Tip na krátky výlet na trase Zvolen, Lučenec, Rimavská Sobota
Ahojte, čaká nás cesta z BA na juh východného Slovenska, chcela by som v druhej polovici cesty urobiť dlhšiu prestávku a spojiť ju s nejakým výletom, návštevou nejakej miestnej zaujímavosti atď. Vychádza mi to cca na trasu od Zvolena po Rimavskú Sobotu (cez Lučenec). Nejako v tých končinách neviem objaviť nič zaujímavé. Ak máte dobrý tip, sem s ním. 🙏 Ďakujem.
Pri Fiľakove Šomoška a kamenný vodopád. Tiež sme tam išli ako prestávku smer Revúca pred týždňom.
Ja tam chodievam k rodine (do Zvolens.Slatiny) a niekedy aj niekde ideme pozrieť okolie a je tam dosť zaujímavých vecí, napr. Halič - zámok, potom také pekné lesy v okolí Kokavy nad Rimavicou, boli sme tam v hoteli Línia alebo na kúpalisku v Hriňovej, niektorí ľudia tam majú aj chaty, je tam ticho a pokojne.
@h2 dajte si zámok Vígľaš a Masarykov dvor.
@petronelag na Hriňovu a Kokavu by musela zachádzať. Nie je to po jej trase. Krásne je na Látkach (od Hriňovej ked ideš na Kokavu), ale ma to mimo cesty
Odporúčam zastaviť sa v parku Halíčskeho zámku, hore na zámku vonku na terase patriacej k vinárni sme si dali limonády. Bol dosť úpek a tieň ledva ledva zo slnečníka. Ale park super. ihrisko, jazierko s možnosťou člnkovania, prístrešok s možnosťou kúpiť menšie občerstvenie.
Park Lučenec - bola akási akcia tak sme museli zaparkovať na ulici približne na úrovni polovice parku. Park krásny s ihriskom - odporúčam kľudne pre deti do cca 12 rokov.
cestou sme sa zastavili aj v kukuričnom bludisku - nestihli sme ho, ale prejsť lebo prišiel lejak - tak sme to cca v polovici vzdali, inak to mohlo byť celkom fajn. Dostali sme papier s otázkami k jednotlivým stanovištiam a ceruzkou značili odpovede. dcéru 12 ročnú bavilo.
A ako bonus sme potom v lejaku videli krásnu dúhu, celý oblúk - išla s nami hodnú chvíľu 🙂
JEDLO: raz Biela labuť pri parku a raz Tančiareň a raz koliba Ožďany.
Tančiareň kúsok drahšia, ale aj jedlo za mňa minimálne o stupeň, dva lepšie - u mňa Tančiareň jednoznačne, ale pozor v nedeľu zatvorené - to som zabudla pozrieť a ani ma nenapadlo, že nebude otvorená. Kúpili sme ako darček pre rodinu aj tam robené remeselné pivká. Vývar, cviklový šalát s kozím syrom, syr s domácimi hranolkami a burger - všetci spokojní
Koliba Ožďany - strašný nátresk - vývar akoby sa jedna kura varila v bazéne vody, úplné sklamanie, pyrohy OK, menu dňa mäsko, knedľa kapusta tiež, lokše som jedla už aj omnoho lepšie, za tú cenu a v kolibe by som čakala iný level - hodnotím teda tak na 50%
Biela labuť - mali sme palacinky - poplietli objednávku a miesto ovocia bola nutela, ale mali tam akciu a veľa ľudí, tak OK, dcére chutila. Manžel mal mäsko s prílohou bol spokojný, ja Cézar šalát a teda rozpaky - všetko len akoby podľa zoznamu ingrediencií receptu nahádzané kopka salát na to troška mäska, krutóny, na to buchnutý dresing akoby nemali čas dochutiť, premiešať. Zjesť sa dalo, ale nepotešilo.
@h2 máš a pozri aj túto skupinu https://www.modrykonik.sk/group/1906/ dáš do lupy a tiež máš tipy
hotel (hrad) Viglas absolutne neodporucam, 45 min nudy, prejdes sa po 3 chodbach a ukazu Ti 2 izby ako su zariadene a do toho budu rozpravat.
ked tam chcete ist tak radsej ozeliet prehliadku a za tie peniaze si sadnite do patia na kavicku a kolacik a vychutnajte si to nadvorie