Cvičenie s činkami v druhom trimestri - cviky a strava
ahojte, pred tehu som altivne cvicila, zistila som tehu + drobne komplikacie (hematon), ktory uz avsak nemam. Zacinam druhy trimester a chcem opat cvicit s vahami, len co studujem, tak sa vyhnut priamim cvikom na brucho a vypadom s jednoruckamk. Dievcata, cvicili ste v tehu vypady? Mozem zaradit aspon normalne aj bulharske drepy s velkou cinkou, mrtve tahy taktiez a dvihanie bediet na lavicke a velkou cinkou? Ci uz je to moc a najst njeka elternativy? Takziez by ma zaujimala aj strava ako ste mali kaloricky prijem, kedze pred tehu som bola v mierno deficite, aby som nepribrala. A bielkoviny ste doplnali whey proteinom?
Dakujem za rady a skusenosti 🙂
@susannnsusan123 vypady som cvičila ale na mieste, cvičila som RDL, goblet. Klasický drep s tyčou a hip thrust (dvíhanie tyče na bedrách) som nerobila v druhom a treťom. Hip thrustu s veľkou tyčou by som sa fakt vyhla, nahradila som to gumami. Proteín som brala normálne. Cvičila som až do dňa pôrodu. Váhy som znížila, pocitovo ponechala.
Whey protein môžeš koľko chceš.
@thirstymonk vies mi aj odporucit konkretny? lebo co som pozerala, tak napr Gymbeam - tak Animal maju whey ale neviem ci toto je dobra volba (kedysi som ho mala a bola som spoko) - je to mix srvátkového izolátu a koncentrátu s vysokým obsahom bielkovín,
@hama_ba dakujem krasne 💜
@hsara99 dakujem pozriem, ale skor by som chcela nieco ako doteraz len s istymi obmedzeniami.
@susannnsusan123 Po hematome by som bola velmi opatrna, nech sa netvori dalsi. Mne zakazali cokolvek dvihat, hematom v 12tt. A to ja tiez rada cvicim, radsej sa opytaj
bulharské drepy s veľkou činkou – ak ti nerobia problém s rovnováhou, môžeš ich robiť, ale lepšie s menšou váhou a bez prehnaného natiahnutia nohy dozadu (aby sa nepreťažili väzy). mŕtve ťahy sú tiež ok, ale radšej rumunský mŕtvy ťah s menšou váhou, aby si nezaťažovala spodný chrbát a panvové dno. dobré sú aj hip thrusty, ale samozrejme s primeranou váhou a sleduj si pri tom, či ti nie je nepríjemný tlak na brucho 🙂
@kiki68 no dakujem, idem v pondelok na trimestralny usg, tak tam by mala potvrdit ze uz hematom nie jje definitivne podla slov mojho gyn, tak hadam uz to bude ok. A ze mozem ale opatrne. No tak teraz som na vaskach, ale urcite zacnem postupne, lebo uz som chora z toho nic nerobenia so sebou. :(
@telusikk 💜 dakujem za rady, vyskladam
to nejako a skusim pomaly
@susannnsusan123 nedali arefam/ utrogestan a magnezko po tom hematome? No je to na velke zvazenie, ja by som byt Tebou cvicila az niekde od 17/18tt, tam uz mas dobre sance, ze nejaky hematom by neohrozil tehu ako take a budes v lepsej kondicii z mojej skusenosti. Cize je by som s treningom zopar tyzdnov pockala. Ano, aj ja smutne pozeram na dvere fitka. Ale riskovat nepojdem. Su zeny, co maju uplne bezproblemove tehu, ale my to asi nebudeme.
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ osobne by som čakala. Cvičenie hádam počká nie?
@susannnsusan123 treba sa opýtať na to čo odporúčajú doktori pokiaľ sa vyskytoval hematóm. Čo sa týka proteínu kľudne pi aký si pila tam problém nevidím. Pri klientkach ktoré cvičili ak pred tehotenstvom silovo som vždy urobila menšie obmeny a dávala pozor na váhy a na to ako sa v daný deň cítia.
Výpady - skôr na mieste pohrať sa s progresiou - podložiť jednu mohu vyššie a stačí vlastná váha a hry napríklad, klasické s váhami v rukách alebo redukovať hĺbku
Drepy -kľudne váha, goblet, Bulhar
DL -rumunský, s kb nemalo by vadiť
@kiki68 na zaciatku duphaston ale mne z neho bolo zle po 2 dnoch som vysadila a potom nic, beriem len aspirin a 2 dni som pichala fraxiparin, kedze mam trombofiliu vrodenu. No tak zviazim a uvidim co povie dalsia mudr na usg, 🙂 dakujem za rady
@katusik456 no doki povedal, ze ano, je cas zacat sa hybat, kedze vaha rastie rychlo, takze pojdem do
toho pondleok po vysetreni, nastavim si plan cvikov a zacnem pozvolna jednoznacne s malymi vahami.
@timea301196 nejde len o cvicenie, ale jednak kondicia a jednak dusevna stranka. a cvicenie ma naplna, proste relax pre mna nekonecny. 🙂
@susannnsusan123 Ano chápem tiež cvičím ale dieťa je prednejšie hlavne pri rizikovom tehu. Hematóm netreba podceňovať
@timea301196 dakujem, urcite nic nepodcenujem, preto sa snazim aj o rady v cviceni, 🙂
@susannnsusan123 tiez by som si od vah dala pauzu aspon to toho velkeho usg v 2.trimestri, kedy uz mas takmer istotu ze babo je ok, placenta funguje ako ma a babo vyzivuje normalne, prietoky su ok. Totiz, hematom vznika najcastejsie pod placentou a tym moze ovplyvnit jej vyvoj a funkciu (osobna skusenost). Tiez som mala pauzu od cvicenia cca do polovice tehotenstva a teraz zas fungujem normalne a cvicim a chcem az do konca, kedze ako hovoris cvicenie je aj o psychike. Svaly si pamataju ze si im davala zabrat, no babo ma teraz za mna prednost. Drzim palce 🤞
@susannnsusan123 Mne najviac chutí Warrior mil chocolate
cvicila som vsetko okrem priamych brusnych svalov, 2dni pred porodom som robila mrtve tahy a drepy.
tak isto som k tomu kazdy den presla 10-12k krokov.
kalorie som si nepocitala a protein som nedoplnala whey proteinom, ale normalne som jedla dostatok proteinov v strave ☺️

Odporúčam toto 🙂
https://m.youtube.com/playlist?list=PLG9XM5PzrT...
https://m.youtube.com/playlist?list=PLG9XM5PzrT...