Kam chodite s deťmi v peknom počasí?
Čaute baby, zaujímalo by ma, kam chodíte v peknom počasí s deťmi (1,2 roky) von?! Každé ráno, ( cez týždeň), či je 8.00,10.00...ihriská prázdne...🤔
Toto zaujima inak aj mna. Byvame v stvrti kde su len novostavby a vacsina ludi tu ma male deti. A vsetky ihriska prazdne. My sme von kazdy den, obcas niekoho stretneme ale malinko. Ale je pravda ze vela chodia do kaviarni a tak. Minule som aj pocula dve mamicky s detmi ako sa rozpravali ze idu do kaviarne, deti kricali ze nechcu ale oni ich nasilu tahali ze idu. Pre mna nepochopitelne.
Na dvor 🤣 Ale to som asi neodpovedala k veci. Inak v meste by som chodila na ihrisko najbližšie k bývaniu. Že by bolo prázdne by mi nevadilo 🙂
@bibkas Na dvor. Ja si porobim, oni sa pohraju, hojdaju, skaču na trampoline. Mame aj bazen, ale teraz je dosť chladno na bazen.
Chápem, ale neviem si predstaviť každy deň chodiť po kaviarňach alebo detských kutikoch,či z finančného hľadiska ,alebo že sa dieťa potrebuje poriadne vybehať......a hlavne po 3 dňoch by to dieťaťu už šlo na na nervy,nudil by sa a vrieskal by mi tam
Ihriska, kupalisko, les, nakup potravin... u nas v tom case ihriska nie su prazdne.
Prechádzky, ihriská
A hlavne deti mávaju ine rezimy
My skôr na obed,ked vsetky deti jedia a idú spat najviac sa flakame vonku
Chápem, ale neviem si predstaviť každy deň chodiť po kaviarňach alebo detských kutikoch,či z finančného hľadiska ,alebo že sa dieťa potrebuje poriadne vybehať......a hlavne po 3 dňoch by to dieťaťu už šlo na na nervy,nudil by sa a vrieskal by mi tam
@bibkas ale mestské mamičky sú teraz také - kaviarne s kútikom vyhrávajú ... 😒 alebo klimatizované priestory s detskými aktivitami ... a deti nepoznajú cvrčky, myši, morušu... 😒
@bibkas ale mestské mamičky sú teraz také - kaviarne s kútikom vyhrávajú ... 😒 alebo klimatizované priestory s detskými aktivitami ... a deti nepoznajú cvrčky, myši, morušu... 😒
@biba_18 minulr v autobuse z mesta na dedinu. chalan asi 10-12r že aha srnka sa tam pasie , a to krava sa napásla a vyvalila sa prežúvať. deti z encyklopédií poznajú všetky zvery sveta, dinosaurov aj latinske mená, ale mravce, jašteričky, chrobáčiky, kvety a zelinu ani ťuk
No ja mám v blízkosti len ihriská,obchody a hlavne cesty, križovatky.A keďže chce chodiť len pešo, musím byť v strehu,inak sadnúť do auta a ideme...a to nevravím,že keď sa unaví, tak chvíľu niesť na rukách. Nechápem tie mamičky a deti. Ja to musím vždy striedať ,lebo ma to obkukané, do potravín sa mu už ani nechce.
@bibkas My sme veľmi nechodili na ihrisko v tomto veku, len občas. Chodili sme len tak na prechádzky, ku fontánam, pozerať stavby s bagrami a žeriavmi, obľúbené bolo aj ísť obzerať kvety v predzáhradkách.
@bibkas Sedia doma. A potom sa stazuju, ze maju doma bordel a deti nepocuvaju
@bibkas áno, tam vnútri sú väčšinou deti uvrieskané. Ak mám ísť niekam na kávu, uprednostňujem miesta v interiér bez detských kutikov, detto reštaurácie, bo vadí mi krik deti a "rechtajúce" sa matky pri tom.
