icon

Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin?

maddie1711
Dnes o 01:06

Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin . Slovensko či zahraničie?

huxy
Dnes o 08:52
@tilly

@anonym_eaea0b aaale závidíš, netvár sa, že nie.
Ja ti to napíšem inak. To, že je tu všetko drahé je fakt. A vieme to porovnať aj vďaka tým cestám do zahraničia. Keďže sme v zahraničí často, môžeme porovnávať, ako rástli ceny tam a ako tu. Že niekedy sme sa napr. vo Švajčiarsku, Holandsku a severských krajinách báli ísť aj do potravín, lebo to bolo drahé, ale už nám to nepríde také drahé a nie je to tým, že viac zarobíme, ale tým, že naše ceny sa približujú tým ich, niektoré ich preskočili...
Osobne budem šetriť inde a pri cestovaní budem rozmýšľať nad výdavkami, ale dovolenky si neodpustím.

@tilly prečo by mala závidieť? Ani ja nikomu nezávidím, a to ani nikam nepôjdeme, max.1 deň sa pôjde dcéra lyžovať. Cez prázdniny chodím do práce, dovolenku musím využiť inak, iné priority. Na druhej strane mne je úplne jedno, kto kam pôjde.

slavomira236
Dnes o 08:53

@maddie1711 nikam nejdeme nechodime cez rok nik na oobyty ani cez vikendy...pozerala som teple krajiny ze mozno no v case ked su prazdniny ci zimne ci jarne je cena nadhodena az do vysin ..

kulumulu123
Dnes o 08:54
@anonym_eaea0b

@hopatko trafená hus zagalala, ze? Ja som nikde nenapisala, ze niekomu závidím. Len potom tu ty a tebe podobne nevypisujte, ako je na SK zle a draho. Keby bolo, nebehali by ste každý voľný deň preč ako s nasolenou ritou. A len pre tvoju info, ja dokážem deťom spraviť pekný program aj v rámci rodiny a nemusím furt niekam loziť preč s tým, aby ho robil niekto iný za mna. Ale to ty jasne ze nepochpis.

@anonym_eaea0b z tvojo prispevku ide kus aj zavist preco teba trapi ze niekto si moze dovolit cestovat kedy a ako sa mu zachce?? Vies o tom ze su aj ludia ktori nemusia riesit ziadnu hypoteku a na vyplatnej paske im este niky nezasvietil minimalny plat??? A vies aj o tom ze cestovat sa da pomerne lacno ked si vies dovolenku zorganizovat aj sama a nepotrebujes sediet v rezorte s ck delegatom?? Prajem pekny den 🩵

hopatko
Dnes o 08:57
@tilly

Ja ti to napíšem inak. To, že je tu všetko drahé je fakt. A vieme to porovnať aj vďaka tým cestám do zahraničia. Keďže sme v zahraničí často, môžeme porovnávať, ako rástli ceny tam a ako tu. Že niekedy sme sa napr. vo Švajčiarsku, Holandsku a severských krajinách báli ísť aj do potravín, lebo to bolo drahé, ale už nám to nepríde také drahé a nie je to tým, že viac zarobíme, ale tým, že naše ceny sa približujú tým ich, niektoré ich preskočili...
Osobne budem šetriť inde a pri cestovaní budem rozmýšľať nad výdavkami, ale dovolenky si neodpustím.

@tilly nam je tu az tak dobre s nasou suverennou socialnou vladou, ze si nemozeme dovolit dovolenkovat na Slovensku, a to hovorim bez ironie. Nas ten tyzden v Zakopanom vyjde omnoho menej ako v nasich horach, az tak dobre sa tu mame. A potom budem este tyzden v depke kde sme my a kde su Poliaci. Este aj potraviny tam nakupim a domov donesiem.

anonym_47b7be
Dnes o 08:58

Ja vám v dobrom závidím že máte na to finacnie aj voľno niekam ísť do zahraničia.
Ja budem cez jarné prázdniny v práci a deti samé doma.
Dovolenku nedostanem a starý rodičia tiež nejavia záujem tak budú doma oddychovať, dlhšie si pospia, pozrú si niečo v telke a budú čakať kedy dôjdem domov z práce.

anonym_ad800c
Dnes o 08:59
@anonym_eaea0b

@anonym_d577ad a potom tu budu vypisovat, ze koľko malo dostali energopomoc a nadávať na Fica, ako je všetko drahé. Ale po dovolenkách to bude behať stále. Nie, nezávidím, ale hlava mi toto fakt neberie.

