icon

Alergia na slnko: Ako urýchliť hojenie?

13. júl 2026

Som na dovolenka a dostala som alergickú reakciu na slnko. Je mi jasne ze s opaľovanim je koniec ale ako urýchliť hojenie? Mam tabletky letizen a mast neoviderm ale zatial zlepšenie nevidim

guudy
14. júl 2026

@anonym_autor vyhybat sa priamemu slnku, nosit tricko s uv ochranou. Spf su tiez specialne pre ludi s alergiou. Dokup na mieste

anonym_82cb0a
14. júl 2026

Ked sa mi spravila prvý krát alergia na slnko, trvalo 2 týždne pokial zmizlo ale ja som mala rozsiahlu zihlavku

anonym_82cb0a
14. júl 2026

A pomáha premastovat pokožku napr indulonou

anonym_61cf81
14. júl 2026

mne na to predpisala lekarka mast v lekarni...ziadne slnko, vtedy , a ja som mala vysev na nohach a preslo za par dni

anonym_505ed3
14. júl 2026

Ahoj. Minule chytila kamarátka tiež na dovolenke. Lieky užívaj ďalej, krém dávaj každé 3-4 hodiny, žiadna indulona, iné parfumované maste či vazeliny nedávaj vytvorí ti to nepriedušnu vrstvu a proces to len spomalí, sprchové gély tiež nepoužívaj parfumované lebo to zbytočne dráždi, skús si ešte kúpiť kalcium (podporuje to obnovu zvnútra) a veeeela vody. Na slnko nechoď určite, jej to preslo za 4 dni.

anonym_82cb0a
14. júl 2026
@anonym_505ed3

Ahoj. Minule chytila kamarátka tiež na dovolenke. Lieky užívaj ďalej, krém dávaj každé 3-4 hodiny, žiadna indulona, iné parfumované maste či vazeliny nedávaj vytvorí ti to nepriedušnu vrstvu a proces to len spomalí, sprchové gély tiež nepoužívaj parfumované lebo to zbytočne dráždi, skús si ešte kúpiť kalcium (podporuje to obnovu zvnútra) a veeeela vody. Na slnko nechoď určite, jej to preslo za 4 dni.

@anonym_505ed3 mne alergolog odporučil premastovat indulonou, odkiaľ máš info, že to spomalí ?

anonym_505ed3
14. júl 2026
@anonym_82cb0a

@anonym_505ed3 mne alergolog odporučil premastovat indulonou, odkiaľ máš info, že to spomalí ?

@anonym_82cb0a od kožnej lekárky. Indulona vytvorí nepriepustný film a pokožka nedýcha. Rovnako je to aj napríklad pri tetovani, podráždená pokožka sa ma mazať len krémami, ktoré ,,dýchajú” a zároveň hydratuju pokožku.

anonym_82cb0a
14. júl 2026
@anonym_505ed3

@anonym_82cb0a od kožnej lekárky. Indulona vytvorí nepriepustný film a pokožka nedýcha. Rovnako je to aj napríklad pri tetovani, podráždená pokožka sa ma mazať len krémami, ktoré ,,dýchajú” a zároveň hydratuju pokožku.

@anonym_505ed3 dobre, sranda že úplne opačne 🙂
Dokonca aj moja odporučila Camphorichtamol(ichtiol)
Lebo mne predpisala obvodná kortikoidy a to hned ma zrusila že to nie
Možno,ked mokva,tak nepremastovat
Ja som mala zihlavku a po celom tele a dlhé roky po slnku (prešlo)

simsalabim
14. júl 2026

V to leto som uz na slnko chodila velmi opatrne, lebo som s apo chvili opat vyhadzala. lekar dal antihistaminika, zakazdym natierat Eucerin SunAllergy protect, uzivat betakaroten - ten odporucil kazdy rok pred letnou sezonou zacat uzivat 6 tyzdnov dopredu.

anonym_505ed3
14. júl 2026
@anonym_82cb0a

@anonym_505ed3 dobre, sranda že úplne opačne 🙂
Dokonca aj moja odporučila Camphorichtamol(ichtiol)
Lebo mne predpisala obvodná kortikoidy a to hned ma zrusila že to nie
Možno,ked mokva,tak nepremastovat
Ja som mala zihlavku a po celom tele a dlhé roky po slnku (prešlo)

@anonym_82cb0a ale keď si vezmeš to iste je deti a kiahne - čo lekár to iné odporúčania.

anonym_82cb0a
14. júl 2026
@anonym_505ed3

@anonym_82cb0a ale keď si vezmeš to iste je deti a kiahne - čo lekár to iné odporúčania.

@anonym_505ed3 no to áno,preto ma zaujimalo aj iný lekár čo odporuca
Ja síce klop klop už mam po alergii zrejme ale môže sa vrátiť,tak každá info je fajn

anonym_505ed3
14. júl 2026
@anonym_82cb0a

@anonym_505ed3 no to áno,preto ma zaujimalo aj iný lekár čo odporuca
Ja síce klop klop už mam po alergii zrejme ale môže sa vrátiť,tak každá info je fajn

@anonym_82cb0a ja som alergik na všetko možné ale slnko chvalabohu nie, čo sa tyka indulony a iných mastných krémov ja ich neznesiem na sebe, mám taký pocit že nemôžem dýchať 😂😂

luciaruz
14. júl 2026

Inac môžem odporučiť eucerin sun allergy, alebo aj nivea ma tento, zatial sa javí super.