No my sme z Bratislavy, dieťa ešte nemám, ale s neterou a synovcom, keď boli malí, sme chodili do lesa, buď v Petržalke, alebo potom, keď už vládali, na Kačín, Železná studnička, Biele skaly, Devínska kobyla... Okrem toho kolobežka resp korčule na hrádzi, k vode, do zoo... A s výnimkou odľahlých miest sme videli vždy kopec detí, tak to nie je podľa mňa, že mestské matky sedia v kaviarňach iba... Ale je pravda, že na hojdačke pred panelákom nie je nikdy nikto :D
No my sme z Bratislavy, dieťa ešte nemám, ale s neterou a synovcom, keď boli malí, sme chodili do lesa, buď v Petržalke, alebo potom, keď už vládali, na Kačín, Železná studnička, Biele skaly, Devínska kobyla... Okrem toho kolobežka resp korčule na hrádzi, k vode, do zoo... A s výnimkou odľahlých miest sme videli vždy kopec detí, tak to nie je podľa mňa, že mestské matky sedia v kaviarňach iba... Ale je pravda, že na hojdačke pred panelákom nie je nikdy nikto :D
@alex_v až neskôr som si prečítala že 1-2 roky, viacero z tých "výletov" čo som spomínala bolo keď u mal ten menší 3 a staršia 4, takže odpoveď odveci, ale stále platí, že do lesa alebo k vode alebo do zoo sme ich veľa nosili.
s 1-2 ročnými deťmi som ešte na ihrisko nechodila. Ešte sedeli v kočíku, tak sme veľa chodili na prechádzky.
Byvam v BA, mam v okoli 4 ihriska a su plne. Doobeda menej, ale minimalne sa mi stavalo, ze sme boli so synom na ihrisku sami.
Inak do tych 2 rokov, ihrisko nebolo vzdy zaujimave. Niekedy sme stali aj hodinu pred plotom a pozerali sa ako bagre naberaju hlinu, alebo sledovali elektricky.
@bibkas my mame detske ihrisko pod oknami, siroko daleko jedine kde je aspon doobeda tien a tam to svitori od osmej az do jedenastej, potom uz aj tam prazi slnko tak tam nie je nikto. Vecer o piatej, siestej slnko zalezie za iny panelak a zas je to tam plne az do tmy
Ja byvam na dedine dnes sme boli s detmi od 9 do 12 vonku starsia na kolobezke mladsia na odrazadle a stretla som jednu mamicku. deti nikde.bud su na varovkach po babkach alebo doma na dvore alebo na dennych taboroch.. rodicia pracuju a niekam tie deti dat musia. Tie mensie su moc male aby boli same doma alebo behali po ihrislach a ti starsi uz podla mna na ihriska ani nechodia a vyliezaju na vecer.to uz poobede mozno skor niekoho stretneme ako rano.
@bibkas s mojím, keď mal rok, čerstvo chodil, tak si pamätám, že sme vyhľadávali také trávnaté plochy, mali sme xxl piknikovu vodotesnu deku....a tam davaj misky, autíčka, vodičku...to si prelieval, auta kúpal, jazdil....takto aj 1,5 hodinu.
Keď mal 2 roky, vyhľadávala som v rámci ihrísk také tie šmýkačky s domčekom, ale iba také, kde boli prístupné schody, kt.zvladol...to mal rád...chodil po schodoch a spúšťal sa aj 40x za sebou
@bibkas tak chod na ihrisko mas to lacnejšie ako detsky kutik
Neviem kde bývas, ale ja mám jedno ihrisko vedľa domu plne stále. Moje deti tam už nechodia, sú veľké, naopak práve tie majú problém kam ísť, lebo sa vždy myslí len na malé deti, takmer nič nie je pripravené pre pubertakov pokiaľ to nestojí peniaze. Ale keď boli malí, ihriská boli tiež vždy plne.

Za mojich cias, keď boli dcéry v tom veku sme na spomínané ihriska von chodili. Dnes je trend chodiť s deťmi napr do kaviarni, kde sú detské kútiky...