Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin?
Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin . Slovensko či zahraničie?
@tilly prosim ta, mozes dat tip na ubytko v Obertauerne? Lebo ja som za taku cenu nic nenasla....my sme piati, takze 2 noci nas pred Vianocami stali 900 Euro.
@darkai ano tam je to drahe a pre mna take "uzavrete". skus radsej Schladming, tam je "hojdačka 4 vrchov" , za tyzden sa to cele ani neda prelyzovat. Alebo Bad Hofgastein, je to kupelne mestecko da sa ist aj na plavaren-pozri si na webe a pekne prechadzky v okoli, aj na bezky sa da. Kusok je Dorfgastein, tiez super lyzovacka a na Bad Gastein sa bad Hof da prelyzovat. Sport Gastein je nieco ako Obertauern ale tam ides na cely den, ubytko niekde mimo. v Bad Hof mas vela hotelov a apartmanov, najdes nieco vhodne a cenovo nepremrstene
Keby sa tak staral kazdy o seba a svoju rodinu, ze? Tema bola o tom, kam kto ide cez prazdniny, tak naco sa tu zavzdusnuju ti, co budu sediet doma?
My, ako deti v devatdesiatkach sme sice necestovali po svete, ale rodicia nam zvykli robit program ja vtedy, ked neboli v praci. Pretoze to je hlavne o nastaveni tej ktorej rodiny, lebo vylety nemusia byt drahe.
Ja by aom chcela vyuzit rekreacn poukaz na nejaky par dnovy pobyt s dobrym welness, polpenziou a detskym kutikom. Ale nemam este zabookovane nic🫣
@scila máš skúsenosť, že po prázdninách tvoje deti ochorejú od spolužiakov, ktorí z Filipín donesú nejakú exotickú chorobu? Naozaj?
@anonym_7afd0c pravidelne po jarných a veľkonočných prázdninách zo školy donesú niečo na čo ešte nemajú protilátky. A ver tomu, že prví sú vždy chorí tí čo boli v Dubaji.
@anonym_8a6106 Presne. My sme si po troske odkladali a ideme si s deckami splnit sen jarnaky v kratkom rukave po prvy krat 😂 strasne sa uz tesime kedze tato zima je pre mna aspon total “masaker”
@anonym_b55916 moje deti o tom este nevedia 😃🤐
@anonym_7afd0c pravidelne po jarných a veľkonočných prázdninách zo školy donesú niečo na čo ešte nemajú protilátky. A ver tomu, že prví sú vždy chorí tí čo boli v Dubaji.
@scila toto mi pride ako scifi, nikdy sme nic take nezazili, mam 3 skolopovinne deti, co precestovali toho uz dost.
@maddie1711 na Slovensku budeme lyžovať 🤗
Naši známi idú v taký istý termín do talianska. Majú rovnakú vzdialenosť ku svahu a rovnaké vybavenie ubytka. Ich cena je 4 miestna, naša trojmiestna. Povedala by som, ze platime cca tretinu ich ceny.
@anonym_b55916 moje deti o tom este nevedia 😃🤐
@anonym_8a6106 a kam mate nasmerovane?
@alica110 cestujeme 1-3x ročne po Európe a vyjde nás to do 3500€ všetko dokopy. Akurát som bookla pred 3 týždňami dovolenku na leto na týždeň aj s letenkami za 1300€ pre 4. Dnes som to pre zaujímavosť pozrela. Už by to vyšlo cez 2k. 90% ľudí, ktorých poznám to robí rovnako, zvyčajne v decembri vedia, kam pôjdu v auguste. A teda milionár je len jeden z nich 😉.
@anonym_ff327a akože my, ktorí máme dom, bazén atď, tak necestujeme?? To čo je za úvahu...😂
@anonym_1530b0 asi to má veľa ľudí ako píšeš, a potom existujú exoti ako my, ktorý ešte dnes ráno ani nesnívali, že za tri dni sa budú špacírovať ulicami Bostonu 😉 🇺🇸
Naši známi idú v taký istý termín do talianska. Majú rovnakú vzdialenosť ku svahu a rovnaké vybavenie ubytka. Ich cena je 4 miestna, naša trojmiestna. Povedala by som, ze platime cca tretinu ich ceny.
@akje on bude rozdiel v tých zjazdovkách😉 ten je na nezaplatenie....
Nikam. To naozaj pri každých prázdninách sa treba niekam trepať?
