icon

Alergia na vtáky

ivapap
21. apr 2026

Ahojte, stretli ste sa niekto s alergiou na vtáky? Ide o to že v decembri sme si priniesli andulky. Mali sme ich na chodbe a vlastne asi 3 dni na to som začala pokašliavať, potom sopliť. Vybrala som antibiotika, sirupy od kašľu a stále o pretrvávalo... trocha lepšie potom zase horšie. posledný asi mesiac sa mi stáva že občas nad ránom mi píska na prieduškách. Testy na pľúcne chlamýdie a na mykózy som mala spravené a všetko v poriadku. Tak isto na pľúcnom spirometria na 86% fúknutá. Už nejaký čas máme andulky vonku a nechodím k ním veľmi ale včera manžel nebol dom takže som ich išla nakrmiť no a večer som nevedela prestať kašľať, pískať. Tak ma napadlo č i to nemôže byť alergia na vtáky. Popravde ešte som nepočula o nikom kto má takúto alergiu preto sa pýtam či nemáte niekto skúsenosť.

iwuska10
21. apr 2026

podla mna to je celkom normalne. moze byt. moja dcera ma alergiu na zajacie a jahnacie maso, to je podla mna uplne odveci, lebo zajaca jedla max 2 krat v zivote a jahna nikdy a nikdy som o tom ani nepocula

anonym_00df15
21. apr 2026

@ivapap Máš absolvovane aj alergologicke testy.Aj roztoče, žijúce v peri môžu spôsobiť podobné problémy, aké opisujes

ivapap
autor
21. apr 2026
@anonym_00df15

@ivapap Máš absolvovane aj alergologicke testy.Aj roztoče, žijúce v peri môžu spôsobiť podobné problémy, aké opisujes

@anonym_00df15 testy som mala asi pred pol rokom robene ale ten základ iba, tam mi vyšla alergia na psy o ktorej viem už dávnejšie a nič iné.

anonym_00df15
21. apr 2026
@ivapap

@anonym_00df15 testy som mala asi pred pol rokom robene ale ten základ iba, tam mi vyšla alergia na psy o ktorej viem už dávnejšie a nič iné.

@ivapap Roztoče a prach vyšli ako?

ivapap
autor
21. apr 2026
@anonym_00df15

@ivapap Roztoče a prach vyšli ako?

@anonym_00df15 V poriadku boli

anonym_00df15
21. apr 2026
@ivapap

@anonym_00df15 V poriadku boli

@ivapap Stavy, ktoré opisujes pripomínajú astmu-astmaticky základ vyvolaný inhalaciou alergénu

anonym_00df15
21. apr 2026
@anonym_00df15

@ivapap Stavy, ktoré opisujes pripomínajú astmu-astmaticky základ vyvolaný inhalaciou alergénu

@anonym_00df15 ... záchvat

biba_18
21. apr 2026

jasne že môže byť alergia. ale ak ti robili základné testy - vedela alergologička že máte vtáky doma?

ivapap
autor
21. apr 2026
@biba_18

jasne že môže byť alergia. ale ak ti robili základné testy - vedela alergologička že máte vtáky doma?

@biba_18 vtedy sme ich ešte nemali

dahra
21. apr 2026

@ivapap andulky víria prach, plus z ich peria sa práši. Áno, existuje alergia na vtáčie perie.

biba_18
21. apr 2026

@ivapap v takom prípade nové testy - a vyslovene uveď že máte vtáky doma ...
my sme mali domáce zvieratá, ja som alergik, predtým som dala otestovať aj seba aj dieťa pre istotu ...

anonym_5f6d23
21. apr 2026
katarinaba
21. apr 2026

Alergia na vtaky je uplne bezna alergia, aj moj ex ju ma. On napr. nemohol do chovproduktu, kde mali v klietkach vtaciky na predaj. Ale teraz, doma, papagaja znasa celkom dobre. Asi u neho prevlada koncentracia, mozno aj druh vtaka. Ale nema to presne odsledovane. Aj moj papagaj ked zacne trepat kridlami, tak uz citi - zacne ho svrbiet v krku, spusti sa mu sopel. Ale v chovprodukte to bolo o drzku - raz prisiel az k zachvatu, nevedel dychat. Ale on sa nelieci, do chovproduktov nechodi a bezne s vtakmi nie je v kontakte, tak mu je to jedno.
Ty sa objednaj na alergologiu, dostanes presnu odpoved.