icon

Čachtický hrad

ollynka
12. aug 2021

Boli ste niekto v Čachticiach? Chceli by sme ísť pozrieť aj kaštiel, ale vraj bol v rekonštrukcii od apríla tohto roku. Na hrad som čítala že vozí ľudí aj vláčik.

stvura
•
Odpoveď bola odstránená
•
petus998
•
12. aug 2021

@ollynka mi sme tam boli min rok bolo super troska rekonstruovali ale vyhlad nadhera

ollynka
autor
•
12. aug 2021

@stvura nemám žiadne info,..ale som naozaj aj ja zvedavá, lebo som tam nebola roky. O kaštieli -múzeum som ani nevedela, to som sa len teraz o ňom dočítala , vraj tam bývala ,,Čachtická pani,, a chceli by sme sa tam pozrieť, ale vraj bol teraz v apríli v rekonštrukcii, tak neviem, či je už sprístupnený.

ollynka
autor
•
12. aug 2021

a aj či nie je problém s parkovaním by ma zaujímalo.

skusihu
•
12. aug 2021

@ollynka Ahoj, boli sme asi pred mesiacom. S parkovaním nebol problém. Vláčik obojsmerný lístok cca 5 €. Vstupné na hrad 4 €. Je tam aj komentovaný výklad sprievodcu, ale čas som si nezapamätala. Kaštieľ je až do odvolania zatvorený.

marci77
•
12. aug 2021

aj my sme boli pred tyzdnom na hrade .....isli sme hore autom na najvyssie mozne parkovisko (za parkovanie sa plati 3eura) a este odtial to bolo tak 25minut hore miernym kopcom, presli sme aj s kocikom
na hrade sme platili rodinne vstupne (2dosp, 2deti) 9eur, boli sme tam v case okolo tretej a bol aj komentovany vyklad o hrade
nadherne vyhlady, inak bez toho vykladu sa tam vela nedocitate (resp. dostali sme brozurku, ked sme kupovali listky, tam bolo nieco)
pekna prechadzka
my sme to potom spojili este s navstevou parku miniatur v Podoli, aj tam je pekne

marci77
•
12. aug 2021

ano, vlacik tento cerveny tam chodil
https://cachtickyhrad.eu/turisticky-vlacik-bath...

aj tu sa dozviete asi nejake info
https://www.facebook.com/Cachtickyhrad/

marci77
•
12. aug 2021

tu su tie komentovane prehliadky hradu

stvura
•
Odpoveď bola odstránená
•
hapkova
•
13. aug 2021

Len chodte, je tam velmi pekne. Taky pohodovy vyletik. Ked som tam bola ja, co to bolo v rekonstrukcii, ale dalo sa v pohode. Ono co viem, tak viacero hradov je v rekonstrukcii, pokusaju sa aspon volaco z nich zachranit, i ked pri niektorych je uz neskoro. Skoda

ngl
•
13. aug 2021

Môžem sa opýtať ci to tam zaujme aj menšie deti? Mam 4 a 2 ročne a rozmýšľam ci ísť tento rok ci až na budúci 🤔

marci77
•
13. aug 2021

@ngl my sme boli s 10rocnym a skoro 3rocnou, ta bola v kociku ....prechadzka k hradu je pekna, dostupne vsetko aj kocikom, ale vtupne na hrad, ktore bolo 9eur (rodinne vstupne) by som neplatila, lebo kocikom sa dalo ist iba na nadvorie a potom bud do nosica alebo kocik nechat dole
a vyhlad je iba trochu krajsi ako z pred brany

mojho starsieho zacali hrady fascinovat tak vo veku 5-6rokov, zopar sme ich obehli
takze kvoli hradu v tomto veku ani nie ....ale kvoli prechadzke ano, je to tam kraaasne

ollynka
autor
•
13. aug 2021

Tak sme dnes boli,..počasie sme si nemohli priať krajšie. Hore sme sa vyviezli vláčikom. Kúsok pod hradom sme stretli spisovateľa Andreja Štiavnického ,..áno, v celej svojej kráse, skoro som odpadla, ktorý propagoval knihy o Bathoričke. Napísal 7 kníh / manžel počul že 8/ o nej ale podľa dokumentov, žiadne fantazy. Ľudia , ktorý išli na hrad, aby nemali mylné informácie alebo predstavy. Komentoval aj kamaráta, ktorý sfilmoval naposledy Bathoričku, a že na to doplatil, lebo pozostalý sa domáhajú ospravedlnenia,.....podklady ku knihám zháňal veľmi dlho. Mala som z neho dojem, že je hrdý na to, čo zozbieral a napísal. Výklad na hrade zaujímavý aj pre moje 9 ročné dieťa. Z hradu moc nie je, ale aj tak bolo čo pozerať, výhľad prekrásny. Naspäť opäť vláčikom. A Podolie, miniatúry hradov a zámkov. Aj Čachtický hrad tam bol v celej svojej kráse. Prekrásny výlet , ...spokojný sme všetci.