@anonym_23608c no áno my sa trepeme počas každých prázdnin, dokonca sa snažím vždy pár dni zo školy uvoľniť syna aby sme mali tie prázdniny o trocha dlhšie. Pôjdeme na jarné, veľkonočné a rovnako aj letné trávime komplet cele 2 mesiace pri mori. Prečo nie? Doma sme to už videli
@anonym_ff327a akože my, ktorí máme dom, bazén atď, tak necestujeme?? To čo je za úvahu...😂
@anonym_1530b0 asi to má veľa ľudí ako píšeš, a potom existujú exoti ako my, ktorý ešte dnes ráno ani nesnívali, že za tri dni sa budú špacírovať ulicami Bostonu 😉 🇺🇸
@tiezjedna máme s mužom také prestrihy aj my ale tam neberiem deti a preto to nerátam do bežného cestovania, väčšinou to vyjde raz za 2-3 roky. Už sme tak boli na viacerých miestach v Ázii a v Austrálii. V pláne mám Mexico, Kolumbiu, Sokotru a Afriku -okruh. Ale tam už chcem brať deti (kým ma nenaštvú 🙂), tak to malinko posúvam, kým trošku podrastú a zvládnu tak dlhý let.
@tiezjedna máme s mužom také prestrihy aj my ale tam neberiem deti a preto to nerátam do bežného cestovania, väčšinou to vyjde raz za 2-3 roky. Už sme tak boli na viacerých miestach v Ázii a v Austrálii. V pláne mám Mexico, Kolumbiu, Sokotru a Afriku -okruh. Ale tam už chcem brať deti (kým ma nenaštvú 🙂), tak to malinko posúvam, kým trošku podrastú a zvládnu tak dlhý let.
@anonym_1530b0 my letíme len s manželom... s deťmi potom tá Marbella, ich trajdanie nebaví, najradšej sa váľajú na pláži👍 Jediné "cestovanie", ktoré ich baví je loď samozrejme, to im dopriavame pravidelne v Chorvátsku kedykoľvek sa dá (sme obaja kapitáni).
@tiezjedna
@akje Nechcem zhadzovat lyzovanie na SK ale je to neporovnatelne s Rakuskom ci Talianskom. Staci si pozriet pocty vlekov a kilometrov trati. Problem je u nas v tom, ze sa stale stavaju nove hotely a apartmanove domy, cize stovky ci tisice dalsich lyziarov pribudnu ale tie lyziarske svahy sa nenafuknu, zvlast cez prazdniny, Cize potom nielenze sa stoji v obrovskych sorach na vlek ale aj na tom kopci je to preplnene. Alpy su vacsie, tam sa ti ludia rozlezu. Neuveritelne co vsetko sa postavilo v Jasnej a este nie je tomu koniec. Ten svah to proste nepojme. Uroven sluzieb je tam stale na vyssej urovni. Tak necudo, ze ludia si radsej priplatia idu lyzovat mimo SK. Aj ked u nas ceny hotelov su urcite porovnatelne, lacno v Tatrach urcite nie je. Ale prajem peknu lyzovacku, uzite si a raz vyskusajte aj Rakusko ci Taliansko. Ak ste este neboli, ver tomu, pojdete raz a uz nebudete chciet ist inam.
@anonym_8a6106 a kam mate nasmerovane?
@nikaluk pisala som. Gran Canaria
My sme sa tento rok hecli a buchli po vačku a ideme na pár dní do Tatier 🤣
@tiezjedna
@akje Nechcem zhadzovat lyzovanie na SK ale je to neporovnatelne s Rakuskom ci Talianskom. Staci si pozriet pocty vlekov a kilometrov trati. Problem je u nas v tom, ze sa stale stavaju nove hotely a apartmanove domy, cize stovky ci tisice dalsich lyziarov pribudnu ale tie lyziarske svahy sa nenafuknu, zvlast cez prazdniny, Cize potom nielenze sa stoji v obrovskych sorach na vlek ale aj na tom kopci je to preplnene. Alpy su vacsie, tam sa ti ludia rozlezu. Neuveritelne co vsetko sa postavilo v Jasnej a este nie je tomu koniec. Ten svah to proste nepojme. Uroven sluzieb je tam stale na vyssej urovni. Tak necudo, ze ludia si radsej priplatia idu lyzovat mimo SK. Aj ked u nas ceny hotelov su urcite porovnatelne, lacno v Tatrach urcite nie je. Ale prajem peknu lyzovacku, uzite si a raz vyskusajte aj Rakusko ci Taliansko. Ak ste este neboli, ver tomu, pojdete raz a uz nebudete chciet ist inam.
