icon

Výlet na horskú chatu v rannom štádiu tehotenstva

1. júl 2025

Ahojte, som v uplnom zaciatku tehotenstva, 6tt. Nemam to este potvrdene lekarom. Mam uz dlhsie naplanovany pobyt na horskej chate, bez nejakej extra turistiky, odveziem sa tam aj naspat lanovkou. Isli by ste? Popripade viete odporucit nejake konkretne poistenie, ktore sa vztahuje na tehotenstvo?

janai1
1. júl 2025

Ešte ani nevieš ci si tehotná a už ideš vymýšľať... Plánuješ teraz 8 mesiacov ležať bez pohnutia ci ako by ti malo uškodiť sedenie v lanovke?
Aké poistenie? Ak je to na slovensku si poistená, ak je to v zahraničí tak si zriad cestovné poistenie - tam máš hospitalizáciu.

autor
1. júl 2025
@janai1

Ešte ani nevieš ci si tehotná a už ideš vymýšľať... Plánuješ teraz 8 mesiacov ležať bez pohnutia ci ako by ti malo uškodiť sedenie v lanovke?
Aké poistenie? Ak je to na slovensku si poistená, ak je to v zahraničí tak si zriad cestovné poistenie - tam máš hospitalizáciu.

@janai1 planujem ist na horsku chatu, neplanujem lezat… pytam sa na poistenie na hory, ktore sa vztahuje aj na tehotenstvo…

eeffka
1. júl 2025

Nemas papier, nie si tehotna =ziadne poistenie pre tehotne. Ako horska chata kde sa pomotkas a vyvezes lanovkou ako coho sa bojis?

autor
1. júl 2025
@eeffka

Nemas papier, nie si tehotna =ziadne poistenie pre tehotne. Ako horska chata kde sa pomotkas a vyvezes lanovkou ako coho sa bojis?

@eeffka planujem tam aj spat. A bojim sa napriklad prasknutia mimomaternicoveho tehotenstva. A v tom pripade zasahu hzs. Cize ak tehotenstvo nemam potvrdene, staci klasicke poistenie na hory?

mk1111111111
1. júl 2025

Prosim Ta, neprivolaj si komplikacie. A poistenie do hor treba, aj ked nie si tehotna

autor
1. júl 2025
@mk1111111111

Prosim Ta, neprivolaj si komplikacie. A poistenie do hor treba, aj ked nie si tehotna

@mk1111111111 jasne, ja si davam stale, a to mam pochodene tatry krizom krazom, vela v alpach… Neprivolavam, ale ak existuje nieco co sa vztahuje aj na takuto situaciu, chcem to mat

januska12323
1. júl 2025

Poistenie na hory sa na teba vzťahu bez ohľadu na tehotenstvo, nijaké extra poistenie len pre tehotné neexistuje.

patta89
1. júl 2025

Ja som bola v 7 tt v Tatrach na Kôprovskom stite a nic sa mi nestalo...poistenie som nemala ziadne, a ani som nad ziadnym nerozmyslala

marrynka112
1. júl 2025

Prosím ťa normálne choď a nemusíš riešiť poistky 😁😁 však keď si poistená tak si poistená či už si tehotná alebo nie 😁😁

autor
1. júl 2025
@marrynka112

Prosím ťa normálne choď a nemusíš riešiť poistky 😁😁 však keď si poistená tak si poistená či už si tehotná alebo nie 😁😁

@marrynka112 napriklad union na hory, konzultovala som s gpt 😅
SMS poistenie nevyšpecifikovalo výnimky pre tehotenstvo priamo, ale z týchto pravidiel vyplýva, že komplikácie spojené s existujúcim tehotenstvom NEBÚDU kryté, aj keď sa prejavia v poistnej dobe

marrynka112
1. júl 2025

Ježiši 🤦 tak nič nerob pokiaľ nebudeš pripoistená aby si náhodou neprišla o nejaký cent 😂😂😂

autor
1. júl 2025
@marrynka112

Ježiši 🤦 tak nič nerob pokiaľ nebudeš pripoistená aby si náhodou neprišla o nejaký cent 😂😂😂

@marrynka112 vies kolko stoji prevoz vrtulnikom? Normalne sa pytam preboha. Niekoho kto to riesil, lebo ist na koprovsky bez poistenia ako tu bolo spomenute, je fakt vyhra…

marrynka112
1. júl 2025

Neboj sa keď budeš v takom stave aby ťa bral vrtuľník nemusíš to platiť ty 😁 to je vec zdravotného poistenia a nie nejakej poistky 😁

patta89
1. júl 2025

a co ? aka vyhra ? mala som klasicke poistsnie na hory, ziadne tehotenske poistenie...ved ked sa bojis, tak ostan sediet doma a nikam nechod...a nemusis riesit problem prevozu vrtulnikom

autor
1. júl 2025
@patta89

a co ? aka vyhra ? mala som klasicke poistsnie na hory, ziadne tehotenske poistenie...ved ked sa bojis, tak ostan sediet doma a nikam nechod...a nemusis riesit problem prevozu vrtulnikom

@patta89 napisa si, ze poistenie si nemala ziadne 🙂 ale ja doma sediet neplanujem, preto zistujem ake su moznosti… ze som sa tu vobec nieco pytala

betulinka1
1. júl 2025

Pozri, keby zacnes krvácať, ze potrat, tak zides dole a pojdes na pohotovost. Nikto ti nepošle helikoptéru, lebo si asi potratila. Ale napriklad si sa zranila a padla na hlavu a krváca. Nesúvisí to s tehotenstvom ale úrazom. Daj si normalne poistenie na hory.

0zne925
1. júl 2025

Ahoj, rozumiem otazke a za mna je to zodpovedný prístup.. nechapem, prečo má niekto potrebu urážať a zhadzovať. Najlepšie bude, ak zavolas alebo napíšeš do poisťovne a opýtaš sa. Idealne by bolo aj navštíviť gynekológa (najmä pre vylúčenie mimomaternicoveho tehotenstva). Prajem pekný výlet 😊