@anonym_eaea0b
nemyslim, ze ludia kzori si mozu dovolit viac dovoleniek rocne, budu nadavat koli energonepomoci a ma Fica. Nenapadlo ta, ze nadavaju ti, ktori si tu dovolenku financne nefovolia?

tilly
Dnes o 08:59
@huxy

@tilly prečo by mala závidieť? Ani ja nikomu nezávidím, a to ani nikam nepôjdeme, max.1 deň sa pôjde dcéra lyžovať. Cez prázdniny chodím do práce, dovolenku musím využiť inak, iné priority. Na druhej strane mne je úplne jedno, kto kam pôjde.

@huxy to je iné, tuto pani pisala v inom kontexte. Nemusí závidieť každý, čo nikam nejde. Ja nikam nechodím v júli a auguste, tiež mám na to svoje dôvody a nezávidím tým, čo sú mesiac pri mori. Ale ani nevykrikujem: "potom tu budu vypisovat, ze koľko malo dostali energopomoc a nadávať na Fica, ako je všetko drahé. Ale po dovolenkách to bude behať stále. Nie, nezávidím, ale hlava mi toto fakt neberie."

tilly
Dnes o 09:04
@hopatko

@tilly nam je tu az tak dobre s nasou suverennou socialnou vladou, ze si nemozeme dovolit dovolenkovat na Slovensku, a to hovorim bez ironie. Nas ten tyzden v Zakopanom vyjde omnoho menej ako v nasich horach, az tak dobre sa tu mame. A potom budem este tyzden v depke kde sme my a kde su Poliaci. Este aj potraviny tam nakupim a domov donesiem.

@hopatko no, presne tak. Ja si neviem predstaviť, koľko by nás vyšla lyžovačka na Slovensku. Ani to nejdem rátať radšej 😅

anonym_64a321
Dnes o 09:04

Nikam, predpokladám, že dieťa bude choré ako zvyčajne, takže radšej som nikde nič nerezervovala.

henka123123
Dnes o 09:08
@hopatko

@henka123123 ak bazen tak sme boli v Aparthotel Giewont, Hotel Belveder alebo Bachleda hotel Kasprowy. Ale poslednu dobu chodime uz len do samostanej chatky / domceku / apartmanu.

@hopatko ano chceme samostatnu chatku aj my..a najlepsie keby bola virivka alebo horuca kada.no nic musim popozerat nieco

anonym_eaea0b
Dnes o 09:19
@tilly

@tilly ano, závidím. Mate tu vsetky pravdu. Snáď sa vám teraz dýcha lepšie.

anonym_e66078
Dnes o 09:25
@anonym_eaea0b

@tilly ano, závidím. Mate tu vsetky pravdu. Snáď sa vám teraz dýcha lepšie.

Chcem ísť do Slovinska, radi sa tam vraciame, hlavne je všetko lacnejšie ako tu.
@anonym_eaea0b bohužiaľ si nepochopila celú energopomoc, je to len a len o hľadaní si potenciálnych voličov. Tým,že to "dávajú" ľuďom,všetko dávajú z našich daní,presne ako 13.dochodky. plus ak si preratas energo pomoc za teplo reálne to vyjde oveľa viac keďže sa platí poštovné,poštárka....

andreakotesova
Dnes o 09:33
@tilly

@hopatko no, presne tak. Ja si neviem predstaviť, koľko by nás vyšla lyžovačka na Slovensku. Ani to nejdem rátať radšej 😅

@tilly my sme boli lyžovať pred Vianocami v Jasnej (lyzoval manzel + 2 deti, ja nelyzujem) a 2 noci s 1 dňom lyžovania vyšli tisíc eur....

aurora33
Dnes o 09:38
@hopatko

@henka123123 ak bazen tak sme boli v Aparthotel Giewont, Hotel Belveder alebo Bachleda hotel Kasprowy. Ale poslednu dobu chodime uz len do samostanej chatky / domceku / apartmanu.

