Ako zmierniť začervenanie a svrbenie kože?
Ahojte , nestratli ste sa niekto s takymto niecim ? Priatel to zacal mat na ruke a smrdelo to ako spalenina . No po dvoch mesiacoch sa mu to rozsirilo aj na druhu ruku , na hruď a dalej od kolien po slabiny a toez na vnutro pupku . Strasne ho to svrby a pali . U koznej bol asi pred mesiacom a povedala ze je to nejaka alergicka reakcia , nakolko ma dovolenku nevieme sa tam dostat a zastupujuca je dost daleko , nevieme co robit alebo co by to mohlo byt , popripade co by pomohlo na ukludnenie koze ale skusali sme uz asi vsetko . Dakujem za odpovede .
No minimálne by mal ísť obvodnej na odbery.
Smer vseobecna dr, potom mozno aj alergologia ak to moze byt alergicka reakcia
Antihistaminika (napr. Zodac) sa daju kupit aj navolno ako prva pomoc proti svrbeniu.
Ale kedze sa to objavilo lokalne a postupne sa to rozsiruje, podla mna to alergia nebude Skor ekzem.
Antihistaminika (napr. Zodac) sa daju kupit aj navolno ako prva pomoc proti svrbeniu.
Ale kedze sa to objavilo lokalne a postupne sa to rozsiruje, podla mna to alergia nebude Skor ekzem.
@kp7333 berie rupatadine a ma nasadenu imunoliečbu tak v lekarni zodac neodporucali
Smer vseobecna dr, potom mozno aj alergologia ak to moze byt alergicka reakcia
@anonym_978c48 ďakujem , skusime ráno .
@erica1705 pokial berie antihistaminika a nezlepsuje sa to, tak to alergia nebude. Nemozu to byt zapareniny, ze sa na tych miestach viac poti? Skusila by som kusok potierat Bepanthenom, ci to neustupi.
@kp7333 skusal si to nechat na volno , skusal v robote uz aj s dlhym rukavom a stale je to horsie :( uz sme skusali aj obycany bepanthen aj ten sensiderm aj kozna mu dala nieco ale ako vravim , stale sa to len zhorsuje a zhorsuje . Uz je 2 mesiace zufali z toho
@kp7333 skusal si to nechat na volno , skusal v robote uz aj s dlhym rukavom a stale je to horsie :( uz sme skusali aj obycany bepanthen aj ten sensiderm aj kozna mu dala nieco ale ako vravim , stale sa to len zhorsuje a zhorsuje . Uz je 2 mesiace zufali z toho
@erica1705 trvala by som na odobrati vzoriek u koznej na vylucenie svrabu alebo koznej infekcie.
@erica1705 na začiatok by som nasadila protizápalovú stravu, omega3 + kolagén.
@erica1705 odkiaľ si?existujú aj kožné pohotovosti.Nehechaj sa odbiť lekárkou už to má dlho.Tak nájdi nejakú v súkromnom centre
@erica1705 na zmiernenie, kým neviete čo to je, tak kúpeľ v Hypermangane. Neublíži ale určite uľaví a je dobrý na všelijaké kožné prejavy.
Skúsila by som možno ešte aj niečo na ekzém.

@erica1705 k ďalšiemu doktorovi