak si nebehavala tak nezačína, daj si rýchlejšiu chôdzu alebo dlhšie prechádzky ale zas treba počúvať svoje telo

mamamasama
27. jún 2022

@lienka9 súhlasím...poznám baby, čo takisto behávajú maratóny aj v tehotenstve 🙂
@autorka len teraz v lete dávaj veľký pozor na horúčavy... Behavaj najlepšie hneď skoro z rána... (Nie úplne nalačno, zjedz aspoň banán)

elizabet173
27. jún 2022

@7lenka11 prečo? Ja osobne by som nebehala, aspoň nie po tvrdom povrchu, ale rýchla chôdza, gymnastika a plávanie pre tehotné je super.

7lenka11
27. jún 2022

@elizabet173 ja chodím na vychádzky, ale beh, bicykle aj plávanie v bazéne mám zatiaľ zakázané.. lekár povedal, že mám počkať aspoň prvý trimester, keďže je to prvé tehotenstvo a potom sa uvidí.. ani to moc neriešim, neživím sa športom ani športovou aktivitou, takže nemám problém si na pár týždňov odpustiť plávanie či bicykel 🙂

autor
27. jún 2022

No ja som v 3 trimestri 😊 ale snazim sa len tak lajtovo 3km a dost..

matildam
27. jún 2022

3km v 3.trimestri je vela. Akekolvek otrasy v takomto stadiu a aj na zaciatku, su nebezpecne. Ked uz, tak rychla chodza, nie beh! .... Behavam pravidelne a dost, ale v tehotenstve je potrebne mysliet na dieta v prvom rade. To, ze sa doteraz nic nestalo, neznamena, ze robite dobre.

autor
27. jún 2022

@matildam ja som to dajako neriešila ani z toho dovodu ze behala som stále a prišlo mi to prirodzene nemam ani brusko velke ani ziadne ťažkosti.. co to môže spôsobiť podľa vás?

ivangeline
27. jún 2022

Rychla chodza mozno ale beh za mna nie. Behavala som pred tehu a znova zacinam...4r po 3 tehotensrvach. :D 7kg ostalo navyse a je to drina ale nedovolila by som si taktp riskovat. Ja som mala 2 potraty pred uspesnymi tehotenstvami..

autor
27. jún 2022

@ivangeline co by mohol spôsobiť beh ked som nato zvyknutá?

elizabet173
27. jún 2022

pred otrasmi je dieťa chránené plodovou vodou, ale neviem, či je nutné behať kopu km, alebo keď už bruško vykukuje. Ja som potratila vo štvrtom mesiaci, keby som behala, asi by som to pripisovala tomu, veď vieš, čo dokáže psychika baby a vyčítala by som si to

akzuzs
27. jún 2022
akzuzs
27. jún 2022

Mas pod srdcom malého človiečika a tých pár mesiacov Ta nezabije....potom môžeš behať koľko chceš...Ja by som neriskovala,proste by nestálo za to,dieťatko bolo vždy pre mna dolezitejsie.

autor
28. jún 2022

@akzuzs fuha z coho vzniká ta hypoxia?.. ja sa pri behu nezadychavam

mareri
Odpoveď bola odstránená
autor
30. sep 2022

@mareri ja som behala do 35tt🥰 A teraz ma mala už 2mesiacd

autor
30. sep 2022

@mareri porod ukazkov, bez nástrihu, šitia a rýchly.. doktorka to podpisuje práve tomu sportu