@hopatko ahoj, môžem sa opytat, čo sa týka hotelov v Zakopanom, tak ktorý by si odporučila? Dakujem ☺️

hopatko
Dnes o 09:44
@aurora33

@hopatko ahoj, môžem sa opytat, čo sa týka hotelov v Zakopanom, tak ktorý by si odporučila? Dakujem ☺️

@aurora33 ak chces full service tak Kasprowy, v hoteli Belvedere bola pre mna trochu studena voda, Aparthotel Giewont ma super polohu hned v centre a tam mi vyhovaval apartman s kuchynou...takze v kazdom nieco, podla toho co hladas. Ale este som sa v Polsku nikdy nesklamala.

anonym_54b20c
Dnes o 10:09

To je zas téma o tom, ako sa majú Slováci zle? Leda žeby nie

aurora33
Dnes o 10:23
@hopatko

@aurora33 ak chces full service tak Kasprowy, v hoteli Belvedere bola pre mna trochu studena voda, Aparthotel Giewont ma super polohu hned v centre a tam mi vyhovaval apartman s kuchynou...takze v kazdom nieco, podla toho co hladas. Ale este som sa v Polsku nikdy nesklamala.

@hopatko dakujem ☺️

anonym_af7641
Dnes o 10:44
@tilly

@anonym_af7641 nás vyšla kombinácia letecky Rím, dve noci v Ríme, rychlovlak do Benátok, dve noci v Benátkach a lietadlom domov 748 eur. Plus, čo vstupy a strava, rátam do 1200 sa zmestime, myslím, že to náš rozpočet prežije. Za lyžovačku by sme dali oveľa viac.

@tilly jasne,treba vedieť kde kúpiť a ako kombinovať. Ozaj sa necítim bohatá ak si môžem dovoliť 3-4 dovolenky ročne.

tilly
Dnes o 11:03
@andreakotesova

@tilly my sme boli lyžovať pred Vianocami v Jasnej (lyzoval manzel + 2 deti, ja nelyzujem) a 2 noci s 1 dňom lyžovania vyšli tisíc eur....

@andreakotesova to je celkom dosť. V tom bola cesta, skipasy, jedlo?
Ja keď dám napr. obertauern (100km zjazdoviek) čo je dvojnásobok jasnej, čo sa týka veľkosti, skipas je 70 dospelak, 35 dieťa, ubytko na dve noci do 300 eur nájdeš v pohode.
Jedlo tak 60-80 eur za obed podľa toho, ako veľké sú deti, pubisi skonzumuju viac. To máš cca 700 eur, ak dobre rátam. Lyžovačka neporovnateľná, svahy upravené, menej ľudí, nové, moderné lanovky...
Alebo Flachau (210 km zjazdoviek) 80 dospelák, 40 dieťa, to je 160 eur ten deň lyžovania. Ostatné vychádza tak isto.

andreakotesova
Dnes o 11:04
@tilly

Ja keď dám napr. obertauern (100km zjazdoviek) čo je dvojnásobok jasnej, čo sa týka veľkosti, skipas je 70 dospelak, 35 dieťa, ubytko na dve noci do 300 eur nájdeš v pohode.
Jedlo tak 60-80 eur za obed podľa toho, ako veľké sú deti, pubisi skonzumuju viac. To máš cca 700 eur, ak dobre rátam. Lyžovačka neporovnateľná, svahy upravené, menej ľudí, nové, moderné lanovky...
Alebo Flachau (210 km zjazdoviek) 80 dospelák, 40 dieťa, to je 160 eur ten deň lyžovania. Ostatné vychádza tak isto.

@tilly ubytovani sme boli v hoteli Chopok a to je možno tých 300 eur naviac 😅

tilly
Dnes o 11:06
@anonym_af7641

@tilly jasne,treba vedieť kde kúpiť a ako kombinovať. Ozaj sa necítim bohatá ak si môžem dovoliť 3-4 dovolenky ročne.

