Kam chodia mamičky introvertky s dvojročnými deťmi?
Ahojte ako trávite čas s 2r deťmi? Sme z dediny. Uz mi dochádzajú nápady. Som introvert nemam 10 mamickovskych kamosiek. Ako si vyplnate čas deťmi? Nejaké tipy? Bývame na byte a uz mame aj ponorku aj dookola to isté. 😅 Ď.
Našla som si jednu kamošku, s ktorou som trávila čas. Nepotrebuješ 10. Inak sme sa veľa prechádzali, ihrisko a tak. Nič špeciálne v tom veku nepotreboval.
Chodievali sme do najbližšieho mesta do materského centra...no škoda, že ste v byte, na dedine je v lete záhrada s bazénom, pieskoviskom a hojdačkou na nezaplatenie...ja osobne by som sa snažila spoznať s mamičkou, ktorá má dvor a poprosila by som, či sa nemôžne prísť zahrať...aj ja som introvert, ale keď išlo o moje dieťa, tak to išlo bokom.
Ja som intro ale z mesta
Chodíme na ihrisko, väčšinou,kde je veľa ludi
Ja ani s nikým sa nekamosim ale malý sa aspoň vybehá, pohrá,je s deťmi a s ľuďmi
Mne to vôbec neva lebo nikto odomna nič nechce, skôr si to užívam 🙂
Vo väčšine dedín už nejaké to detské ihrisko je. Ak nie tak v nejakej najbližšej určite je. Tam stretneš ľudí a najskôr aj nájdeš kamošku. Introvert má tiež rád spoločnosť, len nemusí byť stredobodom.
Introvert sa nerovna asocial. A ak mas ponorku, tak je o to dolezitejsie sa trochu socializovat, hoci len s jednou - dvoma dalsimi osobami.
Ja sa síce ako introvert necítim, ale s “kamoškou” som za celé roky bola vonku s dieťaťom možno raz 😃 veľa sme si so synom čítali, chodili na krúžky (plávanie, baby balance), von na ihrisko apod. So starším dieťaťom tvorenie, kreslenie, knihy s aktivitami. Po príchode manžela z práce vždy nejaká spoločná aktivita
Neviem, či som úplný introvert, mňa skôr dieťa zmenilo na spoločnosť vyhľadávajúcu ženu 😀 So synom som chodila na detské/baby pohybové krúžky, tam som sa zoznámila s pár maminami, s ktorými sme zdieľali podobné útrapy materstva a sme supeer kamošky (a naše deti detto) dodnes 🙂 S deťmi sme chodili do parkov (hľadať lístie podľa farieb, zbierať zaujímavé kamienky/list/šišky/gaštany...), kŕmiť kačky k rieke, na prechádzky kade-tade (v ruke bublifuk/lopta a kopalo sa, hádzalo, vrešťalo koho to lopta je 😀 , neskôr odrážadlo/kolobežka), do detských kútikov do obchodných centier (na čo som vždy krivo pozerala, kým som sa sama mamou nestala 😀 ), pozerať niekde zvieratká (minifarmy), koníky, labute na jazierko. Veeeeľa veľa na ihriská, náš miloval od mala knihy, takže v pohode aj na ho%dku do Martinusu - on si pekne vyberal a pozeral knižky a ja za ním upratovala 😀 V 2 r. bola zábava aj ísť popri veľkej sklenenej/zrkadlovej tabuli obchodného domu a dieťa sa tam obzeralo, robilo na seba grimasy, dalo si pusu :-P 😀 Kúsok niekam kočíkom, kúsok pešo, vyliezť na popílený strom a skákať odtiaľ mame do náručia 😀 , spúšťať zo šmykľavky kamienky, skákať do mlák, rozfúkavať púpavy. Na balkón (ak si v dome, o to lepšie) nejaký lavór alebo veľkú misu či plech, jarovú vodu, hubku, pár pohárikov/naberačku... a nech si prelieva vodičku (pohádž nejaké hračky do nej trebárs a nech si loví naberačkou z penovej vody na 2. misy s čistou)... Náš mal od 2 r. super vek, veľa ho bavili rôzne aktivity, ktoré som mu prichystala a náramne ma s ním bavilo len tak sa motkať po vonku - vždy niečo objavil, chytil, hodil, vyváľal sa, utekal, spadol, ukazoval, rehotal sa... v 2 r. je to veľa len o spoločnom zdieľaní okamihu 🙂
Ja som sla do prace, aj kvoli tomu a dieta do jasli. Chodili sme do herniciek, na ihriska a nadviazala som kontakty s ludmi z detstva a strednej, ktori tiez maju deti.

co chces pocut??nemas kamosky, sama si nevies rady....