@anonym_a2ab6d ďakujem 🤗 mame malé deti, my sme tu naozaj spokojní s tým, kam chodíme. Deti sa tam učili lyžovať, boli pre ne rôzne súťaže, jedlo hneď na svahu, veľké parkovisko, neďaleko termálne kúpaliska, výborne reštaurácie s normálnou cenou v dedine. známi chodia pravidelne do talianska ako som pisala a volavaju nás a verím, že aj my raz pôjdeme, no nateraz je Slovensko ideálna voľba a vyhovuje nám 🙂 ved aj my to tu mame pekne 🙂) každopádne ďakujem za pekne želanie prázdnin 🤗 tiež si užite 🤗
Ps ostatným: Tu cenu som vyzdvihla na margo toho, že tu bolo v komentároch písané, ako je to tu rovnako drahé ako v zahraničí..
@anonym_1530b0 my letíme len s manželom... s deťmi potom tá Marbella, ich trajdanie nebaví, najradšej sa váľajú na pláži👍 Jediné "cestovanie", ktoré ich baví je loď samozrejme, to im dopriavame pravidelne v Chorvátsku kedykoľvek sa dá (sme obaja kapitáni).
@tiezjedna no, ja mám doma 2 turistov, ktorý chcú kopce. A zas ja a druhé dieťa máme radšej mestá a pláže, kávičky, raňajky von. Tak často hľadáme kompromis, kde splníme očakávania všetkých. Takže Madeira, Azory, Sever Európy,… ale je zo zážitkovo vždy neskutočné pre všetkých, či vyjdeme niekam na kopec alebo ležíme pri západe slnka pri jazere/mori 🤩.
@tiezjedna to lyžovanie pre deti je úplne postačujúce tu na SVK ;) aj tu sa pekne starajú o svahy.
@akje a ešte by som doplnila, že záleží aj na tom, na akej úrovni deti lyžujú. Naše začali v 2,5 rokoch v Špindli, a tri sezóny nám to stačilo tam, máme Špinld radi. Ale potom im tie zjazdovky už nevyhovovali, narvané, krátke, úzke, niektoré muldovaté po dvoch hodinách, že to bolo o hubu. Štrbské namrznuté, fronty jak blázen na lanovky, ešte Jasná ako tak... Ale potom sme vytiahli päty do zahraničia - Francúzsko, Taliansko, Rakúsko, Švajčiarsko. A IT nám sadlo najviac... pomer cena/výkon/vzdialenosť ideál👍 Každopádne prajem krásnu lyžovačku, ak máte obľúbenú lokalitu a vyhovuje vám, tak to určite bude fajn👍
@akje je to neporovnateľné, čo sa týka komfortu a bezpečnosti. Široké a dlhé zjazdovky ako v IT, na SK (ani v CZ) proste nenájdeš. Pritom ceny skipasov +- rovnaké.
@tiezjedna ak si si všimla, nepísala som o zjazdovkach a cenách skipasov. Pisala som o ubytovaní.
Niektoré tu pisali ako je na Slovensku draho tak ako v zahraničí a vedia si zohnať ubytko lacnejšie za hranicami ako tu. Nemusíš obhajovať ceny v zahraničí. Ja viem prečo sú kde ake ceny ;) ale chápem, čo si mi tým chcela povedať.
@tiezjedna no, ja mám doma 2 turistov, ktorý chcú kopce. A zas ja a druhé dieťa máme radšej mestá a pláže, kávičky, raňajky von. Tak často hľadáme kompromis, kde splníme očakávania všetkých. Takže Madeira, Azory, Sever Európy,… ale je zo zážitkovo vždy neskutočné pre všetkých, či vyjdeme niekam na kopec alebo ležíme pri západe slnka pri jazere/mori 🤩.
@anonym_1530b0 to znie super. My keď lyže prvýkrát vymenili za Marbellu (bolo to prekvápko pre deti), tak sme si dali trip - Malaga - Marbella - Estepona - Gibraltar a bolo to naprosto famózne👍 to ani moc nedržkovali, že musia niekam cápať😂 a ten týždeň bol na to akurát. A našťastie sme naladení všetci rovnako, my sme korytnačky, nás vyvrhneš na pláž a sme spokojní😎 Ale, pravda, väčšinu času trávime na člne a obrážame Chorvátsko zase z inej perspektívy, to je nádhera🙏
Nikam.