@anonym_af7641 ja tiež nie. To sme mali roky, keď sme boli 106 alebo 123 dní mimo domu. Ale tým, že sme si to vedeli nakombinovať a hlavne, mali sme svoju obytku, tak sme cestovali fakt za 5,50. A videli, zažili sme veľa.

tilly
@anonym_54b20c

@anonym_54b20c mohli sa mať lepšie, keby im nevladli zlodeji.

maddie1711
autor
@anonym_54b20c

@anonym_54b20c nie téma bola založená ako otázka kto sa kam chystá a aké ma plány, pretože sama rozmýšľam čo budeme robiť. Zakopane sme boli ešte na začiatku januára na 5 dni tak stačilo a hľadám inšpiráciu kam ďalej. To s energopomocou a politikou tu neviem ako vzniklo, toto je zbytočne rypanie ktoré nepochopím a autorka toho komentu si to mohla odpustiť nakoľko netreba do všetkého ťahať politiku a potom sa to tu zvrháva do urážania.

maddie1711
autor
Dnes o 11:10
@anonym_54b20c

@anonym_54b20c a mimo tému, ktorá je vlastne o jarných prázdninách s deťmi. Podľa môjho názoru sa ma každý tak, ako si to sám zariadi. Vždy sú možnosti a príležitosti ale nie každý je schopný sa ich chytiť a radšej bude plakať ako si určite veci nemôže dovoliť. Viem, že nie každý sa ma dobre, ale zvaľovať všetko na zdražovanie a ,,systém” je smiešne.

anonym_afb8e3
Dnes o 11:10

Maricius. Neviem sa dockat, dufam ze vsetci budeme zdravi 🙏

tilly
Dnes o 11:13
@andreakotesova

@tilly ubytovani sme boli v hoteli Chopok a to je možno tých 300 eur naviac 😅

@andreakotesova hotel chopok je nejaký super hotel, keď stojí 600 eur na dve noci? V altenmarkt im pongau mám novozrekonštruovaný hotel s úžasným wellnesom s gurmanskymi večerami a bohatými raňajkami za tú sumu, v okolí je 5 obrovskych lyžiarskych stredísk, 125km kvalitných bežeckých tratí. Obyčajný jufa hotel s malým wellness sa pred Vianocami zmestim do 300, predminulý týždeň sme boli dve noci penzión s raňajkami za 210 eur. 600 eur za ubytko v obyčajnom hoteli je strašne moc.
Nechcem, aby to vyznelo ako hejt alebo rypanie, prosím neber to tak, len si to tak porovnávam. Pomer cena/výkon mi príde strašne slabý.

anonym_1530b0
Dnes o 11:26
@anonym_d577ad

@maddie1711 tak my nikam, iba k starým rodičom...ako čítam tu nik s peniazmi nemá problém, keď cez jarné prázdniny cestujú do zahraničia.

@anonym_d577ad keď bookneš všetko pár mesiacov dopredu - niekedy aj rok, tak ťa celé cestovanie do zahraničia (v Európe) na 3-4dni vyjde 300-500€ pre 4 člennú rodinu a jesť budeš aj doma, takže to nerátam. My napríklad orežeme výdavky na rozmary a za mesiac dva máme na takýto výlet potom našetrené… cestovanie nie je vždy o peniazoch ale o prioritách.

darkai
Dnes o 11:33
@tilly

@tilly prosim ta, mozes dat tip na ubytko v Obertauerne? Lebo ja som za taku cenu nic nenasla....my sme piati, takze 2 noci nas pred Vianocami stali 900 Euro.

tilly
Dnes o 11:38
@darkai

@tilly prosim ta, mozes dat tip na ubytko v Obertauerne? Lebo ja som za taku cenu nic nenasla....my sme piati, takze 2 noci nas pred Vianocami stali 900 Euro.

@darkai my nie sme nikdy priamo hore na obertauerne, mne to tam príde, že tam večer skapal pes potom, takže radstadt, altenmarkt, flachau, eben... a hlavne viem si tam vybrať každý deň iné stredisko, takže čisto na obertauern nechodíme. Ubytiek sme vystriedali veľa, ale napr tauerncamping apartmány radstadt, hotel bruckenwirt altenmarkt je môj top, pension Suzanne v radstadt, harmony vo flachau, to len tak, čo som si spomenula narýchlo

alica110
Dnes o 11:40
@anonym_d577ad

@maddie1711 tak my nikam, iba k starým rodičom...ako čítam tu nik s peniazmi nemá problém, keď cez jarné prázdniny cestujú do zahraničia.

@anonym_d577ad Tu sú samé milionárky, to nevieš?