icon

Ako zmierniť začervenanie a svrbenie kože?

erica1705
Dnes o 17:27

Ahojte , nestratli ste sa niekto s takymto niecim ? Priatel to zacal mat na ruke a smrdelo to ako spalenina . No po dvoch mesiacoch sa mu to rozsirilo aj na druhu ruku , na hruď a dalej od kolien po slabiny a toez na vnutro pupku . Strasne ho to svrby a pali . U koznej bol asi pred mesiacom a povedala ze je to nejaka alergicka reakcia , nakolko ma dovolenku nevieme sa tam dostat a zastupujuca je dost daleko , nevieme co robit alebo co by to mohlo byt , popripade co by pomohlo na ukludnenie koze ale skusali sme uz asi vsetko . Dakujem za odpovede .

Ako zmierniť začervenanie a svrbenie kože?
anonym_9b4968
Dnes o 17:47

@erica1705 k ďalšiemu doktorovi

erica1705
autor
Dnes o 17:49
@anonym_9b4968

@erica1705 k ďalšiemu doktorovi

@anonym_9b4968 skusali sme uz volat zastupujucej , ze ma vela ludi a nevie ci by ho do 14stej dalsi den stihli zobrat . Nakolko si priatel nemoze zobrat ani P momentalne

anonym_194722
Dnes o 18:05

No minimálne by mal ísť obvodnej na odbery.

anonym_978c48
Dnes o 18:14

Smer vseobecna dr, potom mozno aj alergologia ak to moze byt alergicka reakcia

kp7333
Dnes o 18:27

Antihistaminika (napr. Zodac) sa daju kupit aj navolno ako prva pomoc proti svrbeniu.
Ale kedze sa to objavilo lokalne a postupne sa to rozsiruje, podla mna to alergia nebude Skor ekzem.

erica1705
autor
Dnes o 18:42
@kp7333

Antihistaminika (napr. Zodac) sa daju kupit aj navolno ako prva pomoc proti svrbeniu.
Ale kedze sa to objavilo lokalne a postupne sa to rozsiruje, podla mna to alergia nebude Skor ekzem.

@kp7333 berie rupatadine a ma nasadenu imunoliečbu tak v lekarni zodac neodporucali

erica1705
autor
Dnes o 18:43
@anonym_978c48

Smer vseobecna dr, potom mozno aj alergologia ak to moze byt alergicka reakcia

@anonym_978c48 ďakujem , skusime ráno .

kp7333
Dnes o 19:02
@erica1705

@kp7333 berie rupatadine a ma nasadenu imunoliečbu tak v lekarni zodac neodporucali

@erica1705 pokial berie antihistaminika a nezlepsuje sa to, tak to alergia nebude. Nemozu to byt zapareniny, ze sa na tych miestach viac poti? Skusila by som kusok potierat Bepanthenom, ci to neustupi.

erica1705
autor
Dnes o 19:12
@kp7333

@erica1705 pokial berie antihistaminika a nezlepsuje sa to, tak to alergia nebude. Nemozu to byt zapareniny, ze sa na tych miestach viac poti? Skusila by som kusok potierat Bepanthenom, ci to neustupi.

@kp7333 skusal si to nechat na volno , skusal v robote uz aj s dlhym rukavom a stale je to horsie :( uz sme skusali aj obycany bepanthen aj ten sensiderm aj kozna mu dala nieco ale ako vravim , stale sa to len zhorsuje a zhorsuje . Uz je 2 mesiace zufali z toho

kp7333
Dnes o 19:38
@erica1705

@kp7333 skusal si to nechat na volno , skusal v robote uz aj s dlhym rukavom a stale je to horsie :( uz sme skusali aj obycany bepanthen aj ten sensiderm aj kozna mu dala nieco ale ako vravim , stale sa to len zhorsuje a zhorsuje . Uz je 2 mesiace zufali z toho

@erica1705 trvala by som na odobrati vzoriek u koznej na vylucenie svrabu alebo koznej infekcie.

anonym_b522fa
Dnes o 20:05

@erica1705 na začiatok by som nasadila protizápalovú stravu, omega3 + kolagén.

anonym_9b4968
Dnes o 20:25

@erica1705 odkiaľ si?existujú aj kožné pohotovosti.Nehechaj sa odbiť lekárkou už to má dlho.Tak nájdi nejakú v súkromnom centre

anonym_2802a9
Dnes o 20:52

@erica1705 na zmiernenie, kým neviete čo to je, tak kúpeľ v Hypermangane. Neublíži ale určite uľaví a je dobrý na všelijaké kožné prejavy.
Skúsila by som možno ešte aj niečo na ekzém.